Kolegové mě neberou

Anonymní
23.5.23 21:41

Kolegové mě neberou

Ahoj, mám trochu trabl. Pracovala jsem 9 let v jedné firmě, byla jsem vyhořelá a dostala nabídku do jiné ve stejném oboru. V nové firmě jsem vydržela jen 2 roky, pracovala jsem skoro denně 12 hodin, a když jsem si to chtěla vybírat tak byl problém a do toho, se po mě vozila kolegyně. Celkově v tý firmě byli všichni nepříjemní, jen snad HR bylo ok. Dala jsem výpověď, přestěhovala se k přítelovi a našla si novou práci, která je taky v oboru, dokonce se stejnou politikou a chováním k zaměstnancům jako první práce. Dojíždím ráno 40 minut, odpoledne skoro hoďku čtvrt když je kolona, a ještě studuju dálkově VŠ. No tým je složen ze 70% chlapama, zezačátku dobrý, ale pak po zkušebce odešel jeden kolega do důchodu a začala změna, jeden kolega je jak kápo, najednou přestali se mnou chodit na obědy, dokonce končí kolegyně, že ta atmosféra je tam takhle dlouho….já se snažím normálně bavit, jsem společenská, ale příjde mi, že jsem tam “navíc”. Přítelovi každou chvíli brečím, že chodím sama na obědy. Bojím se dát výpověď po takové chvíli, navíc mám domluvenou s jedním oddělením konzultaci na diplomku :/ dávám anonymně…s ohledem na citlivost tématu :( nevím co mám dělat, chceme s přítelem příští rok po státnicích začít na miminku….a bojím se že budu ve stresu :/

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5705
23.5.23 21:47

A to je tak velký problém chodit sama na obědy? :nevim: Tak prostě z vás nebudou kamarádi, ale jen kolegové, ne? Nebo kolik je tam lidí? Ani jeden se s tebou nebaví? Pokud tě to trápí hodně, najdi si jinou práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65203
23.5.23 21:55
@Anonymní píše:
Ahoj, mám trochu trabl. Pracovala jsem 9 let v jedné firmě, byla jsem vyhořelá a dostala nabídku do jiné ve stejném oboru. V nové firmě jsem vydržela jen 2 roky, pracovala jsem skoro denně 12 hodin, a když jsem si to chtěla vybírat tak byl problém a do toho, se po mě vozila kolegyně. Celkově v tý firmě byli všichni nepříjemní, jen snad HR bylo ok. Dala jsem výpověď, přestěhovala se k přítelovi a našla si novou práci, která je taky v oboru, dokonce se stejnou politikou a chováním k zaměstnancům jako první práce. Dojíždím ráno 40 minut, odpoledne skoro hoďku čtvrt když je kolona, a ještě studuju dálkově VŠ. No tým je složen ze 70% chlapama, zezačátku dobrý, ale pak po zkušebce odešel jeden kolega do důchodu a začala změna, jeden kolega je jak kápo, najednou přestali se mnou chodit na obědy, dokonce končí kolegyně, že ta atmosféra je tam takhle dlouho….já se snažím normálně bavit, jsem společenská, ale příjde mi, že jsem tam “navíc”. Přítelovi každou chvíli brečím, že chodím sama na obědy. Bojím se dát výpověď po takové chvíli, navíc mám domluvenou s jedním oddělením konzultaci na diplomku :/ dávám anonymně…s ohledem na citlivost tématu :( nevím co mám dělat, chceme s přítelem příští rok po státnicích začít na miminku….a bojím se že budu ve stresu :/

To je tak strasny problem, zajit sama na obed

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
23.5.23 21:57

Taky jsem nechodila na obědy :nevim: nosila jsem si svoje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.23 22:00

@vokishka to není jenom o obědě, ale celkově. Všichni si říkají jménem a o mě mluvěj “ona”, “támhleta”. Samozřejmě umím sama chodit na oběd

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.5.23 22:00

@Lil Kitkatt to není jenom o obědě, ale celkově. Všichni si říkají jménem a o mě mluvěj “ona”, “támhleta”. Samozřejmě umím sama chodit na oběd. Ano mluví, když tam není “kápo”

• Citovat
  • Upravit
15247
23.5.23 22:01

Já bych naopak byla rada, ze mužů na obed sama a nemusím se nuceně družit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.23 22:02

@Atisia nejde o obědy, spíš atmosféru. Když tam není “kápo”, tak se někdo baví, jinak ne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.5.23 22:03
@Alušáček píše:
Já bych naopak byla rada, ze mužů na obed sama a nemusím se nuceně družit.

Nejde o obědy, na ty umím chodit sama, spíš atmosféra v týmu, nepotřebuju kamarády, ale je mi nepříjemný, když jsem o mě mluví jako o “ona”

• Citovat
  • Upravit
1160
23.5.23 22:08

S tou diplomkou pozor, aby tě to tam nenutilo zůstat, nedej bože, kdybys musela třeba prodlužovat. Nevím, jak by se pak na ten výzkum teda tvářili, kdybys odešla. Ti z toho oddělení se k tobě chovají jak? Práci můžeš změnit vždycky, ale abys nebyla ve stresu kvůli spojitosti s tou diplomkou. Ale jinak v každý práci je něco, je dost možný, že jim na tobě prostě něco vadí. Tyhle situace tu jsou vždy z jednoho pohledu, ale mě by osobně zajímal i ten pohled z druhý strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
23.5.23 22:09
@Anonymní píše:
Nejde o obědy, na ty umím chodit sama, spíš atmosféra v týmu, nepotřebuju kamarády, ale je mi nepříjemný, když jsem o mě mluví jako o “ona”

A nebude to tak trochu tebou, když se situace opakuje stále dokola?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
23.5.23 22:11

To chápu, také by mě to mrzelo že nejsme tým co drží spolu. Já mám také z velké části kolegy, ale jsou velmi slusni, zdvořili a na oběd chodíme všichni spolu. Záleží ale na práci… já jsem tam už dlouho a práce už není tak zajímavá tak potřebuji i kontakt s ostatníma a pokecat, zasmát se… doma mám děti a tak jsem ráda za společnost dospelych. Pokud bych ale potřebovala získávat praxi pred detma a práce je zajímavá tak bych se na ně vyprdla a dělala si svoje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
23.5.23 22:52

A ty jsi mi chudinka. To je takový problém chodit na obědy sama? Buď taky samostatná. No hele všude je něco a v žádné práci to nebude dokonalé hele. Nebo se jich narovinu zeptej jestli mají nějaký problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1046
23.5.23 22:54

Kdysi davno jsem delala jen mezi chlapama. Vyhorela jsem, prace me prestala bavit, nasla jsem si jinou praci, ale s tim, ze jsem to obrecela. ale dal uz jsem tam byt proste nemohla. Novy kolektiv, jen zensky, strasna atmosfera, ale prace me bavila. Byla jsem za vyvrhela od zacatku do konce (cca 5 let). Pak materska, ktera me vysvobodila. Dokonce se ke me donesly pomluvy co se tykalo tehotenstvi. Proste hnus. Ale hned na zacatku jsem si rekla, ze tam jsem kvuli sobe a ne kvuli ostatnim. My nemely moznost kantyny, vice mene ani pauzy na obed. Vsechny udelaly hromadnou objednavku a me nikdo nikdy nerekl, ze se objednava. Jasne, jsem svepravna, proto jsem si resila obedy sama, ale proste to zamrzi. Bylo nas tam cca 15 a dokazu rict jen o 2, ze byly kamaradky, ale to az po letech. Mne to ale bylo burt. Praci jsem si udelala a nazdar. A jestli je to pro tebe peklo, zmen praci. Ja uz se tam kvuli tem pipimam nevratim :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10982
24.5.23 00:38

Bee, chci miminko, bee, položí mě každá kravina, beeeeee
Ježkovi voči, ty jsi teda materiál.
Asi z tebe vychází něco, čím lidi stves, když se to objevuje znovu. Taky bys mě stvala.
U oběda chci mít klid a mít ten čas pouze sama pro sebe, ne kupříkladu řešit něčí diplomku nebo mimino.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat