Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem,
snad mě za téma neodsoudíte nebo hned nenahlásíte, ale zajímají mě vaše názory ![]()
Můj nedávný zážitek (trapas) mě donutil zamyslet se…
Vždycky jsem obdivovala moji mamku, jiné maminky… ženy, co mají děti, manžela, práci, no i ty bezdětné. Jak vaří, uklízí, řídí domácnost… Teď mám chlapa, děti, máme baráček, jsem taky taková, ale připadám si pořád jako puberťák, dítě… Sice jsem samostatná, nepotřebuji pomoc, dělám vše výše zmíněné, ale tak nějak se necítím dospělá. Myslela jsem, že to přijde s domácností, svatbou, dítětem… a nic. Tak nevím, jestli jsem takový pako nebo to jen nevnímám a jsem „dospělá“
![]()
@avm3 Mluvíš o mě?
Vždycky jsem si říkala, jak si budu připadat důležitá, dospělá až budu mít svoji domácnost, rodinu a ono nic ![]()
Vdaná ještě nejsem, tak doufám, že jako PANÍ už to budu třeba cítit jinak ![]()
řekla bych, že člověk je svým způsobem stejný celý život. Kdysi mě udivovalo, když moje babi oslovila své kamarádky důchodkyně „holky“, teď svým kamarádkám třicátnicím, čtyřicátnicím říkám taky holky.
Co se týká dospělosti - tak ta si myslím přijde s nějakým uvědoměním, odpovědností.
já už kroutím metr k 50 ce a zatím jsem v mnoha směrech…no -nedospěla
Za mě neřeš, život je o to hezčí ![]()
No tak to jsme na tom stejne. Zrovna jsem to dneska rikala, ze si furt pripadam jako by mi bylo dvact. Furt mi nedochazi, ze jsem mamou a jsem vdana pani ![]()
@avm3 zrovna dneska, když jsme šly s malou pro kočárek jsem na něco podobného myslela. Už mám dítě, práci, domácnost… Ale pořád se cítím stejně, jako před 15-ti lety…
Jako já jsem takhle spokojená… jen když někdy udělám nějaký sek… jak včera, tak si fakt klepu na čelo
![]()
Zasekla jsem se tak někde… u sedmnáctých narozenin, od té doby si připadám pořád tak nějak… stejně ![]()
A taky už jsem přemýšlela, jak to mají ostatní
![]()
@avm3 Hezký večer.
Jsem na tom podobně - také mám pocit, že jsem ještě „nedospěla“. Pořád čekám, kdy to přijde, ale nějak se tomu nechce. Spíše si ale myslím, že to je ten náš pohled na sebe a okolí to vidí jinak.
( Snad
… ještě mi nikdo neřekl, že bych se chovala jak puberťák
).
Já když řekla mladýmu (bude mít 10) že se těším až s ním budu chodit pařit tak se zděšeně podíval ![]()
@sissi79 píše:
Já když řekla mladýmu (bude mít 10) že se těším až s ním budu chodit pařit tak se zděšeně podíval
Se mu nedivím
TEda nic proti tobě, ale když si představím sebe a naše…