Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dotaz je jasný
Chápu, že to nebude otázka pro majitele novostaveb, bytů v paneláku a těch, co mají hluboko do kapsy…
Nicméně vy, co žijete ve starých domech. Přitápíte si i v létě, když je vám chladno?
Stále vedeme debatu s chlapem. On se řídí podle kalandáře, já podle teploměru. Pokud má v koupelně 18 stupňů, prostě zapínám topný žebřík. A on pak kroutí očima „vždyť je srpen“
O prachy zase až tak nejde, spíš ho točí, že si přitápím v létě. To samé v pokoji, když zapnu olejový radiátor.
Přijde mi, že život je krátký, abych ho strávila v nepohodě. I tepelné.
Ale on tvrdí, že si v létě NIKDO nepřitápí. Ovšem taky málokdo žije v baráku který byl postavený pro lidi, kteří doma chodili v obleku a na něm měli župan jako Hercule Poirot. ![]()
Bydlíme v novostavbě, ale když je mizerné léto, tak si klidně přitopím. Zejména v koupelně bych teda 18s stupňů mít nechtěla.
@ivašot. píše:
Bydlíme v novostavbě, ale když je mizerné léto, tak si klidně přitopím. Zejména v koupelně bych teda 18s stupňů mít nechtěla.
Dík
A čím si přitápíte?
Přitápíme a nosím zimní ponožky.
Obvykle skoro celé léto. Letos snad historicky poprvé teprve dnes bručíme, že je zima, takže dnes nás to asi čeká ![]()
Tak my sice žijeme v novostavbě, kde je pořád teplo. ale máme vlastní kotel. kdyby na to přišlo (ne že by to tohle léto moc hrozilo:) a měla doma 18 stupnů, tak topim. kor s dítětem. máma žije v rodinném domku který je věčně studený. když je v létě jeden dva dny chladno, tak netopí - ale protože se musí zapnout kotel. kdyby měla topný žeřbík tak topí.
Bydlím v novostavbě a jak se ted ochladilo večer jsem si zatopila v krbu a bylo to příjemné. Mít 18stupnů tak asi umrznu ![]()
Jsem z bytu/ů.
Aha, takže lidi z domů si tajně přitápí a ten můj mě celou dobu tahá za fusekli. Já ho zakousnu.
Díky, holky.
My si zrovna vcera topili
Sice jen v krbu, ale bylo to prijemne ![]()
@Alyss1 píše:
Tak my sice žijeme v novostavbě, kde je pořád teplo. ale máme vlastní kotel. kdyby na to přišlo (ne že by to tohle léto moc hrozilo:) a měla doma 18 stupnů, tak topim. kor s dítětem. máma žije v rodinném domku který je věčně studený. když je v létě jeden dva dny chladno, tak netopí - ale protože se musí zapnout kotel. kdyby měla topný žeřbík tak topí.
My bydlíme v prvorepublikové vile, takže obří haly, prosklené stěny (z jednoduchého dobového skla), nekonečně vysoké stropy. Měla by s k tomu fasovat ta služebná, co zatápěla v krbech. ![]()
@Bábrdl pokud mi je zima, tak si pustím plyn. Jako dítě si pamatuju, že i v srpnu máma pouštěla akumulačky. Máme 2 děti, tak nehodlám mrznout. Chlap ani neklafe ![]()
Tak já jsem jedna z těch, co si klepe na čelo, když lidí volají v létě, když se trochu ochladí, prijeďte se podívat na kotel. Potřebujeme zatopit, máme tu chladno, jen 19 stupňů.. Konečně se ochladilo a dá se normálně spát a zchumlat se bez toho, aniž by se člověk potil, jak dobytek..Já tohle miluji a kdyby přítel přitopil, tak jak minulý týden chtěl, asi bych zdechla.My máme ale uhelný kotel a dobře za izolovaný dům, takže stačí trošku a je tu nedýchatelno..Není to o uhlí a dřevě a šetření, ale taky jde o to, že když někdo potřebuje v létě topit, co pak bude dělat v zimě?
Příspěvek upraven 24.08.15 v 17:54
@Billi píše:
@Bábrdl pokud mi je zima, tak si pustím plyn.
A není to trochu radikální řešení?
![]()
Promiň, ale to mě pobavilo. JInak, díky za odpověď.
@roksy25 píše:
Tak já jsem jedna z těch, co si klepe na čelo, když lidí volají v létě, když se trochu ochladí, prijeďte se podívat na kotel. Potřebujeme zatopit, máme tu chladno, jen 19 stupňů.. Konečně se ochladilo a dá se normálně spát a zchunlat se bez toho, aniž by se člověk potil, jak dobytek..Já tohle milují a kdyby přítel přitopil, tak jak minulý týden chtěl, asi bych zdechla.My máme ale uhelný kotel a dobře za izolovaný dům, takže stačí trošku a je tu nedýchatelno..Není to o uhlí a dřevě a šetření, ale taky jde o to, že když někdo potřebuje v létě topit, co pak bude dělat v zimě?
V zimě budeme taky topit
Ono je totiž právě jedno, jesti je v kalendáři srpen nebo leden, když má v koupelně 18 stupňů, přitápím. Tečka. Nebudu se tvářit, že v létě mi 18 stupňů nevadí a v zimě ano.
@Bábrdl Tak já to mám tak, že nesnáším vedro. Stačí málo a hrozně se potím a i v zimě ráda větrám a taky nesnesu doma i ponožky..
Ale je fakt, že dříve jsem byla spíše zimouřivá.
Takže dříve bych taky možná přitopila, zejména když jsem byla rozmazlená z paneláku a přešla do studeného starého domů.. Zvláštní, jak se to s časem u mě mění
![]()
Novostavba, jeste stale je to tu vyhrate na 24. Mozna bych ve starem kamennem dome chovala jinak, ale takto netopim, pokud me to vecer treba v obyvaku trochu roztrese, tak si uvarim caj nebo miso polivku.
Spim s celonocne otevrenym oknem dokoran…