Příslušenství k naslouchadlům pro dítě

14552
20.7.16 07:56

Příslušenství k naslouchadlům pro dítě

Hezký den,

téměř pětiletá dcera má oboustrannou nedoslýchavost. Za měsíc si pojede pro svá první naslouchadla k foniatrovi. Kromě naslouchadel samotných bude potřebovat i jiné příslušenství - například nějaký roztok na čištění sluchadel. Koukala jsem, že také existuje nějaká vychytávka, aby dítě sluchadlo případně neztratilo, pokud mu sklouzne z ucha - něco jako klipsna na dudlík nebo náplasti.
Prosím maminky, či tatínky, kteří již mají s podobnými vychytávkami zkušenosti, poradíte mi, co je dobré pořídit a co ne? Moc děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2205
20.7.16 08:44

Dobry den, sama nosim oboustranna sluchadla uz od 5 let a vim, ze kdysi byly i snurky, ktere me spise obtezovaly :mrgreen: ale co se tyce prislusenstvi, s tim Vam jiste na foniatrii poradi. Predpokladam, ze dcerka vzhledem k veku bude mit zavesna sluchladla, kdyz bude dobre udelana koncovka a hadicka vedouci od koncovky ke sluchadlu dobre zkracena na potrebnou delku, tak by ji nemelo sklouznout. od mala jsem se vyskytovala v okruhu neslysisich a nedoslychavych (ja i sestra mame sluchovou vadu, nase mamka s neslysicimi pracovala spoustu let…) a nikde jsem moc nevidela, z by deti nosily snurky, ktere by zabranily ztrate sluchadel. To uz jsem spise videla naplasti, hlavne pri sportu. Spise se stavalo, ze kdyz deti sly napriklad plavat, sluchadlo nekde polozily a zapomnely na nej…
Co se tyce roztoku na cisteni, bez toho jsem se take cely zivot obesla :nevim: spise jsem si davala sluchadla na vycisteni na ORL nebo na specializovanou pobocku. Ale take zavisi primo na typu sluchadel, sestra ma kochlear a vim, ze k nemu ma nejake prislusenstvi na udrzbu. Ale se vsim Vam urcite na foniatrii poradi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
20.7.16 09:12

No, hlavně si sežeňte kvalitního dodavatele baterek :-) Vím, že na to se neptáte, ale moje sluchadlo sežere baterii týdně. Ovladač dvě na dva měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
20.7.16 12:47

@Paaajka @Katche Děkuji moc za rady, baterky nás nenapadly :-D Uvidíme, jak to s těmi prvními vydrží dlouho.
V pátek jdeme na ORL v místě bydliště, tak se zkusím poinformovat, zda by byli ochotní jí sluchadla čas od času vyčistit. Já sama nevím, jak se o ně starat. Věřím, že foniatr nám vše při předání vysvětlí.
Jinak ani mě tak neděsí fakt, že mám špatně slyšící dceru - protože už s tím nic neuděláme a jsem spíš ráda, že se to po více než roce konečně sune k nějakému řešení, jako to, že ty sluchadla ztratí při první příležitosti nebo zahrabe do písku :-D :roll:
Uvidíme, zda je bude chtít nosit. Při zkoušce v ordinaci byla hodně překvapená, protože slyšela například projíždějící auto venku za oknem a z ničeho nic začala při mluvení šeptat. Tak snad to bude pro ni pozitivní. Má mírnou až střední nedoslýchavost, takže uplně hluchá není, naštěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
20.7.16 12:50

@Paaajka Ano, máte pravdu, zapomněla jsem zmínit, že bude mít klasická závěsná sluchadla s hadičkou a tvarovkou na konci vedoucí do ouška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
20.7.16 21:21

@Katche Můžu se zeptat, zda každé sluchadlo (značka, typ) má svou baterku nebo bývají univerzální? Dcera bude mít Phonak sky Q a dál nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
20.7.16 22:10

@Katche me tedy baterka vydrzi take tyden (od ty doby co mam prcka, tak spim se sluchadlem, i kdyz se to nema a to vydrzi jeste min :mrgreen: :mrgreen: ale co nadelam, hlavne, ze slysim mrnouse, kdyz se neco deje :mrgreen: @Miriska baterky jsou univerzalni, je jedno jakou mate znacku sluchadla.. stejne tak je spousta druhu baterek a z me zkusenosti vydrzi plus minus stejne. Mozna bych se poradila na socialce a zkusila si zazadat o prispevek na mobilitu tusim, slouzi i mimo jine k uhrade baterek. Hlavne aby si mala na sluchadla dobre zvykla, je dulezite aby ji zvukove dobre sedely. Znam deti, ktere si na ne nemohly zvyknout a porad je zahazovaly jen proto, ze sluchadla byla spatne serizena a vsechny zvuky je desily, protoze je mely az moc nahlas.. mohu se zeptat odkud jste? Z vlastni zkusenosti mohu doporucit ORL Prosluch, jsou tam vazne kvalitni a sikovni doktori

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
21.7.16 07:23

@Paaajka My jsme z Jičína, ale k foniatrovi a na ORL jezdíme do FN Hradec Králové. Foniatr, co jí sluchadla nastavoval ted na zkoušku a bude nastavovat i ta její, se jmenuje MUDr. Dršata. Jinak v Jičíně je MUDr. Hnízdová, která nás k němu vlastně odkázala a jen díky ní se to někam hnulo. Na ORL v Jičíně chtěli pořád jen čekat, zda se sluch zlepší sám po odstranění nosní mandle a zavedení ventilačních trubiček. To sice k velkému zlepšení došlo, ale poškozené má vnitřní ucho a s tím už prý nic dělat nejde. Před operací měla naměřeno 65 - 80 decibelů, ted 7 měsíců po operaci má nedoslýchavost na 30 - 40 decibel, takže pokrok obrovský, ale my potřebujeme, aby slyšela dobře, aby se naučila dobře mluvit a hlavně se neztrácela ve škole, až nastoupí…to má ještě 2 roky a přijde mi to lepší zvykat si na sluchadla ted, než až v sedmi letech při nástupu do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
21.7.16 07:26

@Paaajka Jak to tak čtu, tak baterky mít hodně do zásoby :-D

Naše cesta od zánětů středního ucha, které se co měsíc opakovaly, až k dnešnímu stavu - v září nastoupí do školky už se sluchadly trvala rok a čtvrt…to mi přijde jako děsivá doba, nechat dítě špatně vnímat zvuky. Čím je to způsobeno uplně nevíme…jestli je to od narození…ale zase do tří let mluvila krásně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí