Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj,
mrzí mě, že ti nikdo neodpověděl. Nemám osobní zkušenost, ale naši na mě čekali prý 11 let. Máma byla prý tenkrát na léčení i v lázních, myslím, že na umělým nebyli, ale nešlo jim to. Nakonec byli někde na dovolené se známými, nějaká ženská se tam na tátu prý věšela a máma žárlila a asi z nervů, nebo nevím, ale podařilo se jim to. Slyšela jsem takových různých příběhů víc. Určitě naděje umírá poslední.
Omlouvám se, pokud to není vhodné, ale možná by ti pomohlo se na to ještě zeptat i odborníků. Ráda bych ti doporučila naší poradnu z centra asistované reprodukce Repromeda
Držím ti moc palce.
Krásný den
Diana ![]()
Ahoj, já ten zázrak zrovna prožívám, nejdříve jsme tomu dali volný průběh, ale roky letěly a miminko se nám nedařilo, zkoušeli jsme vše možné a nemožné, ale výsledek byl diagnóza neplodnosti u mě i mého partnera, který měl málo spermií a to málo bylo ještě morfologicky ve špatném stavu, nakonec máme až díky IVF syna, letos mu bude pět let, loni mi umřel tatínek a byla jsem z toho v depresi, no a v tomhle příšerném rozpoložení jsem přirozeně otěhotněla, naprosto neplánovaně, oba dva neplodní, po skoro deseti letech, kdy jsme nepoužívali ochranu, byl to krásný šok
Takže zázraky se dějí ![]()
Ahoj,
taky se přidám s partnerem jsme se s snažili přes rok a nakonec jsem se rozhodla navštívit kliniku myslela jsem, že to bude spíš psychické a jen nás uklidní. Bohužel opak byl pravdou partner první odběr ne moc dobrý, ale díky vitamínům se to zlepšilo a pak měl odběr ukázkový, takže u mužů se to může měnit. Co bylo horší u mě se zjistilo nízké AMH a víceméně předčasný přechod, ale zatím vše fungovalo jak má spíš to zamávalo semnou, sebevědomím a vírou. Absolvovali jsme 2× IVF poprvé odebrali 3 vajíčka po oplodnění to bohužel ani jedno nezvládlo, šla jsem rovnou do druhého IVF při odběru nebylo co odebrat. Takže další rána a po tom všem jsem se rozhodla jít do darovaného vajíčka jelikož víceméně jsem byla neplodná. Začala jsem řešit papíry a dva dny před odevzdáním dokumentů a řešení situace jsem zjistila, že jsem těhotná přirozeně a teď začínáme 5. měsíc
snad to aspoň trošku pomůže, že opravdu naděje umírá poslední a zázraky se dějí
Ahojte,
Zaujímali by ma šťastné príbehy párov, ktorým sa podarilo otehotnieť prirodzene aj keď si prešli umelým oplodnenim?
Koľko ste na taky zázrak čakali?