Příspěvky po porodu

8
18.6.18 09:57

Příspěvky po porodu

Zdravím, píši za svou manželku, protože je cizinka a těmto věcem nerozumí.
Jde o to, že žijeme v zahraničí, ale v Čechách se nyní zdržujeme delší dobu (už cca půl roku) a během této doby se nám v ČR narodil syn. Rodilo se doma s porodní asistentkou. V ČR zaměstnaní nejsme, já jako Čech nejsem ani na úřadu práce. A jelikož tomu absolutně nerozumím, chci se zeptat zde…je nějaká možnost získat nějaký finanční příspěvek? Od porodu jsme nedostali nic, protože jsem o nic nikde nežádal. Myslel jsem, že pokud je manželka cizinka, tak to vůbec nemá smysl řešit. Ale já jsem Čech, není tedy nějaká možnost požádat o příspěvek jako otec? A případně o jaký příspevek?
Děkuji moc za každou radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35857
18.6.18 09:59

Ne, přídavky jsou tam kde máš zaměstnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
18.6.18 10:20

Rodičovský příspěvek v místě trvalého bydliště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35857
18.6.18 10:21
@Anik6 píše:
Rodičovský příspěvek v místě trvalého bydliště.

To není pravda, musí to být tam kde se trvale zdržuješ a odvádíš daně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
18.6.18 11:50

@84Dani přihlaš se tu na úřad práce a oni ti poradí. Jestli jsi zaměstnán v cizině tak nee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
18.6.18 12:36

Nám ani nejde o nejaké stálé příspěvky, budeme se vracet opět do zahraničí. Úřad práce pro mě tedy ztrácí smysl. Spíše mě zajímá jak je to dnes v ČR s příspěvky všeobecně. Z mého prvního manželství, ze kterého mám dvě děti si pamatuji, že se dostávalo porodné a dále přídavky na děti.
Nejsme sociální případ a od státu jsem nikdy nic nechtěl, jen se nyní o všechno starám sám, protože manželka je doma a navíc cizinka. Je to zřejmě trochu ojedinělý případ, proto by mi alespoň stačila informace, na jakém úřadě se mám ptát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35857
18.6.18 12:39

@84Dani Pokud nemáš pracovní poměr v ČR tak to nemá cenu. Nebo nejsi hlášený na zdravotním v cz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
18.6.18 13:02

@84Dani Pokud si to chceš zjišťovat přímo na úřadě, tak to má na starosti úřad práce - odbor státní sociální podpory (tam spadá rodičovský příspěvek i porodné a přídavky na dítě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
18.6.18 13:18

@Lendeš Zajdu tam a zeptám se. Děkuju moooc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat