Přítelova dcera

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3365
16.3.18 21:17

@Melpel Ano :lol: Mně to přijde jako velmi za vlasy přitažená diskuze, spíše nereálná. Takové otočení vyloženě o 360 stupňů :lol:.

@Lydia che píše:
To jenny fields, neresim to kam jsem se prestehovala, byla to ma volba a nez jsem se takto rozhodla tak jsem zvazila vsechna pro a proti je mi 33 a samozrejme jsem si mohla vybrat Jardu ze stejneho mesta, ale jak pise blooming gorgeous pokud si s mym chlapem ve vsem rozumime, milujeme se a chceme spolu byt tak nevidim duvod proc se neodstehovat na druhy konec zemekoule.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81530
16.3.18 21:18

Jistoty ( tátu, spaní v posteli, pozornost) bych jí nebrala. Spíš bych zkusila přidat povinnosti - po vylezení s postele trvat na tom, že si vyčistí zuby, převleče se. Do tý doby si ss ní nehrát, nedát najíst, napít, nic. Ignorovat a jako gramec opakovat vyčistit zuby, obléct. Po snídani odnést věci ze stolu apod.
Nebo si určit, co ti nejvíc vadí.
Ale to je na měsíce jedna věc. Ty jsi napsala takový výčet věci, že bez toho, aby tě to dítě nezačalo nenávidět, to bude na leta.
To vidim u ás. a to fakt chci prkotiny a připadám si jak bachařka - pětkrát denně - odneste si talíře do myčky, vyklidte prosím myčku. kdo za sebou nezavřel dveře, neřvěte, prosím potišeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
16.3.18 21:33

Ano je mi 33 pardon toho jsem si nevsimla a ucvakla jsem se, ale 2 roky rozdil asi neni takovy pruser. :mrgreen: Holcicka je uzasna od zacatku hodne jsme se skamaradili a rozumime si. Je to chytra hodna hokcicka, jednou za 14 dni mi to jak je rozmazlena atd nevadilo protoze to nebyla moje starost a zodpovednost a nechtela jsrm nijak zasahovat do vychovy protoze mi to neprisluselo a tak to meli nastavene. Pokud bude holcicka kazdy den s nami a s maminkou jednou za 14 dni o vikendu tak uz se me jeji chovani tyka jsem za ni zodpovedna atd prakticky budu jeji mama byt nevlastni a take mam svuj zivot ktery budu muset hodne prizpusobit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
17.3.18 06:03
@Lama Lama píše:
Jistoty ( tátu, spaní v posteli, pozornost) bych jí nebrala. Spíš bych zkusila přidat povinnosti - po vylezení s postele trvat na tom, že si vyčistí zuby, převleče se. Do tý doby si ss ní nehrát, nedát najíst, napít, nic. Ignorovat a jako gramec opakovat vyčistit zuby, obléct. Po snídani odnést věci ze stolu apod.
Nebo si určit, co ti nejvíc vadí.
Ale to je na měsíce jedna věc. Ty jsi napsala takový výčet věci, že bez toho, aby tě to dítě nezačalo nenávidět, to bude na leta.
To vidim u ás. a to fakt chci prkotiny a připadám si jak bachařka - pětkrát denně - odneste si talíře do myčky, vyklidte prosím myčku. kdo za sebou nezavřel dveře, neřvěte, prosím potišeji.

To jo, ale není šílený už to, že zaklatelka vůbec nesdili se svým partnerem lože???
Ze ona usíná sama a on s dcerou???
Mně přijde, že tam jako ta au-pair z Evropy funguje sama zakladatelka. Naučit dítě ( zde už školní!!!) spát samotne v posteli by snad v první řadě měl chtít její partner, aby mohl sdílet lože se svojí ženou, ne???

