Přítelova dcera

Napsat příspěvek
Velikost písma:
109785
16.3.18 08:33
@jkra píše:
Me taky, ale tohle nedopadne dobre. Ty reci o rezimu, chlap to hodi na partnerku, co nema deti a vlastni zkusenost. A ma pocit, ze dite musi vychovat. Viz to spani. V 7 letech dost deti nechce spat samo… Dokudti to nedela vlastni dite, neveris.

Tak tohle neresime, kvůli nedostatku prostoru :D ale taky si nedovedu představit, jak to bude až bude starší, jestli bude pořád spát s tatínkem v posteli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
16.3.18 16:10

A deti normalne nemaji nejaky rezim? Jakoze vstavaji, hygiena, obleceni, skola, ukoly, zabava, tv apod.? Me prijde ze je to vzdy hrozny chaos. Vstane mezi 7-12, pak si sedne k tv, snidani chce k tv, pak si rekne co chce delat nebo kam chce jit, nechce se sprchovat nebo si vycistit zuby, v tom pyzamu by klidne prosedela cely den, nebo rekne ze chce do parku tak se nachystame rano, ona pak rekne se chce jeste divat na tv a pak uz je hrozny hic nikam nejdeme a dite je nastvane. A k tomu spani ja jsem spala sama uz od malicka, pamatuji si jak mi maminka cetla pohadky na dobrou noc, pusu, zhasla a dobrou - maximalne jsem se prisla pomazlit rano k rodicum ale spala jsem v noci sama. Dcera meho bratra spala take sama cca od 3 let, syn sestry spi sam cca od 2 let a syn kamosky ma od miminka svuj pokojicek a nikdy nespal s rodici, kdyz byl miminko tak kamaradka spala u nej v pokoji, ale i tak sla na par hodin do postele k manzelovi, co prestala kojit tak uz spal sam. Ted je mu 5 ma svuj pokoj a zadne spani s rodici neexistuje, prijde se pomazlit a basta. Nepotrebuji aby mala slapala jako robot, ale abychom ji dokazali nejak usmernit. U maminky rekne ze ji boli brisko a nemusi ani do skoly, cely tyden zustane doma - zadny doktor nic. Minule prinesla nejake kapky tak se ji ptame jestli to ma od doktora a ona ze ne, ze to meli doma. Tak se ptame ex a ona ze to dostala od doktora pre 2 rokama kdyz ji bolelo bricho tak kdyz ji zase bolelo bricho tak ji dala kapky co mela na bricho pred 2 rokama… tak koukam na datum samozrejme po expiraci :( chci jenom aby to dite respektovalo ze se netoci vse okolo ni, uklizim po obede a ona mi rekne jdeme si hrat. Ja reknu ok za chvilku musim uklidit a ona zacne neee ted hned jdeme si hrat, taha me za ruku pojd jdeme, maminka si jde hrat hned a neuklizi. Potrebuji treba poslat maila kvuli praci je to otazka 10-ti minut a ona mi rve pocitac z ruky ze si s ni mam hrat. Tak ji reknu ze musi chvili pockat, ze mam praci je to dulezite a ona mi rekne ze maminka nemusi pracovat a proc ja pracuji atd. Nevydrzi chvilinku sama, staci ze jdu na zachod a nahodou zrovna se. u tak uz mi klepe na dvere ze kde jsem. Ani chvilinku hrat, cist nebo kreslit si sama nemuze. Hrat si muze jen se mnou s tatinkem nebo idealne vsichni 3, na tv se musime koukat vsichni 3, kdyz cte tak nekomu z nas, kdyz kresli tak my musime kreslit take proste jen si neumim predstavit ze s ni budu ja doma a nebudu se moci ani v klidu vykadit :mrgreen: takze tim myslim ten rezim - ze musim take uvarit nebo uklidit nebo udelat cestovni vydaje apod. Muzeme si hrat nebo jit do parku nebo plavat na trampolinu hrat basket cokoliv, ale pak take mame i povinnosti a dite si musi vystacit chvilku samo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81531
