Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravím Vás, dnes mi přišlo tohle na mail a čučím na to jak puk
Nechápu o co jde, ani tam není, o jakou banku se jedná a s naší bankou nemáme nic nevyřízeného..Myslíte si, že to jsou takoví ti podvodníci, co zkouší, kdo se chytne a pošle peníze??Přílohu radši ani neotevíram, ať to není náhodou nějaký vir..
Díky za reakce
Vážený zákazníku,
Jsme velmi rádi, že jste využívali produktu z naší banky.
Dovolujeme si Vás upozornit na dlužnou částku ve výši 7329.84 Kč, ke dni 13.05.2014 na osobním účtě #3009617070992642. Nabízíme Vám uhradit pohledávku v plné výši do 15.07.2014.
Dobrovolné uhrazení pohledávky a dodržení smlouvy #0B69A9887A1444D umožňujeme Vám:
V případě prodlení úhrady pohledávky 7329.84 Kč v souladu s platnými právními předpisy, jsme oprávněni zahájit právní sankci na základě pohledávky.
Kopie smlouvy a platební údaje jsou připojeny k tomuto dopisu jako soubor „smlouva_0B69A9887A1444D. zip“
S pozdravem,
Vedoucí odboru vymáhání pohledávek
Bronislava Supikova +420 602 823 300
Včera o tom mluvili ve zprávách. Je to virus, ale třeba to číslo na konci je reálného člověka a lidi mu volají a otravují ho a ještě mu nadávájí, že je podvodník nebo tak ![]()
Jedná se o podvodný email s přílohou, která obsahuje vir. Včera nebo předevčírem to bylo v TV.
@peprle
A to číslo účtu ti přesně souhlasí? To je tvůj běžný účet?
Neotvirej prilohu, muzete ti dojít jeste nekolikrat s jinym jmenem…hlavne neplat…
Číslo účtu je strašně dlouhé, nebo si to aspoň myslím, nevím, jak dlouhé to číslo má být, ale tohle je moc
Opravdu neotevírat, nevolat, smazat.
Holky díky, já si to myslela…Tv teď nějak nesleduju a manžel nic taky nevěděl. Ještě, že jsem tu přílohu tedy neotevřela!!!Uf… Díky moc.Jsou to fakt skety!!!
Dnes jsem byla na internetbanking a přišla mi tam zpráva s varováním ohledně tohoto mailu, neotvírat přílohu, nereagovat
@peprle a z jakého účtu Ti to přišlo? Ty podvodné jsou debt@ a potom nějaká doména, kterou zneužijí. Ale debt je tam vždycky
Smazat okmažitě, neotevírat přílohu, je to vir, taky mi to přišlo.
@peprle Vždycky, když ti přijde něco takto podezřelého, tak je dobré to prověřit zde: http://hoax.cz Je to web, co obsahuje přehled všech „kachen“ či jiných poplašných a nepravdivých emailů…
No a tady je ten tvůj:
http://hoax.cz/…tu-20140428/
Holky, nelekejte se! Je toho plná televize a internet. Zkouší to teď podvodníci ze všech stran. Teď chodí jako novinka sms oznámení od doručovatele, že Vám tehdy a tehdy doručí zboží asi za 22.000,–. Pak je tam nějaké telefonní číslo na kterém ho můžete kontaktovat. Samozřejmě asi nějaká hodně „levná“ linka. Ignorovat, nereagovat. Banky takové věci přes e-mail neřeší a pokud jste si nikde nic neobjednávali, tak nereagovat..