• Citovat
  • Upravit
109758
17.3.18 07:18
@káťa píše:
To jo, ale není šílený už to, že zaklatelka vůbec nesdili se svým partnerem lože???
Mně přijde, že tam jako ta au-pair z Evropy funguje sama zakladatelka. Naučit dítě ( zde už školní!!!) spát samotne v posteli by snad v první řadě měl chtít její partner, aby mohl sdílet lože se svojí ženou, ne???

ja mam uplne stejny nazor..uz jsem to zminovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81530
17.3.18 08:34
@káťa píše:
Mně přijde, že tam jako ta au-pair z Evropy funguje sama zakladatelka. Naučit dítě ( zde už školní!!!) spát samotne v posteli by snad v první řadě měl chtít její partner, aby mohl sdílet lože se svojí ženou, ne???

Ale tak samo.

Jneže to je furt dokola. Ano, taky bych to očekávala. Ale neočekávala bych to od dítěte, ale že něco udělá tatínek. Jenže tady mám dojem že pro zakladatelku je přítel modla, všechno špatné je na dítěti a případně její matka. :dance: ¨Ale tady furt řeší zakladatelka, jak to holku naučit. A nikdo neřeší, že je krapet divný, že s tim něco nedělá její partner. Nezdá se mi, že by to bylo uplně tak, že partner chce, dělá co může a neví už co vymyslet, tak se prá jeho přítelkyně na miminu, co ještě můžou zkusit pro zdar věci. Mě přijde, že chlap jde cestou nejmenšího odporu mezi těma třema ženskejma. A zakladatelka momentálně klade odpor nejmenší.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56972
17.3.18 09:25
@Lama Lama píše:
Ale tak samo.
Jneže to je furt dokola. Ano, taky bych to očekávala. Ale neočekávala bych to od dítěte, ale že něco udělá tatínek. Jenže tady mám dojem že pro zakladatelku je přítel modla, všechno špatné je na dítěti a případně její matka. :dance: ¨Ale tady furt řeší zakladatelka, jak to holku naučit. A nikdo neřeší, že je krapet divný, že s tim něco nedělá její partner. Nezdá se mi, že by to bylo uplně tak, že partner chce, dělá co může a neví už co vymyslet, tak se prá jeho přítelkyně na miminu, co ještě můžou zkusit pro zdar věci. Mě přijde, že chlap jde cestou nejmenšího odporu mezi těma třema ženskejma. A zakladatelka momentálně klade odpor nejmenší.
nojo, takze dite vlastne nechteji rodice, dame ho Lydii. A to bude tezky naraz, dite cizi, bez vlastni zkusenosti. Ci to bude nalonec chyba? Nesla bych do toho. Nechala bych rodice, at si poradi:).
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
17.3.18 11:53

Já myslím, holky, že to přeháníte, fakt.

Pokud jde o lože, já třeba s chlapem taky nespím: strašně chrápe a nemohli bysme tak fungovat, já mám spaní lehké - no a co, už spolu táhneme 17. rok, a tak deset let z toho jsme rozestěhovaní.

Navíc chápu, zakladatelku: když máš dítě na víkend, oceníš, že je chytré, zvídavé, hravé (není to tupec, není závislá na počítačových hrách, není vzteklá, neničí schválně věci - to stačí), a s nevychovaností to přejdeš, není to Tvoje odpovědnost… ale když má být, tak najednou zjistíš, že zvrátit sedm let nějaké výchovy není vůbec snadné, tím míň, že jsi 1. macecha a 2. cizinka.

Víš, zakladatelko, s těmi radami je to problém. Jsou lidi, kteří budou přísahat, že něco funguje stoprocentně, protože měli dvě a bylo to tak - ale pak se jim narodí třetí, a jsou v loji, protože najednou na něj to nefunguje.

Na některé dítě zabere trest, na druhé jen pozitivní motivace. Některé reaguje na emoce (jsem moc smutný, to mi ublížilo), jiné na materiálno (zakážu televizi).