16.3.18 16:46
@Lydia che píše:
A deti normalne nemaji nejaky rezim? Jakoze vstavaji, hygiena, obleceni, skola, ukoly, zabava, tv apod.? Me prijde ze je to vzdy hrozny chaos. Vstane mezi 7-12, pak si sedne k tv, snidani chce k tv, pak si rekne co chce delat nebo kam chce jit, nechce se sprchovat nebo si vycistit zuby, v tom pyzamu by klidne prosedela cely den, nebo rekne ze chce do parku tak se nachystame rano, ona pak rekne se chce jeste divat na tv a pak uz je hrozny hic nikam nejdeme a dite je nastvane. A k tomu spani ja jsem spala sama uz od malicka, pamatuji si jak mi maminka cetla pohadky na dobrou noc, pusu, zhasla a dobrou - maximalne jsem se prisla pomazlit rano k rodicum ale spala jsem v noci sama. Dcera meho bratra spala take sama cca od 3 let, syn sestry spi sam cca od 2 let a syn kamosky ma od miminka svuj pokojicek a nikdy nespal s rodici, kdyz byl miminko tak kamaradka spala u nej v pokoji, ale i tak sla na par hodin do postele k manzelovi, co prestala kojit tak uz spal sam. Ted je mu 5 ma svuj pokoj a zadne spani s rodici neexistuje, prijde se pomazlit a basta. Nepotrebuji aby mala slapala jako robot, ale abychom ji dokazali nejak usmernit. U maminky rekne ze ji boli brisko a nemusi ani do skoly, cely tyden zustane doma - zadny doktor nic. Minule prinesla nejake kapky tak se ji ptame jestli to ma od doktora a ona ze ne, ze to meli doma. Tak se ptame ex a ona ze to dostala od doktora pre 2 rokama kdyz ji bolelo bricho tak kdyz ji zase bolelo bricho tak ji dala kapky co mela na bricho pred 2 rokama… tak koukam na datum samozrejme po expiraci :( chci jenom aby to dite respektovalo ze se netoci vse okolo ni, uklizim po obede a ona mi rekne jdeme si hrat. Ja reknu ok za chvilku musim uklidit a ona zacne neee ted hned jdeme si hrat, taha me za ruku pojd jdeme, maminka si jde hrat hned a neuklizi. Potrebuji treba poslat maila kvuli praci je to otazka 10-ti minut a ona mi rve pocitac z ruky ze si s ni mam hrat. Tak ji reknu ze musi chvili pockat, ze mam praci je to dulezite a ona mi rekne ze maminka nemusi pracovat a proc ja pracuji atd. Nevydrzi chvilinku sama, staci ze jdu na zachod a nahodou zrovna se. u tak uz mi klepe na dvere ze kde jsem. Ani chvilinku hrat, cist nebo kreslit si sama nemuze. Hrat si muze jen se mnou s tatinkem nebo idealne vsichni 3, na tv se musime koukat vsichni 3, kdyz cte tak nekomu z nas, kdyz kresli tak my musime kreslit take proste jen si neumim predstavit ze s ni budu ja doma a nebudu se moci ani v klidu vykadit :mrgreen: takze tim myslim ten rezim - ze musim take uvarit nebo uklidit nebo udelat cestovni vydaje apod. Muzeme si hrat nebo jit do parku nebo plavat na trampolinu hrat basket cokoliv, ale pak take mame i povinnosti a dite si musi vystacit chvilku samo

No, tak takle ji vychovali rodice. Tvuj pritel workoholik a matka, kterou si tvuj pritel vybral jako matku svyho ditete… Proste jina mentalita. Ale je to jeho volba. A on na dite zkratka pece a jde si za karierou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
16.3.18 17:03

@Lama Lama
Ano ja vim ze ji takhle vychovali rodice a to dite za to nemuze. Ptam se zde na diskuzi zkusenejsich a hlavne maminek, zda pokud budeme mit malou v peci zda je mozne udelat nejake pokroky? Muzu vubec neco zmenit, dokaze byt to dite alespon trochu samostnatne postupem casu? Abych se z toho ja nezblaznila? Proste dat ji rad, rano vstane hygiena obleceni snidane skola obed ukoly pak si muzeme hrat spolu pak si musi hrat chvilku sama, pomoc doma treba vynest odpadky nebo pomoc s nadobim, na tv se muze divat treba 3 hodiny, vecere pak se budou divat dospeli na co chteji, a pak v rozumnou hodinu spinkat, pohadka na dobrou noc zhasne se a jde se spat treba v 10 a ne v 1 rano a pak se mi nechce rano vstavat do skoly apod. Na to se ptam? Pokud budu mit malou na starost ja a budu se ji kazdy den trpelive venovat a neustale dokolecka trvat na tom ze se musi umyt nebo ze bude jist s nami u stolu apod zda muzu docilit toho ze se bude dat s malou v pohode fungovat. A ne tak jak fungujeme o vikendu kdy se ji jeden z nas porad venuje a jsme totalne vycerpany a ani si nezajdeme v klidu na zachod atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81531
16.3.18 17:49
@Lydia che píše:
@Lama Lama
Ano ja vim ze ji takhle vychovali rodice a to dite za to nemuze. Ptam se zde na diskuzi zkusenejsich a hlavne maminek, zda pokud budeme mit malou v peci zda je mozne udelat nejake pokroky? Muzu vubec neco zmenit, dokaze byt to dite alespon trochu samostnatne postupem casu? Abych se z toho ja nezblaznila? Proste dat ji rad, rano vstane hygiena obleceni snidane skola obed ukoly pak si muzeme hrat spolu pak si musi hrat chvilku sama, pomoc doma treba vynest odpadky nebo pomoc s nadobim, na tv se muze divat treba 3 hodiny, vecere pak se budou divat dospeli na co chteji, a pak v rozumnou hodinu spinkat, pohadka na dobrou noc zhasne se a jde se spat treba v 10 a ne v 1 rano a pak se mi nechce rano vstavat do skoly apod. Na to se ptam? Pokud budu mit malou na starost ja a budu se ji kazdy den trpelive venovat a neustale dokolecka trvat na tom ze se musi umyt nebo ze bude jist s nami u stolu apod zda muzu docilit toho ze se bude dat s malou v pohode fungovat. A ne tak jak fungujeme o vikendu kdy se ji jeden z nas porad venuje a jsme totalne vycerpany a ani si nezajdeme v klidu na zachod atd.

No, v sedmi letech ue to tezky. Ja se snazim apelovat na zmenu par veci ( v porovnani s tebou), co mi nejvic vadi. Zbytek se snazim respektovat. Ty mi prijde, ze sis vzala za cil dite prevychovat. Jako komplet. Jak nekxe v pastaku, nezvedene dite, je na nem spatne uplne vsechno… A to je od zacatku spatne. Co proste respektovat to, ge takle ho rodice vychovali. Prijmout to, ze todle nedas a fakt odmitnout ho vychovata jechat to ja rodicich, kterym to zjevne vyhovuje at uz jsou duvody jakokoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33047
16.3.18 17:56

@Lydia che popravdě aby tohle aspoň částečně fungovalo, tak bys ji musela vychovávat těch 7 let ( a vyčerpaná bys byla v některých obdobích taky, a v některých bys část představ i vzdala). Jestli to chceš změnit všechno a rychle, narazis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109785
16.3.18 18:00
@Lama Lama píše:
No, v sedmi letech ue to tezky. Ja se snazim apelovat na zmenu par veci ( v porovnani s tebou), co mi nejvic vadi. Zbytek se snazim respektovat. Ty mi prijde, ze sis vzala za cil dite prevychovat. Jako komplet. Jak nekxe v pastaku, nezvedene dite, je na nem spatne uplne vsechno… A to je od zacatku spatne. Co proste respektovat to, ge takle ho rodice vychovali. Prijmout to, ze todle nedas a fakt odmitnout ho vychovata jechat to ja rodicich, kterym to zjevne vyhovuje at uz jsou duvody jakokoli.
´
tak zase nějaké věci musí akceptovat, aby za mnou ditě lezlo na záchod nebo s něčím neotravovalo, to si udělám pořádek i já a to se jinak nevměšuju
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81531
16.3.18 18:06
@Venetia píše: ´
tak zase nějaké věci musí akceptovat, aby za mnou ditě lezlo na záchod nebo s něčím neotravovalo, to si udělám pořádek i já a to se jinak nevměšuju

No, dyt pisu, menim par veci, co se mi primo dotykaji. O tom zadna, nusim akceptovat vsechno podle ditete.
Ale prevychovat ho…chapala bych ty snahy, kdyby rodice nebyli, ale takle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
16.3.18 18:29
@Lydia che píše:
Takze pritel zacal toto tema natukavat jestli vubec ja bych byla ochotna nechodit do prace a starat se o malou… takze moje obavy jsou pouze jak tuto velkou zmenu jakz takz prijmout a take jak se chovat k male, ze me musi respektovat, protoze 90% casu s ni budu ja. A to je to, z ceho mam nejvetsi stres nevim zda jsem schopna se o malou postarat a trochu zmenit jeji navyky, protoze aby si dite delalo co chce mi take uplne normalni neprijde. Samozrejme pritelovi jsem rekla ze to bude asi ze zacatku drsne nez si to vsechno sedne, ale rozhodne bych chtela aby byla mala slusne vychovana a ne rozmazlenej fracek co se budu bat aby mi jednou nedala facku :mrgreen:

A proč bys neměla chodit do práce??? Holka přece chodí do školy, ne??? Normálně chodí lidí do práce od 3, max.4 let věku dítěte…

• Citovat
  • Upravit
káťa
16.3.18 18:38

Už dočítám, latinská Amerika-no stejně by mě zajímala země, kde ženy vůbec nepracují a dítě nemůže jít samo ani za roh. Tam bych teda žít nechtěla.
Jinak těžko radit, dcera spala sama od narození, nejdřív v postýlce, potom v posteli, ve svém pokoji.
To si jako tvůj přítel chodí lehat brzo večer zároveň s ní??? 8o 8o 8o
Vychovávat se ti ji bude těžko, já si nejsem jistá, jestli bych to dala, asi ne…protože buď budeš muset tolerovat tuhle výchovu nevychovu a nebo budeš za zlou macechu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
59
16.3.18 18:50

@káťa
Dite chodi do skoly od 8 do 14
Partner pracuje od 8 do 14 a od 16 do 20
Ja pracuji od 9 do 14 a od 16 do 19

a tim myslim pracovni dobu plus jeste cesta do a z prace minimalne 40 min autem zalezi jaka je dopravni situace

Dite nema zadny rezim a do postele se nam ji povede dostat podle toho jak je unavena v 11-12-1-2 hodiny rano a ano pritel spi s ni v posteli v jejim pokojicku. Kdyz se vzdali a lehne si treba normalne do loznice s tim ze detsky pokoj je naproti a nechame otevrene dvere tak mala se vzbudi treba za hodinu za dve a zacne brecet ze chce k mamince ze se boji atd a proc ji tam pritel nechal samotnou atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81531
16.3.18 19:01

Ty brďo, to je teda partie. :roll:
Hele, dovedu si představit, že člověk pro lásku leccos překousne. Sama jsem žila s workoholikem, takže vím, že to jde. Už míně chápu, že si mladá svobodná holka narazí dětného rozvedeného chlapa. S nevyvedenou exkou taky dokáže žít kdekdo. Zkousnout doma přítelovo nevychované dítě o víkendech, proč ne. Rozumí, že někdo chce pečovat o partnerovy děti, vychovávat je. Dovedu si představit, že se někdo za velkou láskou odstěhuje přes půl světa do země uplně jiné mentality.
Ale všechno todle dohromady? 8o 8o 8o To nemůže zkončit dobře…
Kolit ti je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9006
16.3.18 19:08

Zakladatelko napadlo te nekdy jak je to pro tu holku tezke? Ze mozn prave proto ze zije jak zije chce vice pozornosti???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109785
16.3.18 19:09
@Lama Lama píše:
No, dyt pisu, menim par veci, co se mi primo dotykaji. O tom zadna, nusim akceptovat vsechno podle ditete.
Ale prevychovat ho…chapala bych ty snahy, kdyby rodice nebyli, ale takle…

Taky jde o to, jak si ta matka budoucí kontakt predstavuje, jak často by si ji brala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109785
16.3.18 19:11
@Lydia che píše:
@káťa
Dite chodi do skoly od 8 do 14
Partner pracuje od 8 do 14 a od 16 do 20
Ja pracuji od 9 do 14 a od 16 do 19

a tim myslim pracovni dobu plus jeste cesta do a z prace minimalne 40 min autem zalezi jaka je dopravni situace

Dite nema zadny rezim a do postele se nam ji povede dostat podle toho jak je unavena v 11-12-1-2 hodiny rano a ano pritel spi s ni v posteli v jejim pokojicku. Kdyz se vzdali a lehne si treba normalne do loznice s tim ze detsky pokoj je naproti a nechame otevrene dvere tak mala se vzbudi treba za hodinu za dve a zacne brecet ze chce k mamince ze se boji atd a proc ji tam pritel nechal samotnou atd

Ty jo..A to ti nevadí, nenarušuje vám to vztah?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí