Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, nějak na mě poslední dobou dopadají asi deprese a připadám si sama.
Mám doma dvě krásný děti dceru (3roky) a nedonošený syn (5měsíců vlastně 3)
Poslední dobou si připadám sama. Kačku ráno odvedu do školky před osmou , valím dom, protože musím cvičit s míšou, krmit a odstříkávat (vše v 8 hodin) , pak rychle vařit nebo uklízet, rychle odsstříkat (v jedenáct), s míšou pocvičit a valit pro kačku do školky, pak cvhíli něco dělat (většinou dodělávám oběd, nebo jím) pak zase cvičit ( ve dvě) , krmit a odstříkávat. Takhle opět kolem páté cvičit, krmit a odstříkávat, pak přijede manžel a zase v osm koupat, krmit a odstříkávat, dát spát a večer padnu a spím. Ráno vstávám o pěti, aby Míša papal.
Máme na ulici hodně maminek, ale já prostě nějak nestíhám se s nima bavit a připadám si sama, manžel přijde z práce a je s dětima. Všichni vedou děti do školky a já už jdu ze školky, abych to vše stíhala.
Jsem zvědavá jak dlouho to vydržím, nebo jestli se z toho všeho dřív nezblázním. Ted šli s dětma ven a já nemůžu protože se blíží pátá, dcera mi plakala venku, že chce taky. ![]()
To je stereotyp.U mě je to taky tak,čekám mimi a jsem doma,můj od rána do večera v práci,a když příjde dřív tak vezme motorku a už ho není.Takže sem taky sama,a nějak jsem si zvykla,ale taky mě to občas leze krkem.
Odstřikování ti časem odpadne,a bude o starost mín,a nemůžes s malým cvičit venku na dece?aspon nějaká změna.
Evi tak nechej občas malou spát ve školce at nemusíš lítat sem tam tam sem,…ono jakmile přestaneš odsávat uleví se ti a vše bude snažší uvidíš…neboj když jsem se ještě nezbláznila já se 4 dětma tak ty taky ne
mám to samý a tomám jen jedno dítě, maminek v okolí mrak, ale nemůžu s nimi nikam jít,protože naše dítě v kočárku jen řve a oni by semnou nešli budila by jsem jim ty jejich spící děti
no a večer co večer v 17.3O začíná mít malej záchvaty řevu a řve dokud neusne tak to už taky nikam nemůžeme, tak pak rychle zalehnu a spím protože ráno ve 3.30 vztává a řve a tlačí
defakto za celej den nepromluvím s nikým jiným jak s 2měsíčním dítětem
goldenka píše:
mám to samý a tomám jen jedno dítě, maminek v okolí mrak, ale nemůžu s nimi nikam jít,protože naše dítě v kočárku jen řve a oni by semnou nešli budila by jsem jim ty jejich spící dětino a večer co večer v 17.3O začíná mít malej záchvaty řevu a řve dokud neusne tak to už taky nikam nemůžeme, tak pak rychle zalehnu a spím protože ráno ve 3.30 vztává a řve a tlačí
defakto za celej den nepromluvím s nikým jiným jak s 2měsíčním dítětem
je to na hlavu, že?? Já bych otřebovala mezi lidi, ale ono to nejde, ony se jen diví, proč nechodím tam a tam, ale když to nejde, ony měli děti nakojené za pět minut a jedli tak za 4 hodiny. takže lážo plážo. A mě se diví, proč nechodím ven.
EvaG: neboj, ono se to nějak všechno ustálý a budeš chodit ven taky v pohodě.. vím je to těžké , taky mě někdy z toho sterotypu hrabe, ale když se ten šmudla na mě usměje tak mi je hned líp…
Přeji ať chmury přejdou
Ahoj, ted jsem tuto diskusi objevila.
Evco, uplne ti rozumim, akorat u me je to asi jeste horsi, muzu chodit ven, ale nemam s kym… Ziju v Anglii, vzdycky jsem tu byla spokojena, ale posledni rok a pul bydlim s pritelem v takove oblasti, kde nejsou vubec zadni Cesi a at se snazim, jak chci, s anglickymi maminkami si absolutne nemam co rict. Teda ja bych mela, ale ony me odmitaji, proc by se taky snazily, kdyz kolem sebe maji kupu „svych“ lidi a ja si pak pripadam uplne odstrcena… Mam tu jen jednu ceskou kamosku, kterou ale zatim dobre neznam a bydli hodku autem, takze se vidime jen jednou za par tydnu. To mi nejak nestaci a uz se i bojim jit do nejake herny pro prcky, ze tam budu vypadat jak trubka, o kterou nikdo nestoji… Snazim se bavit s ostatnimi maminkami, ale vzdycky mi nekdo jen stroze odpovi a pak si zase dela svoje
![]()
Mondík, tak mi přijde, že si nemám na co stěžovat. Musí to být těžké. Kdyby jsis chtěla pokecat tak klidně napiš. ![]()
Evi, dekuji za odpoved. Je fajn, ze existuje takova diskuse a clovek aspon nema pocit, ze je na to sam… Ja to nevzdam, budu chodit do nejakych tech detskych center a tak a budu to delat hlavne kvuli svoji holcicce, bude se ji tam libit. Treba nekomu budu sympaticka a najdu si nejakou kamaradku, nechci se nikomu vnucovat. Koukam, ze jsi z Hrusovan u Brna, tam kdysi bydlela moje rodina, tusim v Jevisovce…
Určitě, pokud nemáš jazykovou bariéru tak by neměl být problém, já když se mi narodila kačka tak jsme se stěhovali když měla tři měsíce a byla jsem tady taky sama. Já mládá, trvalo to strašně dlouho, než jsem si tu někoho našla, ale pak se mi narodil nedonošený syn, nastali problémy a já byla opět sama, ted jsou do toho obě děti nemocné a opět nikam nechodíme, všichni se diví, ale já když mám nemocné děti tak přece nebudu chodit ven, kde je inveze a špatný vzduch. Tím jsem ti chtěla říct, že jsem byla v podobné situaci, všechny maminky okolo 30-ti let a já ucho 23. Ale časem se to zlepšilo i když pořád jsi sou blíž.
No, mne je 27 a s temi anglickymi dvacitkami si moc nerozumim, jsou to takove nevyzrale fifleny, ktere ani nevedi, jak se o sve deti starat (ted nemluvim o ceskych holkach, ktere se o sve deti podle me staraji mnohem lip). No a ty ostatni se tak proste nejak bavi spolu a ja nejsem jejich. Anglicky umim dobre, takze v tom problem neni. Mas u sebe aspon rodinu? To ti hned trosku prida na nalade
. Pamatuju si, ze jsem driv cetla nejake tvoje denicky, tusim, ze jsem se te tam zastavala, psala jsi o problemech sveho chlapecka a nekdo se tam do tebe navazel, ze muzes byt rada, ze zije… Neuveritelne, jak te nekteri lidi tady dokazou podporit
.
No rodinu, jako moji ne, tatka je po operaci mozku takže je ležák a mamka se o něj stará a má svoje starosti, jedině tchýně, je v pohodě, manža jezdí z práce okolo šesté.
Děkuji, ony ty hormony dělají své, dnes už to dokáži hodit za sebe. Ale tenkrát to bylo takové všelijaké. Dnes už je malýmu 7 měsíců a vše vidím jinak.
Počkej až budeš chodit s malou ven tak uvidíš, že si někoho k sobě najdeš, já ani ne, nenašla jsem nikoho kdo by mi seděl až tak, že bych s ním chtěla trávit delší dobu, jednině jedna maminka, ale ta je tak daleko, že se asi jen tak neuvidíme.
Kdyby už, alespon bylo teplo a dalo se chodit ven, ale takhle se mi do zimi nechce a mám z toh depky, dřív jsem měla vše doma udělané, ale ted se přemlouvám jen k tomu uklidit myčku. Nemám ráda zimu a podzim. Na vánoce se celkem těším, kačka už to chápe tak už to bude to pravé kouzlo. Já se zbytečně se vším trápím, mám obavy, aby děti byli na vánoce zdraví a aby míša byl v pohodě. Jsem prostě trubka.
V anglii se slaví vánoce jak?
Aha, tak to me mrzi s tvoji rodinou. Nasi s brachou bydli v CR, pritel je Cech a jeho rodice bydli 10 minut autem od nas (do toho sameho mesta se budeme brzo stehovat), takze aspon to. Mne je treba i lito, ze Nellinka tak rychle roste a moji rodice si ji nemuzou ani pomazlit
. Chteli jsme jet k nasim na Vanoce, ale terpve vyrizujeme Nellince ceske obcanstvi a na zaklade toho nam pro ni udelaji pas a az pak muzeme vyjet, takze snad na Velikonoce. Planujeme navrat do CR, ale zatim nemuzeme. Neni to tam ruzove a po navratu to bude hodne studena sprcha, ale mam tam rodinu, aspon par pratel, normalni zdravotnictvi a skolstvi na urovni… Ja jsem mela nejhorsi obdobi, kdyz byly male 2 - 3 mesice, to byl fakt nejhorsi mesic, prestala jsem odsavat mleko, takze splasene hormony, najednou se nam naraz nakupilo dost problemu, pritele malem vyhodili z prace a to pocasi tomu taky moc nepomaha. Ale uz je to dobre, jen se stale citim sama…
Tak to je super, ze uz Kacenka vnima Vanoce, nase Nellinka bude mit po Vanocich 5 mesicu, takze jsou jeji prvni a taky zacneme s prikrmy, takze se na Vanoce taky moc tesim
. Tady je to vselijake ty jejich tradice, ale my si to delame po svem. Tady oni rozbaluji darky 25.12. ráno, co se tyce jidla, zadne cukrovi nepecou a jedi krocana. My budeme mit rizky a salat a neco snad upecu
. A jak je na tom Misa, stale ma nejake problemy?