Já osobně myslím, že základ je, aby dítě vědělo, že ho milujete, a že ať udělá cokoli, tak ho neopustíte (NEDÁTE PRYČ! pro tu holku to bude obrovský šok a nejistota, pokud měla dosud nonstop matku k dispozici), dělat věci, které si přeje a které ji potěší, bez ohledu na to, jestli něco splní nebo „nepodělá“ (např. večer si vždycky dát televizi, jak to má ráda, ve třech)… a VYSVĚTLOVAT, VYSVĚTLOVAT, VYSVĚTLOVAT.

Proč se musí uklízet? Pomnožili by se tu brouci, smrdělo by to tu jako v záchodě („no jo, to je hnusný, hihi“ - tyhle fekální příměry na moji fungujou, má 6,5).
Proč se nesmí utírat ruce do sedačky? Protože je pak ošklivá, můžeš se na ni přilepit a pak nebudeš moct jít čůrat, protože může smrdět… třeba novou vyberte společně, aby se jí líbila barva, a trvat si na tm, že Tobě se barva taky líbí a že uděláte vše, aby ji to mělo nadále.
Proč se musí jít spát? Protože je pak unavená ve škole a spí odpoledne, místo abyste spolu něco dělali, nebo protože půjde odpo spát, a přitom byste mohly jít do kina/nakoupit apod. (jo, já vím, esli je tam siesta, tak ono odpoledne stejně nic není, ale tak pohledat).
Případně zjistit, jestli nemá nějakou kamarádku s „rozumnějším“ zázemím a říkat: Myslíš, že u Julie to tak je? Myslíš, že kdybys to udělala u Julie, že by její rodiče nebyli smutní?
V tomto věku bych jako společnou činnost doporučila vaření: řekla bych jí třeba, ať oškrábe brambory, Ty mezitím dokončíš mail, a pak půjdete spolu vařit. (Za tím, že se vás tak drží, bych viděla kombinaci povahy - moji dceru taky 100× víc baví lidi než jakákoli hračka, a je to v naší rodině už třetí generace - a toho, že možná matka se tak nepřetrhne, aby se jí věnovala, tak se naučila si to „vynucovat“.)
Jako je to nekončící boj, ale myslím, že to půjde.

Základ je, aby chlap měl stejný názor. Aby pochopil, že by si měla odvykat na spaní s ním (oni nemají něco jako tábory, školy v přírodě, prostě příležitosti, kdy jsou děti bez rodičů?), že nikde na světě není únosné, aby se dítě chovalo jako čuně, když mu nejsou tři, ale blíží se k desátému roku věku - a aby to byl i on, kdo jí toto bude říkat, a dokázal si to hájit před dcerou i před ženou (!), protože ta dost pravděpodobně bude vyrývat.

Moc držím palec, myslím, že to máš srovnané dobře, a že to zvládnete, když holčička není povahově zlá :) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
17.3.18 16:49

@Slečna Ferka

Diky moc chapu ze to bude beh na dlouhou trat a nepocitam ze to pujde ze dne na den a pro me jsou dulezite i malinke pokroky viz dekuji nebo vyhodit obal do kose namisto na zem.

Nedelam z partnera modlu je to vul co se tyce dcery, nemel koule a vse nechal vygradovat do extremu a vychovu na ex. Chtel na holku odmala mluvit anglicky ex a jeji rodice byli proti tak se na to vykaslal apod. S dcerou absolutne netravil zadny cas viz prace plus o vikendu vzala ex dceru a jeli s ni k jejim rodicum bez manzela - rodice ho nemeli radi a ani on je takze s holkou vubec nebyl. Mala s nima spala v posteli coz mu nevadilo protoze s ex zadny normalni vztah nemeli tim myslim manzel - manzelkq. Kdyz se odstehovala a on si zacal brat dceru na vikend tak mu samozrejme take spoustu veci na vychove vadi, ale stejne ji rozmazloval protoze ji mel jednou za 2 tydny. Uvedomuje si ze to jak se v nekterych situacich chova (dozadovani pozornosti atd) neni spravne. A snazime se na tom pracovat spolecne, ja se tady radim s maminkami protoze kdyz se o tom bavime s pritelem tak proste nevime co by bylo ni nejlepsi. Spani v posteli mu vadi hodne a take se snazi viz dceru uspi a odejde do loznice apod. Podporuje me a kdyz ji reknu at to uklidi nebo nedela apod tak se me zastane a dceri natvrdo naridi at to udela tecka. Ja si myslim ze se snazi take neco zmenit a ne ze na to dlabe. Kdyz jsme zacli zit vsichni spolecne tak se akorat koukalo na tv nebo si hrali apod. Ja jsem zacala vymyslet aktivity a myslim ze nas to hodne sblizilo hlavne tatu s dcerou a i na nas spolecny vikend ve trech to ma pozitivni vliv. Jdeme do parku, tata ji uci jezdit na kole, pak si hrajeme vsichni 3 s frisbee nebo hrajeme basket apod. Chodime do kina na vylety do zoo na lod apod. Coz drive nedelali ani jako rodina ani jako tata s dcerou. Takze mala je stastna (sama mi rekla ze je super ze jsem s tatoi protoze ted je s nim vetsi legrace vic se ji venuje a kazdy vikend chodime nekam ven a s maminkou nikam nechodi) i tata je spokojeny jak spolu travi cas nyni. Takze za me tam pokroky jsou i mala mi prijde klidnejsi nez v zacatcich a uz neni ani tak vycurana kazdy vikend co prisla tak chtela novou hracku ted si po hrackach ani nevzdechne uz se jenom pra co budeme delat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
17.3.18 16:57

Takze se citim presne tak jak to shrnula slecna Ferka, holcicka je zlata hraju si s ni rada povidame si tancujeme koukame na tv apod a jednou za 14 dni mi nevadi ze se dozaduje prehnane pozornosti, vse musi byt po jejim atd nebo ze nespim s partnerem 2 dny spolecne. Ale z dlouhodobeho hlediska by mi z toho za chvili hrablo kdybych kazdy den nemohla ani dojit si v klidu na zachod, kazdy den by me tahala za ruku ze si jdeme hrat ted hned apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81530
17.3.18 17:00
@Lydia che píše:
Takze se citim presne tak jak to shrnula slecna Ferka, holcicka je zlata hraju si s ni rada povidame si tancujeme koukame na tv apod a jednou za 14 dni mi nevadi ze se dozaduje prehnane pozornosti, vse musi byt po jejim atd nebo ze nespim s partnerem 2 dny spolecne. Ale z dlouhodobeho hlediska by mi z toho za chvili hrablo kdybych kazdy den nemohla ani dojit si v klidu na zachod, kazdy den by me tahala za ruku ze si jdeme hrat ted hned apod.

ale to naprosto chápu. Jde jen o to, aby tě nehráblo i tak. Dřív, než jí předěláš k obrazu svému. Protože mě by hráblo.
Já v tomdle vyložila karty rovnou. Jeho děti do péče ano, ale za předpokladu, že se o ně bude schopnej starat sám, respektive mojí pomoc bude potřebovat cca vyrovnaně s tím, jakou on bude poskytovat pomoc s mýma dětma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
17.3.18 17:26

@Lama Lama
Samozrejme je to tezke pro nas pro vsechny a snazime se najit nejaky model jak by to mohlo fungovat. Predelavat ji k obrazu svemu nechci to asi ani si myslim nejde :lol: ma uz svuj rozum a osobnost takze vychovavat k obrazu svemu bych si mohla tak akorat vlastni ditko ;) me bude uplne stacit aby me respektovala, trochu pomahala byla samostatna, dodrzovala nejaka pravidla, spala sama a nekdy si vystacila sama kdyz se ji akorat v tu chvili nemuzu venovat. Bohuzel ze partner je otec akorat tak na baterky a o vikendu vim, takze se snazime najit nejaky kompromis, vcera jsme i resili to, zda by si nemohl ve firme dohodnout jinou pozici s mensi zodpovednosti aby mohl pracovat mene treba od 9 a skoncit v 6 apod takze nejak na tom pracujeme. To ze bude veskera pece na me mu take neni dvakrat prijemna s ohledem na mne a me potreby, ale zase je uprimny a uvedomujeme si, ze to tak ve finale bude. Pracovat musi a dceri se tolik venovat nemuze takze holt skola jidlo krouzky zabava zustava na me

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
18.3.18 09:38
@Lydia che píše:
@Lama Lama
Samozrejme je to tezke pro nas pro vsechny a snazime se najit nejaky model jak by to mohlo fungovat. Predelavat ji k obrazu svemu nechci to asi ani si myslim nejde :lol: ma uz svuj rozum a osobnost takze vychovavat k obrazu svemu bych si mohla tak akorat vlastni ditko ;) me bude uplne stacit aby me respektovala, trochu pomahala byla samostatna, dodrzovala nejaka pravidla, spala sama a nekdy si vystacila sama kdyz se ji akorat v tu chvili nemuzu venovat. Bohuzel ze partner je otec akorat tak na baterky a o vikendu vim, takze se snazime najit nejaky kompromis, vcera jsme i resili to, zda by si nemohl ve firme dohodnout jinou pozici s mensi zodpovednosti aby mohl pracovat mene treba od 9 a skoncit v 6 apod takze nejak na tom pracujeme. To ze bude veskera pece na me mu take neni dvakrat prijemna s ohledem na mne a me potreby, ale zase je uprimny a uvedomujeme si, ze to tak ve finale bude. Pracovat musi a dceri se tolik venovat nemuze takze holt skola jidlo krouzky zabava zustava na me

Zakladatelko, a co tvoje vlastní zájmy??? Zatím mám pocit, že řešíš a splňujes pořád zájmy tvého partnera. Odstěhovala ses kvůli němu do jeho země, budeš se kvůli němu komplet 24/7 starat o jeho dítě a vychovávat jej, přestaneš kvůli němu chodit do práce, která tě baví…
A kde jsi v tom celém příběhu ty??? Kde ty bys ideálně chtěla žít??? Co bys chtěla dělat, čím se živit??? Co touha po vlastních dětech??? Je ti 33, času moc nezbývá…

• Citovat
  • Upravit
81530
18.3.18 10:05
@káťa píše:
Zakladatelko, a co tvoje vlastní zájmy??? Zatím mám pocit, že řešíš a splňujes pořád zájmy tvého partnera. Odstěhovala ses kvůli němu do jeho země, budeš se kvůli němu komplet 24/7 starat o jeho dítě a vychovávat jej, přestaneš kvůli němu chodit do práce, která tě baví…
A kde jsi v tom celém příběhu ty??? Kde ty bys ideálně chtěla žít??? Co bys chtěla dělat, čím se živit??? Co touha po vlastních dětech??? Je ti 33, času moc nezbývá…

Jo, tak to je presne muj pocit, moje otazky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
18.3.18 18:08

@káťa
Uz jsem to zde nekolikrat zminovala, nestehovala jsem se kvuli partnerovi, ale proto, ze predevsim ja sama jsem touzila po teto zmene, protoze me to lakalo, prestehovani nasledovalo po dlouhe a zrale uvaze i s dobrou nabidkou prace. Samozrejme kdyby nebylo pritele tak bych jela nejspis na nejake jine misto, ale rozhodne toho nelituji a jsem zde spokojena a to tak ze i pokud bych nebyla s partnerem tak bych si umela predstavit ze bych tady zustala zit na stalo. Jak uz jsem psala ja deti mit nemohu a co se tyce prace uplne se ji vzdavat nechci, castecny uvazek chuva apod. Svoje zajmy konicky a pratele tady mam take.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí