Přítel je na nemocenské

Anonymní
25.5.23 17:21

Přítel je na nemocenské

Dobrý den, čistě jen ze zvědavosti a pro utnutí domácího dusná, se chci zeptat…
S přítelem jsme se pohádali(my vedeme hádky tak daleko až se z toho smejeme, takze pohoda o to nejde), že když je na nemocenské (má angínu) tak tvrdí, že nemůže ani do lékárny a musím tam jít já.. prý nemá vycházky (neřekl si o ně u doktorky).. chceme zjistit jestli v době nemocenské musí být opravdu celou dobu doma či ne.. přítel má malého psa a než jsem tu s ním bydlela, tak byl tady doma s ním sám.. jelikož mám i já psa tak chodíme spolu vždycky všichni 4 ven kvůli venčení (málokdy jde jen jeden s oběma) no abych se dostala k důvodu naší "hádky,,.. jde o to, že jsem si podráždila oko a požádala jsem ho aby mi skočil do lékárny (kterou má hned za rohem), ten mi řekl, že nikam nemůže, že co kdyby přišla kontrola atd atd., ale jelikož chodím do práce a on marodí, tak se psi chodí přes den ven normálně, tak jsem říkala, že nechce riskovat lékárnu (říkala jsem, že toto by ta kontrola pochopila, že si šel koupit léky ATP) ale se psi chodí a "riskuje,, tak nechápu.. tak jsme chtěli zavolat na infolinka a zeptat se, ale nedovolali jsme se. Děkuji každopádně za pomoc rozsoudit nás..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
42390
25.5.23 17:25

Přítel má pravdu. Nemá teď vůbec kam lozit, když nemá vycházky. A kdyby mu náhodou přišla kontrola, tak uznají venčení psů jako nezbytné, zato vyzvednutí tvých léků by mu způsobilo problém. Takže tvoje léky v lékárně ne, se PSY!! ven před barák ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42390
25.5.23 17:28

A jistěže na neschopence s angínou musí být celou dobu jen doma, nebo lépe řečeno tam, kde má uvedenou adresu pobytu na neschopence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
25.5.23 17:29

Takže chceš po nemocném, aby ti zašel do lékárny, když si tam můžeš zajít sama třeba po cestě z/do práce?
V prvních 14ti dnech vyplácí nemocenskou zaměstnavatel a kontrolu provádí zaměstnavatel. Až potom dělá kontrolu ČSSZ.
Osobně bych příteli poděkoval za to, že se stará o psy a na nemocenské po něm víc nechtěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
25.5.23 17:32

Nesmi nikam a ne, kontrola by fakt „nepochopila“.

Lidi, co ziji sami, musi do lekarny, se psem atd, holt riskuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
25.5.23 17:35

Nemůže nikam, kontrole je fuk, jestli si byl kupovat leky, nebo jestli byl na výletě, proste nebyl doma. Jako když bude venčit před barakem psa a přijde kontrola a vidí, ze jenom šel dat psovi vycurat před dům, tak se to ukeca, ale jak ho nezastihnou doma, je v háji. Měl si nechat napsat vycházky, jestli musí někde běhat, ale ono pri infekčních nemocech je doktoři píší neradi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42390
25.5.23 17:38
@Lucie_Sx píše:
Nesmi nikam a ne, kontrola by fakt „nepochopila“.Lidi, co ziji sami, musi do lekarny, se psem atd, holt riskuji.

Mně kontrola venčení psa uznala, byla jsem jen před domem a paní měla pochopeni. Ale je to o člověku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8453
25.5.23 18:01
@Anonymní píše:
S přítelem jsme se pohádali(my vedeme hádky tak daleko až se z toho smejeme, takze pohoda o to nejde), že když je na nemocenské (má angínu) tak tvrdí, že nemůže ani do lékárny a musím tam jít já.. prý nemá vycházky (neřekl si o ně u doktorky).. chceme zjistit jestli v době nemocenské musí být opravdu celou dobu doma či ne.. přítel má malého psa a než jsem tu s ním bydlela, tak byl tady doma s ním sám.. jelikož mám i já psa tak chodíme spolu vždycky všichni 4 ven kvůli venčení (málokdy jde jen jeden s oběma) no abych se dostala k důvodu naší "hádky,,.. jde o to, že jsem si podráždila oko a požádala jsem ho aby mi skočil do lékárny (kterou má hned za rohem), ten mi řekl, že nikam nemůže, že co kdyby přišla kontrola atd atd., ale jelikož chodím do práce a on marodí, tak se psi chodí přes den ven normálně, tak jsem říkala, že nechce riskovat lékárnu (říkala jsem, že toto by ta kontrola pochopila, že si šel koupit léky ATP) ale se psi chodí a "riskuje,, tak nechápu.. tak jsme chtěli zavolat na infolinka a zeptat se, ale nedovolali jsme se. Děkuji každopádně za pomoc rozsoudit nás..

Aby mohl někam jít, MUSÍ mít vycházky. Max kdyby šel k doktorovi na kontrolu tak to se bere. Do lékárny sis mohla zajít sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15482
25.5.23 18:49
@Anonymní píše:
S přítelem jsme se pohádali(my vedeme hádky tak daleko až se z toho smejeme, takze pohoda o to nejde), že když je na nemocenské (má angínu) tak tvrdí, že nemůže ani do lékárny a musím tam jít já.. prý nemá vycházky (neřekl si o ně u doktorky).. chceme zjistit jestli v době nemocenské musí být opravdu celou dobu doma či ne.. přítel má malého psa a než jsem tu s ním bydlela, tak byl tady doma s ním sám.. jelikož mám i já psa tak chodíme spolu vždycky všichni 4 ven kvůli venčení (málokdy jde jen jeden s oběma) no abych se dostala k důvodu naší "hádky,,.. jde o to, že jsem si podráždila oko a požádala jsem ho aby mi skočil do lékárny (kterou má hned za rohem), ten mi řekl, že nikam nemůže, že co kdyby přišla kontrola atd atd., ale jelikož chodím do práce a on marodí, tak se psi chodí přes den ven normálně, tak jsem říkala, že nechce riskovat lékárnu (říkala jsem, že toto by ta kontrola pochopila, že si šel koupit léky ATP) ale se psi chodí a "riskuje,, tak nechápu.. tak jsme chtěli zavolat na infolinka a zeptat se, ale nedovolali jsme se. Děkuji každopádně za pomoc rozsoudit nás..

Tvůj chlap je nemocný a má ležet doma. Pochybuju, že by mu doktor napsal vycházky, i kdyby si o ně řekl.
Nemá vycházky-má sedět doma. Ne ti skákat do lékárny, ani lítat se psama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
25.5.23 19:07

Samozřejmě má přítel pravdu. K čemu by se jinak dávali vycházky? :zed: A je zcela logické, že pokud má angínu, tak nebude nikde trajdat po venku a tam mu vycházky lékař nenapsal. Je to na lékaři, zda je napíše či ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
25.5.23 19:13

Tak vycházky si měl nechat napsat, alespoň hodinu denně, ne každý má někoho k sobě a i nemocný si potřebuje zajít koupit potraviny nebo léky, když je potřeba. Venčit psa je taky potřeba, ale měl by se pohybovat opravdu u domu. K neschopence lze nahlásit i telefonní číslo pro případ právě třeba venčení nebo nefunkčnosti zvonků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3728
25.5.23 19:47

Jo, musí být doma. Na angínu by mu nikdo ani vycházky nenapsal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21563
25.5.23 20:35

No tak já jsem třeba kdysi dávno vycházky na angínu dostala. Dítě chodilo do školky, ráno zavedl manžel a potřebovala jsem pro něj zajet odpo autem. Byly jsme s doktorkou domluvené, že to využiji až po 4 dnech braní antibiotik, abych už nebyla infekční. Léky jsem měla na 10 dní a byl nesmysl, aby se mnou bylo dítě doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
25.5.23 21:38
@nozu píše:
No tak já jsem třeba kdysi dávno vycházky na angínu dostala. Dítě chodilo do školky, ráno zavedl manžel a potřebovala jsem pro něj zajet odpo autem. Byly jsme s doktorkou domluvené, že to využiji až po 4 dnech braní antibiotik, abych už nebyla infekční. Léky jsem měla na 10 dní a byl nesmysl, aby se mnou bylo dítě doma…

tak já taky v těchto případech tu vycházku dám i lidem s akutním onemocněním. Ale tak maximálně třeba hodinu ráno a hodinu odpoledne k tomu vyzvednutí, nebo těm co fakt nikoho nemají, tak hodinku na nákup. Ale běžně na tyto nemoci vycházky nedávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat