Přítelova dcera

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33047
23.12.15 00:15

@mamca22 je to těžké pro děti, moc. Já jsem otce neměla, byl fuc od narození, chyběl, dokud jsme se nepotkali u soudu. Hrozný to bylo. Už je po smrti, viděla jsem ho párkrát. Vtipné je, že v závěti mě vydědil, že prý jsem se o něj dostatečně nezajímala. Komedie fakt. Teď mi hodně záleží na tom, aby rodiče fungovali, podporuju v tom svého ex i partnera, i já se snažím být dobrou " maceskou". Ty děti za to nemůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
23.12.15 11:47
@mamca22 píše:
Kdo by se ptal proč jsem nebyla s mámou, tak proto, že kvůli dobře placené práci musela být 300 km daleko a neměl by se tam o mě kdo postarat když by byla v práci a nechtěla ať mě hlídá někdo cizí, takže jsem mohla zůstat u prarodičů nebo otce. …
U mamky jsem žila pak cca od osmé třídy zš a pak ještě nějaký ten čas u otce a té jeho krasavice

Je mi moc líto toho, co jsi musela zažívat jako dítě, díl tvého otce na tom je neoddiskutovatelný a tvoji hořkost vůči němu chápu. Přijde mi ale dost zvláštní, že svoji matku neobviňuješ, přestože tě odložila z tak nesmyslného důvodu, jaký tady uvádíš (viz citace). Vážně ti to nepřijde divné, že dala přednost dobře placené práci někde daleko před možností žít se svým dítětem? Tak proč ti tedy z té dobré výplaty nezaplatila hlídání po dobu své pracovní doby a nebyla s tebou potom? Člověk, který pravidelně hlídá moje dítě, už pro nás přece není cizí… Byla jsi maličká a potřebovala jsi ji o to víc, že jejich manželství se rozpadlo a ty jsi přišla o půlku dosavadních jistot - místo toho tě odložila k příbuzným a nechala tě v tom tápat samotnou a to jako máma (taky rozvedená a taky žijící kvůli práci ve městě, kde nikoho nemáme) prostě nepochopím! Navíc už tehdy existovaly jesle, školky a družiny, kde bylo o děti postaráno, zatímco byli rodiče v práci - že by tohle bylo to hlídání cizími, kterého tě tvoje matka ušetřila tím, že tě strčila prarodičům a exmanželovi s jeho novou ženou? Jak ohleduplné… :poblion:
Taky nevím, proč jsi po pár letech u matky šla bydlet k otci s macechou, i když jste o sebe vzájemně nestáli - to jsi nemohla zůstat doma s matkou? Proč jsi pořád musela pendlovat?

Neber to, prosím, jako rejpání a už vůbec ne do tebe - ty jsi bezesporu obětí chování OBOU tvých rodičů - já se jen snažím pochopit, co za ženu se zachová jako tvoje matka (protože maminkou ji nazvat nemůžu) a ještě z toho vyjde jako světice, co se obětovala. Když se takhle zachová otec, tak je tady v diskuzi znectěn a rozcupován na kusy a právem, ale u matky to prostě prožívám nějak ještě víc…
Ale třeba to bylo jinak a jen to tak divně vyznělo z těch pár slov v tvém příspěvku, to samozřejmě nevím. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152185
23.12.15 23:01
@kdochcekam píše:
@Katalpa také mi to vrtá hlavou…vymenit dítě za práci…

Máte holky odvahu, bylo mi blbý se zeptat :oops: @mamca22 snad nám odpovíš. Nesoudím, jen je to pro mě zvláštní způsob řešení, kde na to doplácí dítě ze všech stran.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33047
23.12.15 23:04

Taky mi to přijde zvláštní. Moje mamka byla ve městě sama, bez rodiny, maximálně pomohly kamarádky..neumím si představit že by mě odložila kvůli práci, i když u prarodičů. Pro ně to taky muselo být náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152185
24.12.15 04:17
@Inaris píše: Áááále tak - nevíme všechno.

