Příspěvek na bydlení – vyplácí se měsíčně nebo čtvrtletně?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Holky, nějakou dobu pobírám PnB a teď po mě chtějí potvrdit potvrzení o trvání nájemního poměru, je to běžné? Nebo je to nějaká novinka? Smlouvu o nájmu mám do října.
- Citovat
- Upravit
Anonymní : Vždy jednou za rok v červenci se toto potvrzení dokládá.
- Citovat
- Upravit
Ahojky holky jak dlouho od schválení trvá než mi příjdou peníze na účet, papír my domů příše včera ale peníze na účtu ještě nemám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky
Ja žadala 10teho července a 25července jsem je měla na učtu
a tento měsíc mi přišli kolem 10teho tak to čekej koncem měsíce a další měsíc ti to příjde asi i dřív tenkrat sem tu taky psala a holky psali že až další měsíc v srpnu za červenec ale přišlo to ještě ten sami měsíc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Příspěvek
Chtěla jsem se zeptat, od 1.1.2013 bych měla být v nájmu… Jsem těhotná a malý by se měl narodit v říjnu. Budu zde mít trvalý pobyt jen já a malý. S otcem dítěte spolu nejsme, bude zapsán v RL a mě by zajímalo, jak to tedy je… Doložím při žádání příspěvku všechny příjmy, budu muset dokládat i nějakou dohodu ohledně výživného, k soudu ohledně výživy bývalého dávat nebudu, jsme schopni se dohodnout na všem.
- Citovat
- Upravit
@ajinka08 píše:
Chtěla jsem se zeptat, od 1.1.2013 bych měla být v nájmu… Jsem těhotná a malý by se měl narodit v říjnu. Budu zde mít trvalý pobyt jen já a malý. S otcem dítěte spolu nejsme, bude zapsán v RL a mě by zajímalo, jak to tedy je… Doložím při žádání příspěvku všechny příjmy, budu muset dokládat i nějakou dohodu ohledně výživného, k soudu ohledně výživy bývalého dávat nebudu, jsme schopni se dohodnout na všem.
nějaké divoké? od 1.1.2013? nemá být 2014? jinak na příspěvek třeba doložit výši alimentů (pokud se dohodnete, sepište dohodu u notáže, bohatě to stačí, soud netřeba), pak doklady o nákladech na bydlení za 3 měsíce zpětně a mít v místě TP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se Omlouvám se, od 1.10.2013… Takže musí to být i u toho notáře jo?
- Citovat
- Upravit
Muzete prosim poradit? Bydlime v byte od 1.7.2013, mame podnájemni smlouvu. Ja mam v byte trvale bydliste od 20.8. Mam narok na příspěvek, kdyz nemam smlouvu najemni ale podnajemni? Kdy bych mohla zadat o příspěvek pokud na nej mam narok?3mes od doby co mamTP, nebo co tu bydlim? bydlim s pritelem, ale on tu TP nema, takze jeho prijmy se nepočítají?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tehooolka píše:
Muzete prosim poradit? Bydlime v byte od 1.7.2013, mame podnájemni smlouvu. Ja mam v byte trvale bydliste od 20.8. Mam narok na příspěvek, kdyz nemam smlouvu najemni ale podnajemni? Kdy bych mohla zadat o příspěvek pokud na nej mam narok?3mes od doby co mamTP, nebo co tu bydlim? bydlim s pritelem, ale on tu TP nema, takze jeho prijmy se nepočítají?
to je provokace nebo co?
Když bydlíš s přítelem, tak má te snad příjmy ne? Stejně v podnájmu nemáš nárok ![]()
- Citovat
- Upravit
Neni to provokace, zadam o radu pokud sis nevsimla. A prijmy mame male, ja na rizik.tehu a pritel pracuje, ale prijmy nic moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neni to provokace, zadam o radu pokud sis nevsimla. A prijmy mame male, ja na rizik.tehu a pritel pracuje, ale prijmy nic moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tehooolka Nevím,jak je to s tou podnájemní - nájemní smlouvou, to bohužel neporadím, ale pokud na příspěvek budeš mít nárok, tak se ti příjem přítele nebude počítat, počítají se jen příjmy trvale přihlášených osob.
Jinak nechápu, proč by to měla být provokace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tehooolka píše:
takže spekuluješ jak přítele vynechat z posuzovaných osob, jo?
No jak říkám na podnájemní smlouvu nemáte naštěstí nárok
- Citovat
- Upravit
@Tehooolka
Máš podnájemní smlouvu, to znamená, že bydlíš nejspíš v družstevním bytě? Pokud ano, tak si můžeš zažádat o doplatek na bydlení/na družstevní byty se přisp. na bydlení nevztahuje/. Do doplatku se počítají všechny příjmy, tudíž se bude posuzovat i tvůj přítel.
- Citovat
- Upravit
Anonymní : zvláštní, že já nic takového dokládat nemusela.