Pritele uz dlouho trapi kasel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
85447
19.5.23 12:36

@Lucie_Sx ale staci. Jako screening. Vetsinou tusim, co ocekavat, kdyz vidim rentgen a a provedu pak doporucene CT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
19.5.23 13:24

Je to cely dost divny. Minulej rok prodelal zanet slepeho streva, byl na operaci. Celou dobu ho provazel ten kasel, od ty doby je mnohem horsi, kazda nemoc i nachlazeni tomu jen prida, podobny priznaky jako u astmatu, ale to vyloucili. Nejspis to opravdu vypada ze bude muset zmenit praci. Plicni i ostatni doktoři na nej koukali jako kdyby nikdy nic takoveho nevideli, asi nejaka porucha autoimunity se kterou uz se neda nic delat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9749
19.5.23 18:56

CT s vysokým rozlišením (HRCT), při negativitě bronchoskopie spolu s laváží (BAL).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.5.23 14:48

otázka

Zeptáš se ho, jestli necítí náhodou neustále dráždění v krku? takové to lechtání při kašli… ale opravdu nonstop, 24/7. já to totiž mám taky už roky a nikdo mi na nic nepřišel… a taky stále bádám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2003
23.5.23 19:03

Nebere náhodou léky na vysoký tlak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1154
23.5.23 19:16

Kolik je mu let? Kouří? Nemá nadváhu/obezitu? Bere nějaké léky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
24.5.23 07:10
@Mosie píše:
Kolik je mu let? Kouří? Nemá nadváhu/obezitu? Bere nějaké léky?

Je mu 25 a nikdy nekouril, a jelikoz dela fyzicky narocnou praci tak obezni neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
24.5.23 07:11
@medvidka píše:
Nebere náhodou léky na vysoký tlak?

Tlak ma v poradku, nebere zadny leky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
24.5.23 07:54
@NinaNina99 píše:
Zeptáš se ho, jestli necítí náhodou neustále dráždění v krku? takové to lechtání při kašli… ale opravdu nonstop, 24/7. já to totiž mám taky už roky a nikdo mi na nic nepřišel… a taky stále bádám :nevim:
@NinaNina99 píše:
Zeptáš se ho, jestli necítí náhodou neustále dráždění v krku? takové to lechtání při kašli… ale opravdu nonstop, 24/7. já to totiž mám taky už roky a nikdo mi na nic nepřišel… a taky stále bádám :nevim:

Prej neciti, drazdi ho primo prudusky, ktery porad produkuji hlen. V krku ho drazdi z toho jak hleny porad odkaslava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1154
24.5.23 17:39
@aannonnym píše:
Je mu 25 a nikdy nekouril, a jelikoz dela fyzicky narocnou praci tak obezni neni.

Tak jestli je tak mladý a fit, tím spíš bych trvala na pečlivé diagnostice. CT nebo rezonance, a i na tu bronchoskopii bych šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85447
24.5.23 20:14
@Mosie píše:
Tak jestli je tak mladý a fit, tím spíš bych trvala na pečlivé diagnostice. CT nebo rezonance, a i na tu bronchoskopii bych šla.

Proc tady musi radit kazdy laik, ktery projde kolem. MR plic se neprovadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1154
24.5.23 20:26
@blumen píše:
Proc tady musi radit kazdy laik, ktery projde kolem. MR plic se neprovadi. [/citace
@blumen píše:
Proc tady musi radit kazdy laik, ktery projde kolem. MR plic se neprovadi.

Ani jako doplňkové vyšetření mediastina?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85447
24.5.23 20:56

@Mosie zakladem je CT, pokud HRCT, rozhoduje radiolog a jen tak MR mediastina proc, primarne se neprovadi, zase tak mlady pritel zakladatelky neni, na CT se zhodnoti lepe i plicni struktury. Ale stejne rozhoduje lekar a ne jeji pritel ani zakladatelka, takze doporucovat tu muzeme cokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1154
24.5.23 21:15
@blumen píše:
@Mosie zakladem je CT, pokud HRCT, rozhoduje radiolog a jen tak MR mediastina proc, primarne se neprovadi, zase tak mlady pritel zakladatelky neni, na CT se zhodnoti lepe i plicni struktury. Ale stejne rozhoduje lekar a ne jeji pritel ani zakladatelka, takze doporucovat tu muzeme cokoliv.

Já jsem ale nepsala, že se musí udělat nějaké konkrétní vyšetření. Jen to, že bych trvala na pečlivé diagnostice, stát se to mně. Protože třeba mediastinální lymfom se kašlem projevovat může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí