Příspěvek na péči - bezlepkova dieta
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Příspěvek na péči - bezlepkova dieta
Zdravím Vás. U syna 3,5 let byla zjištěna celiakie. Zažádala jsem si o příspěvek na péči a měla by mi přijít socialka. Na co se nám prosím připravit, na co si dát pozor? Je tento příspěvek vázán na výši příjmů? Manžel podniká, já jsem na mateřské s holčičkou 1,5. Máte někdo prosím zkušenosti? Dekuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Není to vázané na příjem rodiny. Ale ne každý to dostane, záleží na tom, jak to potom posoudí posudkový. Hodně lidí to nedostane.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Littleladee ne příjem je nezajímá. Budou zjištovat jak na tom je oproti zdravému dítěti no a moc bych s ničím nepočítala. Nejspíš nedosáhne dostatečný počet bodů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Littleladee ne příjem je nezajímá. Budou zjištovat jak na tom je oproti zdravému dítěti no a moc bych s ničím nepočítala. Nejspíš nedosáhne dostatečný počet bodů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
On se poskytuje prispevek na peci u potravinove nesnasenlivosti?
Jsem zila v domneni, ze je vazan na zdravotni omezeni, u kterych je nezbytna pomoc druhe osoby. A to myslim, ze celiakie neni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka píše:
On se poskytuje prispevek na peci u potravinove nesnasenlivosti?Jsem zila v domneni, ze je vazan na zdravotni omezeni, u kterych je nezbytna pomoc druhe osoby. A to myslim, ze celiakie neni
Je, dítěti je nutné připravovat zvláštní druh potravin, což samo nezvládne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sany80s Takže normální tříleté dítě si samo uvaří a nají se
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A na intoleranci mléčné bílkoviny se také dává příspěvek na péči? ![]()
- Citovat
- Upravit
@Qwentin píše:
A na intoleranci mléčné bílkoviny se také dává příspěvek na péči?
ne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka píše:
On se poskytuje prispevek na peci u potravinove nesnasenlivosti?Jsem zila v domneni, ze je vazan na zdravotni omezeni, u kterych je nezbytna pomoc druhe osoby. A to myslim, ze celiakie neni
požádat můžou ale musí dostat asi 3 body což nejspíš nedostanou. Záleží na posudkáři ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Heivka píše:
@Sany80s Takže normální tříleté dítě si samo uvaří a nají se![]()
Může chodit ve školce na obědy, dítě s celiakií kvůli tomu někdy do školky někdy nevezmou, protože to nejsou schopni zajistit a rodič s ním musí zůstat doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka Přesně tak. Příspěvek na péči se vztahuje k fyzické soběstačnosti osoby, nikoliv na alergie. Jsem v ID 3. stupně a mně příspěvek na péči přiznali, jelikož jsem byla ve stavu a jsem, kdy je potřeba, aby se mi hlídaly léky, potřebuju doprovázet k lékaři a manžel se musí starat většinové o domácnost, protože já se po hodině i jen blbého vaření tak unavím, že si musím jít lehnout. Bratr je astmatik a alergik a příspěvky žádné nemá. Celiakie je vlastně alergie na lepek, není to postižení, které by člověka vyřadilo z provozu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co je tohleto za hovadinu, sama se s celou rodinou stravuji bezlepkově (ne kvůli nesnášenlivosti) a jelikož se necpeme knedlama a rohlíkem tak světě div se ještě ušetříme. Je snad problém dítěti uvařit oběd a sváču bez lepku a dát mu ho každý den do školky?
To vážně někdo může dostat příspěvek na potravinovou alergii? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sany80s
tak to je masakr. Zvláštní druh potravin nezvládne ale normální rohlík s máslem a salámem by zvládlo jo?
no jestli někdo takový příspěvek dostane, tak je něco velmi špatně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Korculalala píše:
Co je tohleto za hovadinu, sama se s celou rodinou stravuji bezlepkově (ne kvůli nesnášenlivosti) a jelikož se necpeme knedlama a rohlíkem tak světě div se ještě ušetříme. Je snad problém dítěti uvařit oběd a sváču bez lepku a dát mu ho každý den do školky?
To vážně někdo může dostat příspěvek na potravinovou alergii?
Ano, je problém dát mu jídlo do školky, protože ve školce mu nesmí dát jiné jídlo, než z tamního stravování.
Předpisy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit