Připadám si sama

10937
7.9.11 17:02

připadám si sama

Ahoj, nějak na mě poslední dobou dopadají asi deprese a připadám si sama.
Mám doma dvě krásný děti dceru (3roky) a nedonošený syn (5měsíců vlastně 3)
Poslední dobou si připadám sama. Kačku ráno odvedu do školky před osmou , valím dom, protože musím cvičit s míšou, krmit a odstříkávat (vše v 8 hodin) , pak rychle vařit nebo uklízet, rychle odsstříkat (v jedenáct), s míšou pocvičit a valit pro kačku do školky, pak cvhíli něco dělat (většinou dodělávám oběd, nebo jím) pak zase cvičit ( ve dvě) , krmit a odstříkávat. Takhle opět kolem páté cvičit, krmit a odstříkávat, pak přijede manžel a zase v osm koupat, krmit a odstříkávat, dát spát a večer padnu a spím. Ráno vstávám o pěti, aby Míša papal.
Máme na ulici hodně maminek, ale já prostě nějak nestíhám se s nima bavit a připadám si sama, manžel přijde z práce a je s dětima. Všichni vedou děti do školky a já už jdu ze školky, abych to vše stíhala.
Jsem zvědavá jak dlouho to vydržím, nebo jestli se z toho všeho dřív nezblázním. Ted šli s dětma ven a já nemůžu protože se blíží pátá, dcera mi plakala venku, že chce taky. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5misa6
7.9.11 17:12

To je stereotyp.U mě je to taky tak,čekám mimi a jsem doma,můj od rána do večera v práci,a když příjde dřív tak vezme motorku a už ho není.Takže sem taky sama,a nějak jsem si zvykla,ale taky mě to občas leze krkem.

• Citovat
  • Upravit
5misa6
7.9.11 17:16

Odstřikování ti časem odpadne,a bude o starost mín,a nemůžes s malým cvičit venku na dece?aspon nějaká změna.

• Citovat
  • Upravit
8707
7.9.11 17:40

Evi tak nechej občas malou spát ve školce at nemusíš lítat sem tam tam sem,…ono jakmile přestaneš odsávat uleví se ti a vše bude snažší uvidíš…neboj když jsem se ještě nezbláznila já se 4 dětma tak ty taky ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
7.9.11 19:28

mám to samý a tomám jen jedno dítě, maminek v okolí mrak, ale nemůžu s nimi nikam jít,protože naše dítě v kočárku jen řve a oni by semnou nešli budila by jsem jim ty jejich spící děti :roll: no a večer co večer v 17.3O začíná mít malej záchvaty řevu a řve dokud neusne tak to už taky nikam nemůžeme, tak pak rychle zalehnu a spím protože ráno ve 3.30 vztává a řve a tlačí
defakto za celej den nepromluvím s nikým jiným jak s 2měsíčním dítětem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
7.9.11 20:25
goldenka píše:
mám to samý a tomám jen jedno dítě, maminek v okolí mrak, ale nemůžu s nimi nikam jít,protože naše dítě v kočárku jen řve a oni by semnou nešli budila by jsem jim ty jejich spící děti :roll: no a večer co večer v 17.3O začíná mít malej záchvaty řevu a řve dokud neusne tak to už taky nikam nemůžeme, tak pak rychle zalehnu a spím protože ráno ve 3.30 vztává a řve a tlačí
defakto za celej den nepromluvím s nikým jiným jak s 2měsíčním dítětem

je to na hlavu, že?? Já bych otřebovala mezi lidi, ale ono to nejde, ony se jen diví, proč nechodím tam a tam, ale když to nejde, ony měli děti nakojené za pět minut a jedli tak za 4 hodiny. takže lážo plážo. A mě se diví, proč nechodím ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
say
1461
8.9.11 11:22

EvaG: neboj, ono se to nějak všechno ustálý a budeš chodit ven taky v pohodě.. vím je to těžké , taky mě někdy z toho sterotypu hrabe, ale když se ten šmudla na mě usměje tak mi je hned líp…

Přeji ať chmury přejdou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5135
18.11.11 23:44

Ahoj, ted jsem tuto diskusi objevila.

Evco, uplne ti rozumim, akorat u me je to asi jeste horsi, muzu chodit ven, ale nemam s kym… Ziju v Anglii, vzdycky jsem tu byla spokojena, ale posledni rok a pul bydlim s pritelem v takove oblasti, kde nejsou vubec zadni Cesi a at se snazim, jak chci, s anglickymi maminkami si absolutne nemam co rict. Teda ja bych mela, ale ony me odmitaji, proc by se taky snazily, kdyz kolem sebe maji kupu „svych“ lidi a ja si pak pripadam uplne odstrcena… Mam tu jen jednu ceskou kamosku, kterou ale zatim dobre neznam a bydli hodku autem, takze se vidime jen jednou za par tydnu. To mi nejak nestaci a uz se i bojim jit do nejake herny pro prcky, ze tam budu vypadat jak trubka, o kterou nikdo nestoji… Snazim se bavit s ostatnimi maminkami, ale vzdycky mi nekdo jen stroze odpovi a pak si zase dela svoje :cry: :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
22.11.11 17:06

Mondík, tak mi přijde, že si nemám na co stěžovat. Musí to být těžké. Kdyby jsis chtěla pokecat tak klidně napiš. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5135
22.11.11 17:38

