Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,
jelikož mi ve Zlínské porodnici udělali z porodu a pak z šestinedělí naprostý horor který skončil laktační psychozou a už opravdu nejsem schopna věřit někomu v tamní porodnici znovu, hledám touto cestou porodní asistentku pro Zlínm se kterou se dá normálně domluvit. Provede mě těhotenstvím a následným porodem v porodnici. Bude semnou jednat slušně a zohlední to, že jsem docela přecitlivělá. Mám celkem normální požadavky, které jsem měla i u prvního, bohužel „nebyl čas“ mi něco plnit -dle slov pracovníků v porodnici.. neumývat dítě je blbost, neodnášet dítě je blbost maminko, rodit v jiné poloze nemůžete, do sprchy musíte, nekřičte, tlačte až vám řeknu, a milion dalších „maličkostí“ které bych ráda udělala jinak a v klidu… ale nemám s kým ![]()
prosím znáte někoho ochotného k tomu, abych mohla rodit jak mi moje tělo říká a nemusela u toho poslouchat jak si vymýšlím?… děkuji
@bambooska Nevím, koho jsi měla u porodu a jak probíhal. Ale za sebe můžu říct, že jsem tam rodila teď už po třetí a oproti prvním dvěma porodům ( první 2007 si moc nepamatuju, byl zdlouhavý, já moc unavená, u druhého 2010 měla dcera komplikace, takže na dohadování umýt/neumýt, odnést/neodnést nebylo místo) byl ten třetí 2014 naprosto ukázkový. Dítě nemyli, neodnášeli, polohu dávali na výběr, nabízeli vanu /sprchu - nenutili, „nepraskali“ vodu, nedávali oxytocin, nenatříhávali, nechali dotepat pupečník, hned přikládali k sání, když tam nakoukla doktorka, tak ji celkem hezky vypoklonkovali, že ji nepotřebujeme… Porodní asistentka Gábina Holeňáková- moc příjemná ženská.
@Vlkoška no jo, jenže já už nechci riskovat, že chytnu zase nějakou bábu. Chci mít svoji jistotu, že tam bude někdo komu mohu věřit a porod bude pro mě přirozené věc, ne operace. samozřejmě se může cokoli stát a já tedy nebudu bazírovat na každé blbosti (to, že se může něco stát je pro mě jediný důvod proč nerodím doma). Mě píchli vodu automaticky se slovy -není čas na chodbě čekají další rodičky (přitom ten den jsme rodily jen 2 ženské) narvali mě hned oxytocinem, nutili mi teplou vodu která mi dělala zla, rodit jsem musela na zádech a basta fidli nikdo se semnou nepáral..a když jsem si chtěla pěkně od plic ulevit, neb mi pomáhá uvolnění křikem, dostala jsem seřva že na to není nikdo zvědavý… a to prostě nechci ![]()
@bambooska a nebo ještě paní Drgová je z Hvozdné mě teda chodila jen kontrolovat po porodu domu a vytahnout stehy, ale a je to moc příjemná paní
kontakt na ní na netu taky je.
@bambooska jasné, tohle by se asi nelíbilo nikomu
Přeju, ať najdeš tu pravou a druhý porod je pro tebe i miminko hezkým zážitkem ![]()
Taky bych doporučila paní Holeňákovou jako Vlkoška. První porod zdlouhavý, oxytocin, praskali mi vodu, nástřih.. U druhého porodu s paní Holeňákovou bez oxytocinu, bez nástřihu a to měla malá 4,18 kg a velkou hlavičku. Napustila mi vanu, řekla mi jak mám dýchat, byla klidná a i když porod byl hodně bolestivý, nemám na něj špatné vzpomínky jako na první. Opravdu doporučuji, zkus se na ni obrátit.
Ja si nemuzu stezovat na nic, cely porod mi vedla prave pani Holenakova a take ji doporucuji.
Já můžu také doporučit paní Gogelovou, chodila jsem k ní na kurz a do cvičení. Ještě si vybavuji energickou a pozitivní PA paní Hubáčkovou.
Ale u porodu je to spíše o náhodě, kdo má zrovna službu, ne? Být k dispozici a věnovat se vám může dula.
Já jsem vychytala Simonu Balovou a spokojená jsem nebyla ani v nejmenším. Ještě že jsem neodmítla studentky. Mladá slečna školačka byla moc milá a ochotná, na rozdíl od PA Balové.
Pani Gogelova je skvela ale uz nechodi k porodum, dela jen pripravu a cviceni. Mam rodit za 3 tydny a marne jsem ji premlouvala, ona ted dela na sestinedeli ne na porodnim. K porodum, i domacim, chodi Radmila Dorazilova. Ja zatim taky nikoho nemam. U prvniho porodu si me asistentka vubec nevsimala, nevim, jak se jmenovala a uz ji nechci nikdy videt.