Právě 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
25.12.15 15:19

@Katalpa @Anna766 tak mamce po rozvodu zůstaly dluhy, protože otec několik let nechtěl chodit do práce, takže mamka se měla co ohánět, aby všechno utáhla a otec seděl doma několik let (teď už ale pracuje více jak 15 let a vyšvihl se dokonce na předáka), ale on chtěl nové auto atd. no a mamka ho měla ráda, tak mu ho koupila a prostě se dostala do dluhů. Jak odjela za tou prací nejdřív mě vzala sebou, chtěla mě mít u sebe, ale já to špatně snášela, občas mě pohlídala její kamarádka, ale já špatně snášela cizí lidi, ta kamarádka taky nemohla pořád a mamka nechtěla, abych byla s nějakou cizí ženskou třeba placenou chůvou tak nakonec mě přivezla zpátky, otec měl tu svojí fuchtli (více popsané výše) tak jsem skončila u babičky. Mamka jakmile se z toho nejhoršího vyhrabala a byla schopná se sama postavit na vlastní nohy tak se asi po necelých třech letech vrátila zpátky (mezitím za mnou jezdila kdy mohla) a to už byla vdaná za otčíma, já ale chtěla zůstat u prarodičů, byla jsem tam zvyklá. K mamce jsem pak chodila kdykoliv jsem chtěla, zařídila mi u nich pokojíček, koupila pejska, brali mě s otčímem na výlety, do kina. prostě se mi narozdíl od otce věnovala a pak jsem se rozhodla, že k ní chci jít bydlet. Tak snad to teď už je jasnější :) k otci jsem šla na ten rok ani vlastně nevím proč. Ten mě třeba vzal na dovolenou jednou v životě a to si to nechal zaplatit od babičky, které na mě nedával ani korunu (neplatil jí alimenty, přesto že vydělával přes 30 000 a alimenty měl stanovené na 1300 KČ!!!) kdyby to už nebylo promlčené tak je sama za sebe zkusím dát k soudu a vysoudit. Což bych vyhrála, protože žádný důkaz, že by někdy něco platil nemá, protože neplatil. I jak jsem u něj bydlela mi oblečení a hygienu kupovala mamka nebo babička, protože on prý má málo peněz. Třeba jsme jednou šli společeně do obchodu, ta jeho krasavice si tam nabrala plno oblečení a kdoví čeho ještě a mě se ani nezeptal jestli nepotřebuju blbé ponožky a ještě se mě zeptal jestli si něco kupuju. Já v té době studentka před maturitou bez koruny příjmů. Jo a podotýkám, že otec si ty alimenty na mě platit nechal a ještě na mě měl úlevu na daních. Mamce je sice na mě už platit musel, protože ta si to líbit nenechala. Však mi to potom ta jeho fuchtle vyčetla. A ještě taková malá vsuvka, mamka se po letech dokázala ze všeho vyhrabat, je to ženská, která se udržuje, pěkně se líčí a obléka, byt má krásný a jezdí v jeepu. Otcova manželka jí díky tomu nemůže přijít na jméno a to kdyby jste viděly ty drby a pomluvy co jsem slyšela od rodiny, že o ní šíří tak se mi chtělo zvracet. Otčím měl prosperující restauraci a ona třeba o něm vykládala, že chodí po klubech a prodává drogy. :poblion: :poblion: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4000
25.12.15 15:19
@radkka píše: ..tak bych doma dělala takové peklo..

8o peklo lidem, kterým na tobě záleží..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152185
25.12.15 15:44
@minoe píše:

On to už tak někdo má no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4000
25.12.15 15:47
@Anna766 píše:
On to už tak někdo má no :nevim:

Destruktivní chování, trucování, vydíraní.. k dětem nepatří :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152185
25.12.15 15:48

@mamca22 tak jasný, není to vždycky jednoduchý no :think: věřím že se mamka snažila. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152185
26.12.15 17:35

@Inaris ano po bitvě je każdý generálem že? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
26.12.15 18:59
@minoe píše:

Á, někdo, kdo byl od narození uvědomělý :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4000
26.12.15 20:07
@Inaris píše:
Já jsem dlooouho mívala neskutečně rázné názory (asi po mé mamině). Můj exmanžel vydržel hodně :lol:. Až jeden z dalších partnerů mě poučil, že když člověk nechodí v botách toho druhého, nemůže odsuzovat…
Sice si stále myslím „něco svého“, ale uznávám, že dokud nejsme v kůži těch druhých, asi těžko pochopíme jejich jednání.
Snad ta „mamčina22“ zmiňovaná mamina dělala v té době maximum; taky už vím, že člověka vždycky nenapadne to pravé v té pravé chvíli. Většinou v životě víme „až potom“.

Jedna věc je pochopit něčí názor, jiná je jej přijmout za svůj..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4000
26.12.15 20:19
@radkka píše: Á, někdo, kdo byl od narození uvědomělý :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:

8o :D klid Raduš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4000
26.12.15 21:45
@Inaris píše:
Když pochopíš, v podstatě ho přijmeš za svůj. :)

Rozdíl:

Pochopení souvislostí = žena ukradne v potravinách chleba, aby se najedla
Přijmout za své (ztotožnit se) = znamená, že tě nijak nepohoršuje krádež a jsi schopná ji taky provést

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí