Příspěvek na bydlení - příjem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Příspěvek na bydlení - příjem
Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat těch, které již pobírají příspěvek na bydlení, co se vše počítá do příjmu. Pobírám jen RP 7600,– a ten mi chodí na účet. Veškeré platby mi odchází také z účtu. A teď mi jde o to, zda když např. prodám po malé kočárek a platba mi přijde na účet, nebo vložím na účet pokladnou nějaké peníze z úspor, zda je to považováno jako příjem. Celkem se obávám, že ano. Určitě se úředníci budou bránit něco dát. Není lepší v tom případě nechat si posílat RP na adresu a vše platit na poště, abych výpis z účtu vůbec nedokládala?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Proč by ti neměli dát něco, na co máš nárok? Musíš mít stanovený alimenty a jako příjem se počítá PRAVIDELNÝ příjem, tedy ne jednorázový prodej čehokoli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Arome pes mě vždycky kontrolovali na výpisu z účtu, pouze to jestli je zaplaceno co má být a nic jiného je na tom nezajímalo. Jinak do příjmů se počítá, rodičák, přídavky na děti (pokud máš) a alimenty (taky pokud máš) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Příjem je RP a jestli dostáváš alimenty a podobně prodej kočárku nikoho nezajímá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Arome pes
Až si vytiskneš výpis z účtu tak mimo pravidelných příjmů vše začmárej černým fixem i odchozí platby (mimo těch co máš dokládat samozřejmě), taky jsem to škrtala, je jim prd do toho co kam posíláš a že prodáš oblečení, nebo kočárek… ![]()
- Citovat
- Upravit
A udává se vůbec příjem RP výpisem z účtu? Nezjistí si to sami, jako je tomu s podporou? Jinak tvé další příjmy z prodeje věcí, to je samozřejmě vůbec nezajímá. Nevím, jestli máš internetové bankovnictví a u koho, ale třeba u ČS si vždycky vytisknu výpis a na něm jen ty platby, které chci, aby někdo viděl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Xverunka RP si zjišťují sami, ale pokud platí nájem, eletřinu… přes účet tak je to kvůli tomu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc děkuji všem za odpovědi, to jsem vůbec nečekala, že se v tom nebudou vrtat. Mám pouze RP. Přídavky neberu protože je manžel cizinec a momentálně není ani na území ČR. Paní úřednice mi při žádosti o RP říkala, že v tom případě bych pravděpodobně na příspěvek na bydlení měla mít nárok. Posuzované osoby budu jen já a dcera.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lisadon aha, tak pokud bych zrušila příkaz a inkaso platila na poště, tak výpis z účtu ani nemusím dokládat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Arome pes pokud budeš platit všechno přes poštu tak ne, oni potřebují jenom doklad, že jsi to zaplatila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Xverunka Mám také ČS, tak bych to případně řešila takto. Moc děkuji za odpovědi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Arome pes Pro klid duše můžeš, ale fakt se v tom nešťourají, jen jim ukázeš řádek - tohle je elektřina, tohle je nájem, a oni si zapíší částku do té žádosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit