Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Paoloska jen me zarazilo, ze vy se divite, ze nekdo nechodi
…asi je to i o veku, az mi neco bude a budu starsi, treba taky zacnu chodit ![]()
@darekp píše:
@Paoloska jen me zarazilo, ze vy se divite, ze nekdo nechodi…asi je to i o veku, az mi neco bude a budu starsi, treba taky zacnu chodit
No tak děti od 3 let do 19 let chodí také každé dva roky, v dospělosti se na tom nic nemění. No, záleží na každém
. Na gyndu a k zubaři preventivně chodíš?
@Anonymní píše:
@Regina Hero 50+. Skončil práci jako takovou. Vyděláno má.
Tak jednak zpohodlněl, proto přibral (chlapi tloustnou většinou do břicha) a taky se, ač doma a v klídku, může prostě něco stát. Sice nemá stres, ale přichází bilancování, od teď už budu doma jako důchodce, už mě nic nečeká… Jestli má vyděláno, proč nezkusí dělat něco pro radost.
Nevím, jestli je to dobrý nápad se na takového 50+ pecivála ve 30+ vázat. Ony bio hodiny jsou pěkný prevít. A plánovat můžeš za dva a stejně tě to doběhne
@darekp píše:
@Paoloska jen me zarazilo, ze vy se divite, ze nekdo nechodi…asi je to i o veku, az mi neco bude a budu starsi, treba taky zacnu chodit
Některé nemoci nebolí. Třeba vysoký tlak, cukrovka… Prevence nic nestojí, jen čas.
@Russet Plány měl, jak bude chodit na výlety, rybařit. Dokonce si koupil výbavu. Sešlo z toho, chodíme na procházky, ale dřív jsem nestíhala já jemu, teď je za mnou a funí ![]()
Přitom moc neji, abych byla upřímná. Často mu vařím, tak vím… Dle něj víc žere
@Anonymní píše:
@Russet Plány měl, jak bude chodit na výlety, rybařit. Dokonce si koupil výbavu. Sešlo z toho, chodíme na procházky, ale dřív jsem nestíhala já jemu, teď je za mnou a funíPřitom moc neji, abych byla upřímná. Často mu vařím, tak vím… Dle něj víc žere
Taky to může být jiným složením stravy, dotwď třeba zblajznul trochu vlašáku z papíru a teď mu někdo vyvařuje. A co štítná žláza? U ní se taky při nesprávné funkci člověk zadýchává.
@Paoloska píše:
No tak děti od 3 let do 19 let chodí také každé dva roky, v dospělosti se na tom nic nemění. No, záleží na každém. Na gyndu a k zubaři preventivně chodíš?
No jasny, na gyndu i k zubari chodim pravidelne, ani nerikam, ze je na tom neco spatne chodit preventivne k obvodakovi, jen rikam, ze ze svyho okoli, hlavne rodiny snad nikoho takovyho neznam ![]()
@Russet píše:
Některé nemoci nebolí. Třeba vysoký tlak, cukrovka… Prevence nic nestojí, jen čas.
Tak vim, ze tlak mam ukazkovej a cukr taky v norme, mame pristroje na mereni doma
a v 25 letech pochybuju, ze bych mela cukrovku, kdyz k tomu v rodine nemame predpoklady a u detskyho i pak v tehotenstvi bylo vse OK ![]()
@darekp píše:
Tak vim, ze tlak mam ukazkovej a cukr taky v norme, mame pristroje na mereni domaa v 25 letech pochybuju, ze bych mela cukrovku, kdyz k tomu v rodine nemame predpoklady a u detskyho i pak v tehotenstvi bylo vse OK
Myslíš, že si cukrovku po jednom píchnutí do prstu můžeš oddiagnostikovat sama? Nebo že si doma změříš tlak?
A proč se vlastně měříš, když jsi zdravá? V 25 letech by mě nenapadlo si orientačně měřit cukr. Doktor mi ho změřil při pracovní prohlídce a byl taky ukázkovej. Při těhotenství mi z prstu taky na těhu cukrovku nepřišli. Až při tom testu. A t ji, představ si nikdo u nás nemá.
@Russet A to jako myslis, ze je ogt součástí preventivni prohlidky, ze to tu vytahujes?
@j.a.n.i1 píše:
@Russet A to jako myslis, ze je ogt součástí preventivni prohlidky, ze to tu vytahujes?
Ne. Ale ona se chlubí tím, že se sama doma změří a je si jistá, že cukrovku nemá. Z jednoho náhodného měření se to přece nemusí poznat.
@darekp píše:
@Jana206 on nekdo chodi na preventivní prohlidky kazde dva roky?ja nikoho takovyho asi neznam
Jestli bydlíš v Chánově, tak tomu rozumím ![]()
@Russet Nicmene je na tom uplne stejne jako ten, komu to jedno nahodne mereni udelaji na preventivce…
@Russet píše:A ja si doma nezmerim spravne tlak???
Myslíš, že si cukrovku po jednom píchnutí do prstu můžeš oddiagnostikovat sama? Nebo že si doma změříš tlak?A proč se vlastně měříš, když jsi zdravá? V 25 letech by mě nenapadlo si orientačně měřit cukr. Doktor mi ho změřil při pracovní prohlídce a byl taky ukázkovej. Při těhotenství mi z prstu taky na těhu cukrovku nepřišli. Až při tom testu. A t ji, představ si nikdo u nás nemá.
@Zumpa píše:
Jestli bydlíš v Chánově, tak tomu rozumím
Jen jestli tam nebydlis ty podle tvyho nicku
ne, bydlim v normalni vesnici, zadnej vidlakov, ani nejsme zadna spodina, cikani taky nejsme, nerekla bych, ze je na tom neco tak divnyho, ze mlady lidi nechodi na preventivky
edit: jak uz jsem psala, nechodim k obvodakovi, ale na gyndu a k zubari samozrejme ano
asi jsem v tom vyvrhel spolecnosti ![]()
Příspěvek upraven 22.06.19 v 14:01
@Russet píše:
Ne. Ale ona se chlubí tím, že se sama doma změří a je si jistá, že cukrovku nemá. Z jednoho náhodného měření se to přece nemusí poznat.
Ja ze se chlubim a jsem si jista, ze cukrovku nemam? Ty neumis cist?