Přítel volno + miminko zaknuci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1540
20.12.19 08:56

No… nám se malá budí co 3 hodiny a manžel ani nepípnul. Ale on to podle mě v pohodě zaspí a kdyby s tím měl velkej problém, může si rozložit gauč v obýváku. Oni ti chlapi mpc nechápou, že mateřská nejspu nohy na stole a koukání do telefonu. Mně hodně pomohlo, že manžel hlídá v týdnu, když
chodím cvičit a ne vždycky má malá dobrou náladu a díky tomu on vidí, že ji nemůže položit pod hrazdičku a ona si ram bude hodinu spokojeně hrát. A když začne remcat, jak je doma bordel a kdesi cosi, tak rikam - mliko mas v mrazaku, co pres den delame ti sepisu, jdu si zabalit tasku a pojedu na vikend pryc jo? A to je najednou klid :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
20.12.19 08:58

Já jsem si to zařídila hned ze začátku. Když byly malému 3 týdny tak jsem skončila v nemocnici se žlučníkem. A taťkovi nezbylo nic jiného než se starat. :lol: V nemocnici jsem byla týden, takže se docela zaběhl a vzladal to. Pak jsem za 14 dní šla na operaci a opět to zůstalo na něm. Teď po tom co poznal co všechno mateřství obnáší mi každý den pomáhá a přijde mu to normalní. V noci vstávám většinou já, ale to vstávám max jednou za noc a to je jako nic. A přes den se u malého střídáme. Jinak prcka už máme od 6 měsíce v pokojíčku. Navzájem jsme se v noci budili a teď máme všichni klid. Malý má klid ve svém pokojicku a já jsem konečně schopna zabrat tvrdým spánkem a nevzbouzim se při každém zavrtění ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
20.12.19 08:59

Když jde do práce, nevstává k ní, ale vzbudí ho. Vždy mě pohladí po zádech ať už ji jdu jen krmit nebo po 150 podat dudlík. Když má volno, v noci taky nevstává, ale ráno ano.
Každý den se mě ptá kolikrát jsem k ní vstávala. Nepamatuje si to tedy, tak možná tvůj partner vůbec neví, že jsi s malou odešla pryč. Nicméně já bych nikam nechodila. Je to i tva ložnice, zatím i pokoj miminka a zda se mi to až kontraproduktivní ho z té postýlky vyndat hned po prvním kňourání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1870
20.12.19 09:02
@Anonymní píše:
Prohlásil mi že snad nebude vstávat v 7 ráno o volnu.. :( říkám ale já nemám volno nikdy jestli sis nevšiml..řekl mi na to a já za to můžu?

Nacez bych mu rekla „Ano, muzes, dite jsme delali dva, tedy i ty!“. Me by teda tohle fakt vytocilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14012
20.12.19 09:09
@Anonymní píše:
Prohlásil mi že snad nebude vstávat v 7 ráno o volnu.. :( říkám ale já nemám volno nikdy jestli sis nevšiml..řekl mi na to a já za to můžu?

Tak mu řekni, ok, dneska máš volno ty a zítra já a ať kmita hoch… Toto mi říct manžel, tak ho kopnu do prdele, ať se probere. Střídame se v noci i teď k triletacce. Kupodivu neremca, protože mám co dělat sama se sebou (35tt). I když byla mimčo, tak se staral. Dcera byla schopna vstávat 15× za noc :zed:… Tak práce neprace o víkendech se staral, abych mohla dospat 8).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
20.12.19 09:17

Já se přiznám, že nechávám chlapa o víkendech vyspat, pokud to vyjde a malý ho nevzbudí. od zítřka je doma asi 2 týdny a taky ho tento víkend nechám vyspat, navíc jde dnes zapíjet s kolegy pracovní rok. spíme všichni v 1 místnosti, dítě v noci nejí, ale občas zakňučí na dudlík nebo chycení za ruku. ráno vstává jak kdy mezi 5-7. já se dospím přes den, když potřebuji nebo o víkendu, když se o mimino stará chlap, třeba když jezdí s kočárem, chodí na návštěvy nebo tk :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
20.12.19 09:28

Jestli se chce vyspat, tak ať jde chrápat vedle on.

Taky to tak s manželkou děláme. A když se chce vyspat ona, tak spím s mrňousem já.
Konečně od dneška začíná volno až do 6.1. Tak se manželka aspoň párkrát vyspí.
Jinak potřebuju spát já, protože vstávám do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
20.12.19 09:53

Mám to stejně jako @debra.morgan, taky manžela nechám vyspat, když vím, že má za sebou celý týden ranní směny. Ale máme to od začátku tak, že on spí v obýváku, já s malým v ložnici, ale když se narodila dcera, byl tam s ním on. Dcera má 5 měsíců a spí celou noc, takže spí s manželem v obýváku. Když se vzbudí dřív, prostě jí dá láhev on. Dneska ho vzbudila o půl hodiny dřív nechal nás spát, malá hned po jídle znovu usnula. Já si třeba přes den lehnout nemůžu, dvouleťák už mi spát nehodí a odpoledne, kdy je v jeslích, je většinou vzhůru malá. Ale přece jen mám tu možnost nic nedělat, sednout si k televizi, hrát si s prckem v době, kdy on lítá na pracovišti. On si zase vezme staršího, abych měla klid od jeho hysteráků odpoledne ven a nechá mě si dělat, co potřebuji. Není to o tom, kdo to jak doma má, ale o tom, komu co vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
20.12.19 09:57

Dite spalo v noci dobre, ale budilo se rano v pet. Nejen tatinek, ale i ja se potrebovala aspon jednou tydne vyspat, takze jsme praktikovali rezim ja spim v sobotu klidne az do obeda a dite si bere tatinek v pet rano do jineho pokoje a v nedeli zase obracene, spat muze tatinek. Zkraje se to tatinkovi moc nezdalo, taky jsem poslouchala ja se potrebuju vyspat, ale zvykl si. Rodice jsme oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
20.12.19 10:04

Rodičovství asi nejde rozdělit úplně přesně napůl, ale měl by od začátku mít podíl na péči o dítě. Není jen tvoje a pokud ho chtěl taky, tak se rovným podílem nevyspí do růžova. Když má tyhle hemzy, tak si o víkendu choď lehnout a nech ho se přes den starat. Anebo odcházej z domova bez dítěte. Aby s ním taky dokázal „něco udělat“.
Je dobře, že jsi vyletěla a sjela ho, ale měl by pochopit, že hodně manželství končí na SOBECKOSTI. Podle mně to je hlavní důvod rozchodů - sobeckost jednoho v jakékoliv podobě. Ty to možná dnes ještě nevidíš, ale obvykle se to stupňuje, pokud nenastavíš jasné mantinely v počátcích soužití nebo po příchodu dítěte na svět. Znám holky, co se rozvedly, aby donutily otce se trochu starat ve formě střídavé péče. Až po rozvodu měl otec o dítě skutečný zájem. Takže bacha na věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.19 10:10

Je mi 40, děti nemám a všechny maminky obdivuji. Já bych to nedala.

• Citovat
  • Upravit
7228
20.12.19 10:10

Moje dítě zaknučí a já ho vezmu do postele a usnu s ním, řekni mu ať se hodí do klidu a jestli mu i malé zakňourání vadí, tak ať vstává sám nebo si koupí špunty do uší ;)

Vždyť z toho vstávání musíš být unavená… ale víš co, asi bych mu nejdřív v klidu řekla, jak to všechno v noci bylo, protože on to nejspíš zaspal :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
20.12.19 10:22
@debra.morgan píše:
Já se přiznám, že nechávám chlapa o víkendech vyspat, pokud to vyjde a malý ho nevzbudí. od zítřka je doma asi 2 týdny a taky ho tento víkend nechám vyspat, navíc jde dnes zapíjet s kolegy pracovní rok. spíme všichni v 1 místnosti, dítě v noci nejí, ale občas zakňučí na dudlík nebo chycení za ruku. ráno vstává jak kdy mezi 5-7. já se dospím přes den, když potřebuji nebo o víkendu, když se o mimino stará chlap, třeba když jezdí s kočárem, chodí na návštěvy nebo tk :nevim: :think:

Dělala jsem to stejně. Měla jsem určitě větší možnost se přes den dospat nebo aspoň natáhnout, než chlap v práci, takže o víkendech jsem ho nechávala spát. Když se vyspal a nasnídal, tak vyfasoval kočár a šel ven a já si orazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
20.12.19 10:59

Nastesti muz ma celkem dobry spani takze ho nejakx knourani nevzbudilo a kdyz mala rvala chodila jsem s ni vedle. Zaye jak prisel z prace predala jsdm nakojenou a na 3 hodky si sla lehnout.

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
20.12.19 11:00
@Anonymní píše:
Je mi 40, děti nemám a všechny maminky obdivuji. Já bych to nedala.

Ale dala ono ti nic jineho nezbyde jako pripravit se na to neda. A deti jsou fakt ruzne nektere spi skoro celou noc jine jsou v noci hodbe vzhuru a treba breci..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure