Příspěvek na bydlení tak lehce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Mlj názor je, že ti do jjeich finanční situace fakt vůbec nic není. Nechápu, proč to řešíš.
Na příspěvek na bydlení dosáhne každý, koho stojí nájem víc jak 30% jeho platu.
Tvrzení, že „skoro na nic nemá nárok“ - tak holt asi má dost velkou výplatu. Ale minimálně příspěvky na děti od státu a alimenty od chlapa dostává.
- Citovat
- Upravit
Kamarádka dostává od státu 9 na bydlení, 3 410 hmotná nouze, 8 stovek nezaopatřené dítě, ofiko alimenty tisícovku, protože je chlap na úp a pak má 10-12 tisíc bokem načerno. Nemusí vstávat v 5 ráno na jít na 6 do práce. Udělá si co potřebuje, vše poplatí, prokouří a neušetří ani korunu. Sama říká, že dokud bude dostávat dávky, pracovat se jí oficiálně nevyplatí.
A nic jí nemůžou dokázat. Takže jde to ždímat stát, ale musíš to prý umět. Mě je z těchto lidí akorát na ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Padme93 hele, pokud se financni situace svagrove fakticky dotyka rodinneho rozpoctu zakladatelky, tak je ji do toho hodne… Na jejim miste by me to taky stvalo a to dost… zakladatelko, evidentne to nejak jde, i kdyz je to nepochopitelne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nozu jasně, ale pokud oni chtějí dávat peníze mámě, tak jim snad může být jedno, co ona s nimi neděla. jestli jí to vadí, no tak ať jí nic nedávají. Jednoduché přece. Tchyně je dospělá a je na ní, aby uvážila, zda může nebo nemůže půjčit, když sama nemá.
Příště bych jí nedala peníze, ale rovnou třeba nakoupila, pokud jí pomáhat chcete. Ale peníze bych nedala.
- Citovat
- Upravit
Moje známá má dokonce pronajatý byt v domě za 15 000 4+1, má psa a dítě a jako, že s partnerem nejsou a on platí 1500 Czk alimenty. Je na mateřské a příspěvěk na bydlení má 9000 plus má matesřkou ty 7600. Souciálka tam nikdy nebyla. Mají nové auto, krásně zařízeno, ona si přivydělává na černo hlídáním dětí - což je zase k plusu, ale s partnerovým platem mají dohromady a teď se podržte 50 000 a od státu 9000. Sociálka tam nebyla nikdy. A pak fakt vidím maminky pomalu na ulici a nárok na nic, kamarádka dělá na sociálce a ukazovala, že nechápe jak to oklikou dělají, že něco dostat krom romů, je fakt fuška. Takže ať se mě to netýká, týká, tohle mě vážně se… ne kvůli mě, ale kvůli fakt těm co to opravdu potřebují.
![]()
- Citovat
- Upravit
Tohle mě taky štve, doufám, že někdo konečně to vyplácení příspěvku na bydlení změní, aby to lidi nezneužívali. Nechápu, proč by měl někdo bydlet v bytě 85 m v Praze, když na to údajně nemá a ždímá stát. Ať bydlí v menším nebo za Prahou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sofie2013 Jo, to by muselo být fakt krásný, aby stát přikazoval, kde bude kdo bydlet a co si může dovolit.
Já myslím, že to už tu jednou bylo a moc se to neosvědčilo. A doufám, že podobnou hovadinu už nikdo neschválí.
- Citovat
- Upravit
Mimochodem příspěvek na bydlení není donekonečna, může být maximálně pár let. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Padme93 píše:
Mimochodem příspěvek na bydlení není donekonečna, může být maximálně pár let.
Tak tohle už neplatí, bylo to omezeno 7 lety, ale zrušili to. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Padme93 píše:
@Sofie2013 Jo, to by muselo být fakt krásný, aby stát přikazoval, kde bude kdo bydlet a co si může dovolit.Já myslím, že to už tu jednou bylo a moc se to neosvědčilo. A doufám, že podobnou hovadinu už nikdo neschválí.
Tos mě asi vůbec nepochopila. Já nejsem proto, aby stát přikazoval, kdo má kde bydlet, ale nechápu, proč by měl dotovat lidem velké byty. Ať každý bydlí v tom, na co má, kdo nemá na 3+1, ať bydlí v menším a neobírá stát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj,zajímal by mě Váš názor.
Mám švagrovou, ta bydlí v 3 kk v Praze byt 85 metrů, platí i s poplatky cca 17 tisíc a …
To je tak těžké si zjistit, kdy je na ten příspěvek nárok? Nebo jen závidíš a potřebuješ se vyventilovat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sofie2013 Tak doufám, že ty se hned budeš stěhovat do menšího, až se ti to někdy nedejbože v budoucnu stane. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Padme93 píše:
@Sofie2013 Tak doufám, že ty se hned budeš stěhovat do menšího, až se ti to někdy nedejbože v budoucnu stane.
Ty asi nebudeš moc chytrá, viď? Já od státu žádné dávky neberu (mimo rodičáku) a bydlíme ve vlastním bytě. Pokud ti přijde v pořádku, že lidé vykazují nižší příjmy nebo hlásí trvalé bydliště partnera jinde a stát jim na základě toho vyplácí několik tisíc měsíčně, tak mně tedy ne. Můj názor je, že stát by měl samozřejmě podporovat lidi, kteří se ne vlastní vinou ocitli v těžké situaci, matky samoživitelky (ale opravdu samoživitelky, ne vychcané osoby, jejichž partner si nahlásí bydliště jinam) nebo třeba lidi, kteří ze zdravotních důvodů nemohou pracovat, ale vyžírky, o kterých je tato diskuze, mi opravdu pijou krev.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych chtěla říct jen jediné, ne vždy je zárukou, že menší byt se rovná i menší nájem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
zajímal by mě Váš názor.
Mám švagrovou, ta bydlí v 3 kk v Praze byt 85 metrů, platí i s poplatky cca 17 tisíc a jejich příjmy jsou 16500! Tvrdí, že mají příspěvek na bydlení ve výší kolem 6 tisíc? To jako vážně stát takhle dává? nechápu to, to stát nekontroluje kam mu jdou peníze? Proč si nenajdou něco menšího za menší peníze, proč jim to stát dorovnává? A to její manžel vydělává víc než udávají (nemá to přiznané). štve mě to i z důvodu, že každou chvíli si půjčují od tchýně, která moc nemá a kterou často založíme my s mužem..
Mám kamarádku samoživitelku, kterou nechal chlap s dvěma dětmi a skoro na nic moc nemá nárok a pak je tu takováto sorta lidí co stát ždímají, navíc tak nesmyslně, náklady na byt převyšují jejich možnosti a šup, ne si hledat optimální bydlení, ale stát přidá..