Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj, máme doma menší dilema, přítel figuruje jako přistupitel u smlouvy ČMSS u své macechy, dá se odstoupit od tohoto závazku? chceme si vzít hypo a řekli nám, že se z toho musí vyvázat jinak to nepůjde, ale nikdo mi zatím nebyl schppný říct jestli se toho zbavut jde, nevíte někdo?
Vaše banka má pravdu - a upřímně - nikdy, ale nikdy bych v rodině ani nikomu jinému neručila. Dobrota se nevyplácí.
@lenkajacova píše:
Ahoj, máme doma menší dilema, přítel figuruje jako přistupitel u smlouvy ČMSS u své macechy, dá se odstoupit od tohoto závazku? chceme si vzít hypo a řekli nám, že se z toho musí vyvázat jinak to nepůjde, ale nikdo mi zatím nebyl schppný říct jestli se toho zbavut jde, nevíte někdo?
No řekli vám to. Musí se z toho vyvázat. Ať se zeptá v bance, jak to má udělat. Když bude banka chtít, zbavit se toho lze.
Přistupitel nebo ručitel? Pokud opravdu přistupitel, společnost musí zhodnotit příjmy dlužníka, který zůstane v úvěru. Pokud na to nebude mít, tak vyvázat nepůjde, ledaže by místo něj přistoupil někdo jiný.
No on tenkrát nevěděl pořádně do čeho jde, mazali mu, lidově, med kolem huby. že za dva roky z toho bude venku a ono nic a jsou to už 4 roky, já když jsem to zjistila že kvůli tomu nemůžeme jít my bdylet, máelm mě trefilo a zuřila jsem