Příspěvěk na bydlení - vyřazení z OSPO
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Ivcaa22 psala, ze ma prispevek 1500kc takze jeji prijem je cca 17500kc, ja odhaduji, ze ma vysoke alimenty prave. Kazdopadne ja byt Vami, tak si to jen tak radeji zkontroluju treba v bezplatne pravni poradne jak by to bylo, mozna by jste na tom byla opravdu lepe, kdyby mel jako „nasilnik“ omezene navstevy (ale opravdu jsem si temer jista, ze i nasilnici musi platit alimenty) kdyby jsme brali, ze budete mi prispevek na bydleni treba jen 1tis. a alimenty by jste mela treba 2-3 tis.
nejkratsi doba pobirani rodicovskeho prispevku je dva roky 11400kc trileta je 7600kc nejdelsi ctyrleta je prvnich devet mesicu 7600kc a pak do ctyr let veku ditete 3800kc ale jak ted koukam, tak je to i volitelne treba ne 48 mesicu ale jen 43 atd. no kazdopadne nejvyssi rodicak je 19 mesicu a 11500kc to je to co by mela nejvyssi, ale ani tak ji to a ten prispevek neda 19 tis. zrejme myslela, ze jsem jen neprejici osoba vuci celemu prispivani na ty co nemaji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lively píše:
Já budu hnusná taky, ale bez výhrad s tebou souhlasím.
souhlasím rovněž. Dítě má živit rodič a ne stát. Ono vlézt s blbem do postele a udělat si s ním dítě a pak jej nenapsat do RL, je ryze soukromá věc. Chtít za svoji blbost brát peníze od státu považuji za drzost. Pomáhat se má nemocným a invalidům, nikoli těm, co si udělají dítě s prvním, co šel okolo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa Přesně tak. A pak si chlap ještě mne ruce, jak se z toho hezky vykroutil. A jestli fakt chci být hrdinka, tak na to musím mít a ne se pak domáhat u jiných, kteří s tím nemají nic společného.
@Neff Ano, za vulgární urážky by si zasloužila veřejný lynč a ne v tichosti dejít. Taky jsem pro odtajnění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa píše:
souhlasím rovněž. Dítě má živit rodič a ne stát. Ono vlézt s blbem do postele a udělat si s ním dítě a pak jej nenapsat do RL, je ryze soukromá věc. Chtít za svoji blbost brát peníze od státu považuji za drzost. Pomáhat se má nemocným a invalidům, nikoli těm, co si udělají dítě s prvním, co šel okolo.
Na Váš komentář „Ono vlézt s blbem do postele a udělat si s ním dítě a pak jej nanapsat do RL…“nemá smysl reagovat!!! ![]()
Ano pomáhat se má nemocným a invalidům, ale když ostatní využívají dávky, tak proč bych to nemohla taky zkusit, doted jsem nic od státu nechtěla a nepotřebovala. A pokud mám měsíčně jen 7500kč, tak to prostě zkusím!!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Docela mě zaráží, jak jsou lidi vych*aní.![]()
![]()
![]()
Já jsem na tom hodně zle, samoživitelka, dvě děti, už naštěstí skoro 2 roky rozvedená.
Utekla jsem z domácího násilí.Otec je v RL, výživné exekučně vymáháno, ovšem neúspěšně, bydlíme v sociálním bytě, na měsíc máme cca TISÍC korun měsíčně a nemáme na nic nárok!!!
Žádala jsem o PnB, HN - nic, nemáme nárok.
A některé se ještě chlubí, že mají 19 tisíc a berou PnB, fuj, styď se!!!
Chtěla bych tě vidět na mém místě.Podotýkám, že jsem makala od 15, nikdy jsem se nikoho o nic neprosila, ani nežádala od státu. Ani přídavky, i když bych mohla.
Vše se podepsalo na mém zdraví - musela jsem odejít z práce. V prosinci mi končí podpora (dostanu už jen 3560,– Kč).
Tak tohle dost dobře není možné. Za tím, že Vám nevznikl nárok musí být něco víc, než tu uvádíte. Kriteria HN nouze jsou dost přísná, ale SSP je dost mírná. Pokud splňujete podmínku trvalého pobytu a nájemního či vlastnického vztahu k nemovitosti určené k bydlení (a příjem je takový jak uvádíte) MUSÍTE MÍT NÁROK MINIMÁLNĚ NA PnB!!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zkušená_poradkyně píše:
Tak tohle dost dobře není možné. Za tím, že Vám nevznikl nárok musí být něco víc, než tu uvádíte. Kriteria HN nouze jsou dost přísná, ale SSP je dost mírná. Pokud splňujete podmínku trvalého pobytu a nájemního či vlastnického vztahu k nemovitosti určené k bydlení (a příjem je takový jak uvádíte) MUSÍTE MÍT NÁROK MINIMÁLNĚ NA PnB!!!
Ano, jenže to bych nesměla platit dluhy bývalého manžela.
A nikoho nezajímá, že jsem je neudělala já.
On dostal „papíry na hlavu“, takže je z obliga, za nic nemůže a já musím platit.
Nikoho nezajímá, že mi jako samoživitelce s dětmi nezbývá.
Vítejte v ČR!
Jo a nikdy jsem netvrdila, že je to tak nebo tak - jen jsem napsala, že nemáme na nic nárok, i když nemáme ani ŽM!!! A to je PRAVDA, bohužel!!! ![]()
- Citovat
- Upravit