Příspěvek na péči - bezlepkova dieta

13.11.17 15:05

Příspěvek na péči - bezlepkova dieta

Zdravím Vás. U syna 3,5 let byla zjištěna celiakie. Zažádala jsem si o příspěvek na péči a měla by mi přijít socialka. Na co se nám prosím připravit, na co si dát pozor? Je tento příspěvek vázán na výši příjmů? Manžel podniká, já jsem na mateřské s holčičkou 1,5. Máte někdo prosím zkušenosti? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65418
13.11.17 15:10

Není to vázané na příjem rodiny. Ale ne každý to dostane, záleží na tom, jak to potom posoudí posudkový. Hodně lidí to nedostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59408
13.11.17 15:21

@Littleladee ne příjem je nezajímá. Budou zjištovat jak na tom je oproti zdravému dítěti no a moc bych s ničím nepočítala. Nejspíš nedosáhne dostatečný počet bodů :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59408
13.11.17 15:22

@Littleladee ne příjem je nezajímá. Budou zjištovat jak na tom je oproti zdravému dítěti no a moc bych s ničím nepočítala. Nejspíš nedosáhne dostatečný počet bodů :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26873
13.11.17 15:42

On se poskytuje prispevek na peci u potravinove nesnasenlivosti? 8o Jsem zila v domneni, ze je vazan na zdravotni omezeni, u kterych je nezbytna pomoc druhe osoby. A to myslim, ze celiakie neni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12963
13.11.17 15:56
@cecetka píše:
On se poskytuje prispevek na peci u potravinove nesnasenlivosti? 8o Jsem zila v domneni, ze je vazan na zdravotni omezeni, u kterych je nezbytna pomoc druhe osoby. A to myslim, ze celiakie neni :nevim:

Je, dítěti je nutné připravovat zvláštní druh potravin, což samo nezvládne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
13.11.17 16:02

@Sany80s Takže normální tříleté dítě si samo uvaří a nají se :think: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
13.11.17 16:09

A na intoleranci mléčné bílkoviny se také dává příspěvek na péči? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
65418
13.11.17 16:24
@Qwentin píše:
A na intoleranci mléčné bílkoviny se také dává příspěvek na péči? :nevim:

ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59408
13.11.17 16:29
@cecetka píše:
On se poskytuje prispevek na peci u potravinove nesnasenlivosti? 8o Jsem zila v domneni, ze je vazan na zdravotni omezeni, u kterych je nezbytna pomoc druhe osoby. A to myslim, ze celiakie neni :nevim:

požádat můžou ale musí dostat asi 3 body což nejspíš nedostanou. Záleží na posudkáři :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12963
13.11.17 16:42
@Heivka píše:
@Sany80s Takže normální tříleté dítě si samo uvaří a nají se :think: :potlesk:

Může chodit ve školce na obědy, dítě s celiakií kvůli tomu někdy do školky někdy nevezmou, protože to nejsou schopni zajistit a rodič s ním musí zůstat doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
13.11.17 18:28

@cecetka Přesně tak. Příspěvek na péči se vztahuje k fyzické soběstačnosti osoby, nikoliv na alergie. Jsem v ID 3. stupně a mně příspěvek na péči přiznali, jelikož jsem byla ve stavu a jsem, kdy je potřeba, aby se mi hlídaly léky, potřebuju doprovázet k lékaři a manžel se musí starat většinové o domácnost, protože já se po hodině i jen blbého vaření tak unavím, že si musím jít lehnout. Bratr je astmatik a alergik a příspěvky žádné nemá. Celiakie je vlastně alergie na lepek, není to postižení, které by člověka vyřadilo z provozu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
571
13.11.17 18:55

Co je tohleto za hovadinu, sama se s celou rodinou stravuji bezlepkově (ne kvůli nesnášenlivosti) a jelikož se necpeme knedlama a rohlíkem tak světě div se ještě ušetříme. Je snad problém dítěti uvařit oběd a sváču bez lepku a dát mu ho každý den do školky?
To vážně někdo může dostat příspěvek na potravinovou alergii? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
571
13.11.17 18:59

@Sany80s :lol: ;) :lol: tak to je masakr. Zvláštní druh potravin nezvládne ale normální rohlík s máslem a salámem by zvládlo jo? :lol: no jestli někdo takový příspěvek dostane, tak je něco velmi špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12963
13.11.17 19:04
@Korculalala píše:
Co je tohleto za hovadinu, sama se s celou rodinou stravuji bezlepkově (ne kvůli nesnášenlivosti) a jelikož se necpeme knedlama a rohlíkem tak světě div se ještě ušetříme. Je snad problém dítěti uvařit oběd a sváču bez lepku a dát mu ho každý den do školky?
To vážně někdo může dostat příspěvek na potravinovou alergii? :zed:

Ano, je problém dát mu jídlo do školky, protože ve školce mu nesmí dát jiné jídlo, než z tamního stravování.
Předpisy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat