Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejak pak nechápu smysl dávat dátě do péče otci, když otec nepečuje. ![]()
Takze pritel zacal toto tema natukavat jestli vubec ja bych byla ochotna nechodit do prace a starat se o malou… takze moje obavy jsou pouze jak tuto velkou zmenu jakz takz prijmout a take jak se chovat k male, ze me musi respektovat, protoze 90% casu s ni budu ja. A to je to, z ceho mam nejvetsi stres nevim zda jsem schopna se o malou postarat a trochu zmenit jeji navyky, protoze aby si dite delalo co chce mi take uplne normalni neprijde. Samozrejme pritelovi jsem rekla ze to bude asi ze zacatku drsne nez si to vsechno sedne, ale rozhodne bych chtela aby byla mala slusne vychovana a ne rozmazlenej fracek co se budu bat aby mi jednou nedala facku ![]()
@Lydia che píše:
@lamicina
Ano rozrusena opravdu jsem… a mozna melu ho.na ale jenom chci abychom to vsichni zvladli tak nejak ustat… nemam problem ze mala bude zit s nami, spis jsem asi chtela slyset nejake rady jak postupovat ve vychove.Lama Lama: ja pole vyklizet nebudu protoze tady je jiny kraj, jiny mrav takze ono cele to, ze mala bude zit s nami doslova souvisi s tim, ze ja tady budu zit s nimi…
Tady matky do prace nechodi, pracuje muz a zena je doma - stara se o dite. A i proto jsem z toho tak mimo, chodim do prace, protoze me to bavi a potrebuji vypadnout mezi lidi… pokud mala pujde k nam tak se muzu s praci rozloucit, protoze veskera pece ohledne ni pada na ma ramena. Ja jsem v 7 letech byla dost samostatna, teta se mnou sla do skoly a ze skoly prvnich par dni a pak jsem musela chodit sama (bydleli jsme 10 min od skoly), kdyz jsem prisla domu tak tam nikdo nebyl hrala jsem si, ucila se sama dokud se nevratili ostatni ze skol a z prace. Tady je to presne naopak i kdyz mala chodi do skoly do slova za rohem tak sama chodit nemuze z duvodu bezpecnosti nemuze chodit sama pesky, to same odpoledne dite si musite osobne vyzvednout, vsude jsou ozbrojene straze proste funguje to tady jinak. Chuvu tady nikdo nema, protoze by to dite mohla unest coz je zde bezna praktika. Vstavame rano v 5, sprcha, snidane, jdeme do prace, pak mame odpoledni prestavku kdy je tzv siesta, jede se domu na obed jsme doma hodinu a opet jedeme do prace kde jsme do 7-8 do vecera. Pritel pracovat musi, s malou zustat doma nemuze, takze by veskera pece zustala na me. Rano v 8 odvest do skoly, ve 2 vyzvednout a byt s ni cele odpoledne… proto jsem z toho rozhozena, nevim jak to zvladnu
JAR? Latinská Amerika?
Páni, to musí být úplně jiný životní styl.
![]()
Na profilu máš typ rodiny „máme dítě“? To už je velké? To by pomoci nemohlo? Nebo je to mimino? Nebo se tím myslí právě ta nevlastní?
@Lama Lama píše:
Nejak pak nechápu smysl dávat dátě do péče otci, když otec nepečuje.
Proto jsem napsala bezcitna mrcha
protoze mi to take neprijde uplne ok. Ale co mam delat? Mam se s nim rozejit jenom kvuli tomu, ze exka uz se nechce starat o dite?? To ze ma dite jsem vedela od zacatku, to ze s nami bude o vikendech a o prazdninach jsem vedela. A uprimne za to co predvadi jeho ex nemuze ani muj partner ani dite.
@Bábrdl
Latinska Amerika,
myslim tim nevlastni dite. Ja deti nemam ani s pritelem vlastni nemame. On ma sedmiletou dceru z prvniho manzelstvi
@Lama Lama píše:
Nejak pak nechápu smysl dávat dátě do péče otci, když otec nepečuje.
Tak smysl je zřejmě v tom, že matka ho nechce ![]()
@Lydia che píše:
@Bábrdl
Latinska Amerika,
JJ, myslela jsem si to. Hustý, vůbec si to neumím představit. teda umím, mám příbuzné v Indii, ale stejně ![]()
Přítel je místní?
@Lydia che píše:
@Bábrdl
Latinska Amerika,
myslim tim nevlastni dite. Ja deti nemam ani s pritelem vlastni nemame. On ma sedmiletou dceru z prvniho manzelstvi
Ještě mě napadá, co nějaká evropská au pair? Nějaká Češka nebo Moravanda se tam nespojí s gangem, ne?
@Lydia che píše:
Takze pritel zacal toto tema natukavat jestli vubec ja bych byla ochotna nechodit do prace a starat se o malou… takze moje obavy jsou pouze jak tuto velkou zmenu jakz takz prijmout a take jak se chovat k male, ze me musi respektovat, protoze 90% casu s ni budu ja. A to je to, z ceho mam nejvetsi stres nevim zda jsem schopna se o malou postarat a trochu zmenit jeji navyky, protoze aby si dite delalo co chce mi take uplne normalni neprijde. Samozrejme pritelovi jsem rekla ze to bude asi ze zacatku drsne nez si to vsechno sedne, ale rozhodne bych chtela aby byla mala slusne vychovana a ne rozmazlenej fracek co se budu bat aby mi jednou nedala facku
no tak to se nedivím tomu rozrušení
jen se mi nelíbí jak to ve vzteku obracíš proti matce dítěte. Ať bude ve výchově u kohokoliv musíš stát o to, aby měla dobrý vztah k oběma rodičům, to je klíčové pro její psychiku. Vnitřně to musíš plně přijmout, že její matka je pro ní nejlepší matka ve vesmíru.
A ruku na srdce tobě se chce opustit svoji kariéru? Není problém tady??? Když si představím sebe na tvém místě, tak nevím, jestli bych to tak lehce zkousávala a přikývla tomu bez pocitu křivdy nebo oběti z mojí strany. Otec z toho vyjde jako štramák bez většího úsilí vždycky, však ona se o jeho dítě vždycky nějaká ženská postará
. tohle by mě štvalo asi dost.
Ještě je taky možnost, že tím matka otci pohrozila a reálně to neuskuteční. Hele taky jsme měli období kdy ex mojí péči a výchovu naprosto zpochybňoval a dítko to vycítilo a začalo se mnou manipulovat. Tak jsem právě navrhla pojdme se kontruktivně bavit o změně péče. Najednou jsem tak špatná matka nebyla
.
@Lydia che píše:
@lamicina
Ano rozrusena opravdu jsem… a mozna melu ho.na ale jenom chci abychom to vsichni zvladli tak nejak ustat… nemam problem ze mala bude zit s nami, spis jsem asi chtela slyset nejake rady jak postupovat ve vychove.Lama Lama: ja pole vyklizet nebudu protoze tady je jiny kraj, jiny mrav takze ono cele to, ze mala bude zit s nami doslova souvisi s tim, ze ja tady budu zit s nimi…
Tady matky do prace nechodi, pracuje muz a zena je doma - stara se o dite. A i proto jsem z toho tak mimo, chodim do prace, protoze me to bavi a potrebuji vypadnout mezi lidi… pokud mala pujde k nam tak se muzu s praci rozloucit, protoze veskera pece ohledne ni pada na ma ramena. Ja jsem v 7 letech byla dost samostatna, teta se mnou sla do skoly a ze skoly prvnich par dni a pak jsem musela chodit sama (bydleli jsme 10 min od skoly), kdyz jsem prisla domu tak tam nikdo nebyl hrala jsem si, ucila se sama dokud se nevratili ostatni ze skol a z prace. Tady je to presne naopak i kdyz mala chodi do skoly do slova za rohem tak sama chodit nemuze z duvodu bezpecnosti nemuze chodit sama pesky, to same odpoledne dite si musite osobne vyzvednout, vsude jsou ozbrojene straze proste funguje to tady jinak. Chuvu tady nikdo nema, protoze by to dite mohla unest coz je zde bezna praktika. Vstavame rano v 5, sprcha, snidane, jdeme do prace, pak mame odpoledni prestavku kdy je tzv siesta, jede se domu na obed jsme doma hodinu a opet jedeme do prace kde jsme do 7-8 do vecera. Pritel pracovat musi, s malou zustat doma nemuze, takze by veskera pece zustala na me. Rano v 8 odvest do skoly, ve 2 vyzvednout a byt s ni cele odpoledne… proto jsem z toho rozhozena, nevim jak to zvladnu
tak práce bych se určitě nevzdala..tohle si musí ošéfovat tatínek, jestli by to zvládl a řešit péči s ex podle toho..určitě bych nepodřizovala a nedělala maminku na plný uvazek, když matka nejsi…a co nejdříve bych vyřešila to spaní, pokud máte prostory..protože k čemu ti je partner, když spí v posteli s dítetem
@Lydia che píše:
Takze pritel zacal toto tema natukavat jestli vubec ja bych byla ochotna nechodit do prace a starat se o malou… takze moje obavy jsou pouze jak tuto velkou zmenu jakz takz prijmout a take jak se chovat k male, ze me musi respektovat, protoze 90% casu s ni budu ja. A to je to, z ceho mam nejvetsi stres nevim zda jsem schopna se o malou postarat a trochu zmenit jeji navyky, protoze aby si dite delalo co chce mi take uplne normalni neprijde. Samozrejme pritelovi jsem rekla ze to bude asi ze zacatku drsne nez si to vsechno sedne, ale rozhodne bych chtela aby byla mala slusne vychovana a ne rozmazlenej fracek co se budu bat aby mi jednou nedala facku
tak to jsi dobrá..já bych si takhle měnit život nenechala
@Lydia che píše:
Proto jsem napsala bezcitna mrchaprotoze mi to take neprijde uplne ok. Ale co mam delat? Mam se s nim rozejit jenom kvuli tomu, ze exka uz se nechce starat o dite?? To ze ma dite jsem vedela od zacatku, to ze s nami bude o vikendech a o prazdninach jsem vedela. A uprimne za to co predvadi jeho ex nemuze ani muj partner ani dite.
no to asi zaleží na tom, jak si svůj život představuješ…jestlise vidíš v roli pečovatelky na plný uvázek nebo máš jiné představy
@Lydia che píše:
Proto jsem napsala bezcitna mrchaprotoze mi to take neprijde uplne ok. Ale co mam delat? Mam se s nim rozejit jenom kvuli tomu, ze exka uz se nechce starat o dite?? To ze ma dite jsem vedela od zacatku, to ze s nami bude o vikendech a o prazdninach jsem vedela. A uprimne za to co predvadi jeho ex nemuze ani muj partner ani dite.
musíš si to umět přeformulovat na exka chce, aby péči o jejich společné dítě nyní převážně zajišťoval otec. Nebo ona chce úplně odejít ze života dítěte? To jo to by pak byla bezcitná mrcha, pokud ne tak Ti jen její nápad/požadavek na změnu typu péče udělal čáru přes rozpočet.
@Bábrdl
Neni mistni je Evropan, ale zije zde uz dlouho pracuje 20 let v mezinarodni spolecnosti, bohuzel maji zde sidlo a vse dulezite se deje a resi odsud. Zahranicni chuva me nenapadla to je super napad, to by slo.. volny pokoj mame a ja bych mohla zustat v praci alespon na pul uvazku. Karieru nijak zavratnou nemam pracuji jen chvili pro jednu americkou spolecnost ale prace me bavi, naplnuje.
@lamicina
Ale ja se neobracim proti matce, maminku ji neberu vzdycky to bude jeji mama, jenom rikam ze mam jinou predstavu o vychove ditete