Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Přesně takový vztah jsem měla. Naprosto skvělý partner, snesl mi modré z nebe, dělal se mnou i věci, kterých se bál (bál se vody, ale jeli jsme sjíždět řeku, protože jsem se zmínila, že to miluju), nehádal se se mnou. ALE!! Žárlivé scény se stupňovali (ne fyzický, ale psychický teror), pořád dával další a další „důvody“, proč ho mám podvádět (jsem mladá, jeho první partnerka, budu chtít zkusit něco nového) a pokaždé to měl od chlapů z práce. Ti si z něj samozřejmě dělali srandu, protože věděli, jak je na tohle popichování chytlavý. No, řeknu ti, že všechny klady dokáže tahle nedůvěra totálně zabít. Nakonec to bylo dle tvrzení „podle sebe soudím tebe“. Ano, to on podváděl mě. To jsem se ale dozvěděla až rok po rozchodu a přiznal mi to sám. Prostě byl přesvědčený, že to dělám i já, tak to dělal taky ![]()
@Anonymní píše:
@atominnka ne to by nezačal…na to ho zas znám dobře. Myslím bez chyb, když vynechám tady ty jeho paranoidní stavy…
@ne-silenamatka Já vlastně vím, že to takhle nejde, ale prostě asi nemám na to, rozejít se s ním…prostě se s ním mám jinak skvěle…Tak to radši zkusím nějak spravit než to hned zahodit…
Tak na co se ptáš? Když je pán tak dokonalej, tak není co řešit, ne?
S takovým bych nebyla
sorry, ale pro mě je důvěra natolik podstatná, že tohle mi chlap říct, tak už ho prostě nechci.
@pikola nikdo není dokonalej.ani já ne. a právě proto, že vím přes jaký moje průsery se mnou zůstal to prostě nechci jen tak zahodit
@Kakika Joo, to mi něco připomíná. Jeden kamarád má přítelkyni a když spolu byli chvíli, tak ona odjela na 2 měsíce do zahraničí pracovat. On zůstal doma a sexuální abstinence mu nic neříkalo. Tak jsem se snažila pomoct radou, ať ji nepodvádí, a jeho odpověď byla:,,Však ona tam URČITĚ taky s někým š*ká…" Ale jsou spolu už 2 roky, a přesto ji neustále podvádí. No já to nechápu ![]()
Myslím, že máte velkej problém a jestli si s ním to dítě pořídíš, budete mít stonásobně větší. A dítě taky.
Pokud tak moc chceš věřit, že s tím jde něco dělat, vezmi ho k psychologovi. Pokud odmítne jakékoli řešení, utíkala bych rychle pryč, než zas neplánovaně otěhotníš ![]()
No a ty s ním plánuješ další dítě? jako omluva pro to, jakej je je že nejsi lepší? Nebo nemáš na lepšího? Akorát ho tu omlouváš..
@pikola žádný dítě s ním neplánuju. a promin, ale myslím, že každej svýho partnera omlouvá, at je jakejkoli. pokud k němu má ovšem nějakej vztah
@Kakika píše:
Přesně takový vztah jsem měla. Naprosto skvělý partner, snesl mi modré z nebe, dělal se mnou i věci, kterých se bál (bál se vody, ale jeli jsme sjíždět řeku, protože jsem se zmínila, že to miluju), nehádal se se mnou. ALE!! Žárlivé scény se stupňovali (ne fyzický, ale psychický teror), pořád dával další a další „důvody“, proč ho mám podvádět (jsem mladá, jeho první partnerka, budu chtít zkusit něco nového) a pokaždé to měl od chlapů z práce. Ti si z něj samozřejmě dělali srandu, protože věděli, jak je na tohle popichování chytlavý. No, řeknu ti, že všechny klady dokáže tahle nedůvěra totálně zabít. Nakonec to bylo dle tvrzení „podle sebe soudím tebe“. Ano, to on podváděl mě. To jsem se ale dozvěděla až rok po rozchodu a přiznal mi to sám. Prostě byl přesvědčený, že to dělám i já, tak to dělal taky
Potrefená husa nejvíc kejhá, z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že ti největší žárlivci bývají pěkné ď…y.. Jinak pro zakladatelku - chorobná žárlivost je opravdu nemoc a může se stupňovat až k fyzickému násilí… Za mě- je dobrý si uvědomit, že nikoho nepředěláš.. taky jsem dřív mívala tendence „omlouvat“ kde co, ale žila jsem jen v sebeklamu.. Kdybych se neprobrala včas, asi bych se při svý povaze nechala přesvědčit, že je to normální, že já jsem ta, která dává podněty k tomu, aby se on choval jako paranoik… ![]()
Tak proč jsi teda zakládala tuhle diskuzi? Komu není rady tomu není pomoci. ![]()
Mimochodem, připrav se na to, že pokud jednoho krásného dne otěhotníš plánovaně, on ti nebude věřit, že je to jeho dítě. Myslím, že ani teď tomu nevěřil, jen to v něm nestihlo ještě natolik vyhnít, aby ti to i řekl.
@Anet13 já mám dojem, že jsem se špatně vyjádřila. Nikdy na mě kvůli tomu ani nezvíšil hlas, natož aby to snad jen zdánlivě směřovalo k facce. KDyž někde něco takovýho slyšel, v klidu jsme se o tom bavili a tak…Prostě jen byl nahlodanej a asi tomu začal věřit…ale jinak nějaký žárlivý scény nikdy nebyli…Možná to vypadá, že ho omlouvám nebo tak…Ale spíš nedokážu popsat jaké to je.