Přirozené otěhotnění s hodně špatným spermiografem

3097
4.6.19 13:35

Šance je tu vždy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
263
4.6.19 13:37

Velká, zapomeňte na normy jste pod tlakem, zbytečné. Rok bych tomu dala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4905
4.6.19 13:38

@Aja646 Sance je vždy, my zkoušeli rok + 3 roky mezi ivf průběžně. Záleží, jak moc vás tlaci cas :) Synka mame z ivf :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pandulka
4.6.19 13:41

Ten můj začínal s 0. Za 2 měsíce měl 3 mil a za další měsíc 65 mil.. 4 měsíce od 0, kdy nám řekli, ať se smiřujeme s dárcem jsem otěhotněla přirozeně. Takže já už věřím fakt všemu :nevim: Pokud nejste o umělém přesvědčeni, zkuste si najít androloga. V CAR to skoro nikdy neřeší, kdyžto androlog se snaží najít příčinu a řešit ji (např. Kočí-Praha, Turčan-Olomouc) Můžou přijít na něco „odstranitelného“. Nám to u nás tedy nikdo nevysvětlil a hlavně nemít zprávy, tak nám nikdo nevěřil… Chlap pak bral asi 19 tablet s vitamíny denně, 2× denně pil kotvičník a vyházel všechno uplé spodní prádlo. Ale jestli to bylo tím..kdo ví…

• Citovat
  • Upravit
129
4.6.19 13:41

@Kokolina29 díky, teď koukám do papírů a progresivnich je 50 %, morfologie vyšla úplně v pořádku, jen je jich málo. Taky to nechci nějak hrotit. Do IVF můžeme jít třeba až za rok. Jen mě zajímalo zda je alespoň nějaká šance na přirozené otěhotnění. Aby jsme se rok třeba nesnažily zbytečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
4.6.19 13:42

Jasně že se může povést otěhotnění. Znám takhle úředně neplodného otce tří dětí (víceméně ani jedno z nich nebylo plánované, ale kdo by si dával pozor, když prej nemá žádné spermie…)

Primárně to chce „nevyrábět miminko“, ale prostě si užívat sex s nějakým odstupem pár dní až jednoho týdnu a partner by se v mezičase zdržet masturbace a užívat ty vitamíny.

Příspěvek upraven 04.06.19 v 13:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
4.6.19 13:43

@Pandulka tak mi příčinu víme. Manžel má jen jedno varle, a chemo mu zabila veškeré spermie. Tak asi nezbývá než jist vitamíny a čekat jestli nenastane nějaká změna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1884
4.6.19 13:45

Sance je, na zvyseni mnozstvi spermii urcite neco funguje. My meli morfologii uplne na nic, asi jen 2%dobrych a 2 doktori rekli, ze s tim se otehotnet neda a ze morfologie se neda zlepsit. Zkratim to, nechali jsme si udelat mimco u nich a 5mesicu po porodu jsem byla tehotna prirozene. Takze to ber vse s rezervou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2293
4.6.19 13:48

U nás špatný spermio - doporučení IVF s icsi s tím, že přirozene otěhotnění není nemožné nicméně nepravděpodobné… Podstoupili jsme IVF a 3KETY -dali si pauzu přes Vánoce s tím, že na další KET půjdeme v únoru a v lednu jsem zjistila přirozene otěhotnění ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
4.6.19 15:19

U nas se taky povedlo prirozene s velmi zlym vysledkem spermio, ale trvalo to velmi, velmi dlouho. Otazka je kolik Vam je let, jak moc Vas tlaci cas, a kolik deti chcete… a take co by poradili doktori ohledne vyhlidek pro zlepseni spermiogramu a lecby manzela, protoze jak tu nekdo pise o andrologovi, to je dobry napad, ale trochu se obavam ze diky chemo pro manzela nemusi byt treba vsechny moznosti lecby vhodne (mam na mysli zejmena hormonalni lecbu)… hodne stesti at se podari :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
4.6.19 15:32

@Helca83 oba jsme mladí(manžel 30 let, já 24 let) už máme jednoho 2 letého syna a chtěli by jsme ještě jedno dítě. Já jsem asi rozhodnuta dát tomu alespon rok, a pokud by byl spermio dal špatný tak pak až IVF. Tak uvidíme co udělaji vitamíny. Zatím je bere týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4905
4.6.19 15:38

@Aja646 Myslim, ze za techto podminek muzete klidne rok pockat a zkouset:) Drzim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
4.6.19 15:51

@Aja646 No tak to i klidne dva, to je jasne… to je teda hrozne ze tak zavazna nemoc potkala Vaseho manzela takhle v mladi 8o Take drzim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
4.6.19 16:15

@Helca83 je to hrozné. Bohužel tento typ rakoviny je z 90 % u mužů mezi 20 až 35 rokem. Naštěstí jsme to zjistili v počátcích, tak že to dopadlo dobře. Tak snad se stane zázrak a povede se nám to přirozeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pandulka
4.6.19 17:53
@Aja646 píše:
@Pandulka tak mi příčinu víme. Manžel má jen jedno varle, a chemo mu zabila veškeré spermie. Tak asi nezbývá než jist vitamíny a čekat jestli nenastane nějaká změna.

Tak morfologii máte třeba super…ten můj měl 1%. Tím spíš bych se ale zkusila poradit s nějakým andrologem, který s tím má zkušenosti. Chtěla bych vědět, jestli má zkušenosti se zlepšením (případně jak toho docílit). Jinak přímo folandrol nám androlog doporučil, že s ním má skvělé zkušenosti, akorát 2 sáčky denně. Kotvičník jsme třeba nasadili až po testech hormonů, kdy se ukázalo, že chlap má nižší testosteron (na což kotvičník je).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí

K2 Complex