Evi, dekuji za odpoved. Je fajn, ze existuje takova diskuse a clovek aspon nema pocit, ze je na to sam… Ja to nevzdam, budu chodit do nejakych tech detskych center a tak a budu to delat hlavne kvuli svoji holcicce, bude se ji tam libit. Treba nekomu budu sympaticka a najdu si nejakou kamaradku, nechci se nikomu vnucovat. Koukam, ze jsi z Hrusovan u Brna, tam kdysi bydlela moje rodina, tusim v Jevisovce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
22.11.11 17:54

Určitě, pokud nemáš jazykovou bariéru tak by neměl být problém, já když se mi narodila kačka tak jsme se stěhovali když měla tři měsíce a byla jsem tady taky sama. Já mládá, trvalo to strašně dlouho, než jsem si tu někoho našla, ale pak se mi narodil nedonošený syn, nastali problémy a já byla opět sama, ted jsou do toho obě děti nemocné a opět nikam nechodíme, všichni se diví, ale já když mám nemocné děti tak přece nebudu chodit ven, kde je inveze a špatný vzduch. Tím jsem ti chtěla říct, že jsem byla v podobné situaci, všechny maminky okolo 30-ti let a já ucho 23. Ale časem se to zlepšilo i když pořád jsi sou blíž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5135
22.11.11 18:01

No, mne je 27 a s temi anglickymi dvacitkami si moc nerozumim, jsou to takove nevyzrale fifleny, ktere ani nevedi, jak se o sve deti starat (ted nemluvim o ceskych holkach, ktere se o sve deti podle me staraji mnohem lip). No a ty ostatni se tak proste nejak bavi spolu a ja nejsem jejich. Anglicky umim dobre, takze v tom problem neni. Mas u sebe aspon rodinu? To ti hned trosku prida na nalade :-). Pamatuju si, ze jsem driv cetla nejake tvoje denicky, tusim, ze jsem se te tam zastavala, psala jsi o problemech sveho chlapecka a nekdo se tam do tebe navazel, ze muzes byt rada, ze zije… Neuveritelne, jak te nekteri lidi tady dokazou podporit :cert:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
22.11.11 18:18

No rodinu, jako moji ne, tatka je po operaci mozku takže je ležák a mamka se o něj stará a má svoje starosti, jedině tchýně, je v pohodě, manža jezdí z práce okolo šesté.
Děkuji, ony ty hormony dělají své, dnes už to dokáži hodit za sebe. Ale tenkrát to bylo takové všelijaké. Dnes už je malýmu 7 měsíců a vše vidím jinak.
Počkej až budeš chodit s malou ven tak uvidíš, že si někoho k sobě najdeš, já ani ne, nenašla jsem nikoho kdo by mi seděl až tak, že bych s ním chtěla trávit delší dobu, jednině jedna maminka, ale ta je tak daleko, že se asi jen tak neuvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
22.11.11 18:48

Kdyby už, alespon bylo teplo a dalo se chodit ven, ale takhle se mi do zimi nechce a mám z toh depky, dřív jsem měla vše doma udělané, ale ted se přemlouvám jen k tomu uklidit myčku. Nemám ráda zimu a podzim. Na vánoce se celkem těším, kačka už to chápe tak už to bude to pravé kouzlo. Já se zbytečně se vším trápím, mám obavy, aby děti byli na vánoce zdraví a aby míša byl v pohodě. Jsem prostě trubka.
V anglii se slaví vánoce jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5135
22.11.11 21:50

Aha, tak to me mrzi s tvoji rodinou. Nasi s brachou bydli v CR, pritel je Cech a jeho rodice bydli 10 minut autem od nas (do toho sameho mesta se budeme brzo stehovat), takze aspon to. Mne je treba i lito, ze Nellinka tak rychle roste a moji rodice si ji nemuzou ani pomazlit :,(. Chteli jsme jet k nasim na Vanoce, ale terpve vyrizujeme Nellince ceske obcanstvi a na zaklade toho nam pro ni udelaji pas a az pak muzeme vyjet, takze snad na Velikonoce. Planujeme navrat do CR, ale zatim nemuzeme. Neni to tam ruzove a po navratu to bude hodne studena sprcha, ale mam tam rodinu, aspon par pratel, normalni zdravotnictvi a skolstvi na urovni… Ja jsem mela nejhorsi obdobi, kdyz byly male 2 - 3 mesice, to byl fakt nejhorsi mesic, prestala jsem odsavat mleko, takze splasene hormony, najednou se nam naraz nakupilo dost problemu, pritele malem vyhodili z prace a to pocasi tomu taky moc nepomaha. Ale uz je to dobre, jen se stale citim sama…

Tak to je super, ze uz Kacenka vnima Vanoce, nase Nellinka bude mit po Vanocich 5 mesicu, takze jsou jeji prvni a taky zacneme s prikrmy, takze se na Vanoce taky moc tesim :dance:. Tady je to vselijake ty jejich tradice, ale my si to delame po svem. Tady oni rozbaluji darky 25.12. ráno, co se tyce jidla, zadne cukrovi nepecou a jedi krocana. My budeme mit rizky a salat a neco snad upecu :mrgreen:. A jak je na tom Misa, stale ma nejake problemy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová