Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lydia che píše:
Otec ji chce do zadneho decaku nepujde, ja chci otce i dite a pokud holt bude zit s nami tak se nejak s tou situaci poperu. Jen nevim jak se psychicky pripravit na to, co me ceka a nemineno doufam ze casem se to zlepsi, uz jsem nejake krucky udelala alespon to prosim dekuji, coz ze zacatku mi strcila sklenicku pod nos a rekla voda… taky uz uklizi musim ji to teda pripomenout, ale jdu na to taktikou jako kdyz mi pomuzes uklidit tak to budu mit rychleji hotove a muzeme si hrat/do parku atd. Uz i k tomu stolu jsem ji parkrat dostala, nevarim ji teda co chce, proste uvarim pro nas pro vsechny a kdyz ji to nejak naaranzuji na ten talir, jako klauna atd tak to i sni. Nevim proste to bude na moji psychiku zahul a to jsem celkem drzak
třeba tohle mi přijde, že až opadne počáteční šok, tak je jednodušší, už tam holčička nebude na návštěvě o víkendu, ale jako součást rodiny, domácnosti. To s sebou nese pro ni i povinnosti nejen zábavu, výhoda je, že už nějaký vztah k sobě máte, nezačínáš úplně z čistý vody. Takhle to popisuješ docela pěkně i trpělivost máš. Jen když popisuješ výchovu matky, tak to vypadá, že dítě k vám jde jak do převýchovnýho ústavu, ta averze tam prostě je cítit pak.
@lamicina píše:
ale tak tu jinou představu ventiluješ dost agresivně a matku tu devalvuješ opakovaně. Hele jsem přesvědčená, že tohle ventiluješ jen tady na diskuzi a ne před děckem. Ale ten pohled „je to bezcitná mrcha“ v tobě vevnitř prostě je a největší výchovný omyl je se domnívat, že na to dítě nebude reagovat. Bude, ať už zlobením, manipulováním nebo se objeví nějaké tělesné příznaky nebo nemoc nebo výchovné problémy. To dítě se dostane do konfliktu loajality vůči rodiči, kterého miluje.
@Bábrdl píše:
Tak to píše 99,9% nextek, bez urážky.
no a? |Tak upřímě, nepředpokládám, že mi naše nextka bude milovat, kdovíjak opěvovat. A je mi to uplně fuk. Ke štěstí mi stačí, když to nebude řešit s mýma dětma.
To samý mám ve vztahu s k naší ex. To, že se mi její výchova a především způsob jednání s otcem nelíbí, to je prostě fakt, se kterým nic nnenadělám. Důležité je, jak s tím dál naložím - jestli se budu kvuli tomu vysí. rat nebo prostě držet hubu a krok a respektovat, že to je matka a její volba, jak si své děti vychovává.
@Lama Lama píše:
A kdyz ona ( nextka) odmitne, tak co?
tak asi smolík…když tatínek nemá na pečování čas
@Lydia che píše:
@jkra
Proc neuklidil muz nevim, pry ze zacatku se snazil a pak to vzdal ze na to nema nervy a cas. Jinak maminka neuklizi asi do ted. Mala vzdycky prijede spinava, prvni co delam kdyz prijede na vikend tak rovnou tu tasku hodim do pracky a vyperu protoze jinak chodila cely vikend ve spinavem obleceni. A kdyz jsem se ji ptala proc nespinka ve svem pokojicku, protoze ma na posteli strasne moc hracek a obleceni tak tam spat nemuze
Hele hrozne tu matku hanis. Ja se takto starala o dite meho muze. Stejne melo radsi mamu a nakonec mi muz vycetl, ze jsem se srarala malo. Spoustu veci jsem prestala resit s vlastnimi detmi. Nemej tak velke pozadavky. Ta holka chodi do skoly, rezim ma. A rada, neobetuj sebe a vsechno.
@Venetia píše:
tak asi smolík…když tatínek nemá na pečování čas
no, otázka je, jestli by si najednout ten čas nedokázal najít. Jen je pohodlnější to v rámci" tady to tak chodí" hodit na parnerku. ![]()
Tak on je evropan, ona evropanka, tak pčoš si to nemůžou udělat po svém? Co je to za argument?
@Lama Lama píše:
no, otázka je, jestli by si najednout ten čas nedokázal najít. Jen je pohodlnější to v rámci" tady to tak chodí" hodit na parnerku.
Tak on je evropan, ona evropanka, tak pčoš si to nemůžou udělat po svém? Co je to za argument?
jj, přesně,,nenechala bychse pasovat do takové role..ale každého věc
@Lydia che píše:
@Lama LamaOna je odsud a tu mentalitu ma proste takovou jaka tady je
no, to ale neznamená, že na tu mentalitu musíš přistoupit ty, ne? Nebo on. Proč nechce pečovat on… je evropan
@Venetia
A co mam rict pritelovi ktery je workoholik, karieru si tvrde vydrel ze ma zustat s malou doma? Kdyz ja vydelam asi tak tretinu toho co on a z toho by jsme tak akorat zaplatili skolu a poplatky? Ja snad nebudu pracovat na partnera a dite aby se ji on mohl venovat? On mi rekl na rovinu o co se ex snazi a co by to obnaselo pro me, pro nej a pro nas pro vsechny takze se rozhodujeme spolecne neni to tak, ze by me postavil pred hotovou vec
Bože ty jsi ale sobecká
. Copak nechápeš, že tvůj přítel má prostě svou dceru rád a jen tak ji od sebe neodstřihne? Měla by sis uvědomit, že ona je jeho rodina stejně tak jako ty a naučit se o něj dělit!!
@Lydia che píše:
@Venetia
A co mam rict pritelovi ktery je workoholik, karieru si tvrde vydrel ze ma zustat s malou doma? Kdyz ja vydelam asi tak tretinu toho co on a z toho by jsme tak akorat zaplatili skolu a poplatky? Ja snad nebudu pracovat na partnera a dite aby se ji on mohl venovat? On mi rekl na rovinu o co se ex snazi a co by to obnaselo pro me, pro nej a pro nas pro vsechny takze se rozhodujeme spolecne neni to tak, ze by me postavil pred hotovou vec
má dítě, tak je snad na něm, aby si to zařídil, ne? kdybys nebyla, tak ho dá do děcáku nebo co by udělal? se ho zeptej.
@Lama Lama
Ja na tu mentalitu nepristupuji proto se bavim o tom jak to co nejlepe vyresit a jak se s tim poprat. To ze je pritel workoholik a pracuje tak jak pracuje vim od zacatku do toho jsem takto sla a take nam to takto vyhovovalo. Ja mam svoji praci, on svoji a jsme takto sladeni zivotni styl jaky vedeme nam vyhovuje.
@Edita_mum píše:??? co je sobecký? že její přítel si udělá dítě s ženskou a ani jeden se o něj není schopnej postarat, tak to hodí na naxtku?
Bože ty jsi ale sobecká. Copak nechápeš, že tvůj přítel má prostě svou dceru rád a jen tak ji od sebe neodstřihne? Měla by sis uvědomit, že ona je jeho rodina stejně tak jako ty a naučit se o něj dělit!!
@Lydia che píše:
@Lama LamaOna je odsud a tu mentalitu ma proste takovou jaka tady je
No ale tak ja myslela, ze v Latam znamena dite hodne. myslim ze ex jen vyhrozuje. Ale pravne se chces starat o cizi dite.,to bych neudelala.
@Lydia che píše:
@Lama Lama
Ja na tu mentalitu nepristupuji proto se bavim o tom jak to co nejlepe vyresit a jak se s tim poprat. To ze je pritel workoholik a pracuje tak jak pracuje vim od zacatku do toho jsem takto sla a take nam to takto vyhovovalo. Ja mam svoji praci, on svoji a jsme takto sladeni zivotni styl jaky vedeme nam vyhovuje.
no, dyt v pořádku. o tom žádná. Ale dítě má on. tak kdo se má asi přizpůsobit? ![]()