Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Dobrý večer, na noze se mi udělaly nějaké fleky. Nejprve to bylo nateklé. Pak otok zmizel a kolem fleků se udělala červená mapa. Co by to mohlo být? Moc se mi s tím nechce k doktorovi.
Omlouvám se za fotku, snad nikoho nepohorším. Děkuji
borelióza? nějak nechápu, proč s tím nechceš k doktorovi,
tady na emiminu jsou dva druhy dotazů - některým lidem nic není a neustále si myslí, že mají několik smrtelných nemocí naráz,
a pak ti, kteří mají dost podezřelé potíže a k lékaři nejdou - ty patříš do té druhé skupiny, tyhle fleky ovšem opravdu chtějí, aby je viděl doktor - vypadá to dost hrozně - mi to přijde jako zanedbaná borelióza
Tak asi vidíš, že to samo nezmizí. Alergická reakce úplně klidně a pak se nabízí zmiňovaná bor. Zavolej a objednej se hned zítra
@Anonymní píše:
Dobrý večer, na noze se mi udělaly nějaké fleky. Nejprve to bylo nateklé. Pak otok zmizel a kolem fleků se udělala červená mapa. Co by to mohlo být? Moc se mi s tím nechce k doktorovi.
Vypadá to jako borelióza. Běž k doktorovi, tohle už není žádná sranda. Jako první pomoc bych zkusila prášky na alergii. Já boreliózu měla, taky se mi udělal flek na noze, ale menší. Klíště jsem měla na břiše, takže flek nemusí být ani v místě kousnutí. Pak jsem ochrnula na půl obličeje a bylo vymalováno
takže bych vůbec nečekala a hned zítra si tam pro jistotu zašla. Co jsi dělala před tím, než se ti ten flek objevil? Nemůžeš to mít odřené/spálené?
Tohle vypadá velmi ošklivě. Už bych u toho doktora dávno byla…
Tak takovouhle nohu je super nápad řešit na emimi. Dávno bych byla u doktorky.
Ahoj co to může být za flek? Před 3 týdny jsme se vrátil od moře a vyskočil tenhle flek nejprve byl malý a teď se zvětšuje a je víc červený. U doktora mi dělaly krev na boreliózu a negativní. Díky za odpověď
@Anonymní píše: Více
Jaký test ti dělali? Western blot, nebo jiný? Ony někdy vychází falešně negativní.
Znovu k lékaři. Co ti tedy řekli, že by to mělo být? Já měla podobný flek a borelióza to byla.