Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@BuffyCZ píše:
@karantena18 a změnit číslo nepomohlo? Nebo aby měla číslo jen na Tebe. To je fakt oříšek.. ale pokud nebude spolupracovat tak se z toho asi nikdy nedostane. Právě proto by spolupracovat měl, aby i u vás doma pak nedošlo k podobným scénám. Nemyslím sprostým, ale zbytečným hádkám.
číslo si změnil a dal rodině…dobrým známým…stejně jí to nové číslo nějaká "dobrá " duše dala ![]()
Mám pocit, že u toho psychologa, psycholožky skončím brzy já…fakt. ![]()
@karantena18 To by si měl manžel po tom ale uvědomit, že Tě touhle nespoluprácí prostě může i ztratit. Člověk samozřejmě může milovat jak nejvíc chce, ale tohle Tě ubije ani nevíš jak.
Ma problem sam se sebou, to ti vubec nezavidim
kdyz clovek vidi, co by pomohlo, ale druhy odmita spolupracovat, ta bezmoc je desna. A k tomu snaset ty nalady… On je i bez prace nebo jen na neschopence?
@karantena18 píše: řídit může, právě tahle práce „řidiče“ ho živila. Je fakt ale, že když si sedne za volant, je na něm hrozně vidět, jak to má všechno rozhozené, začínám se s ním už i bát jet. Tuhle zrovna se za volantem tak divně kroutil až jsem se musela zeptat, co je??? Rozčílil se na mně, proč se pořád ptám atd atd.
@BuffyCZ píše:
@karantena18 To by si měl manžel po tom ale uvědomit, že Tě touhle nespoluprácí prostě může i ztratit. Člověk samozřejmě může milovat jak nejvíc chce, ale tohle Tě ubije ani nevíš jak.
Nejhorší je, že ještě pořád mám sílu mu pomoct dovést ho k nějakému cíli, aby se zjistilo co mu je a začalo se to řešit. Ale současně cítím, že těch sil ubývá a někdy se té síle i bráním. Až mně opustí, bude se vším konec.
@Háta_x píše:
Ma problem sam se sebou, to ti vubec nezavidimkdyz clovek vidi, co by pomohlo, ale druhy odmita spolupracovat, ta bezmoc je desna. A k tomu snaset ty nalady… On je i bez prace nebo jen na neschopence?
Má problém sám se sebou, to mu říkám dost často…ale už ho to štve, přijde si špatný, nejhorší, neschopný…i když já mu tohle vůbec nedávám najevo. Je na neschopence, jinak práci má.
Ani navrat do prace pro nej neni motivaci? Nebo vymysket nejakou akci s kolegy, kamarady, neco co by mohl zarizovat.. Nejak ho vytahnout z te letargie a bolestinstvi
mas tucha, co ho takhle srazilo? Operace, unava, bolest, nebo to mel v povaze uz pred tim?
@karantena18 píše:
Má problém sám se sebou, to mu říkám dost často…ale už ho to štve, přijde si špatný, nejhorší, neschopný…i když já mu tohle vůbec nedávám najevo. Je na neschopence, jinak práci má.
Myslím, že to měl v povaze už před tím, jen jsem tomu tolik nevěnovala pozornost, myslelala jsem, že za to může ta jeho ex…jak jsem psala. Do hospody nechodí, když už tak někdy v létě jdeme spolu, ale moc se mu nehce. Přátel moc nemá, občas za ním někdo přijede, tot vse… taková dobrá nuda no
Tak kdyz nema ambice s tim neco delat, pomoct si nenecha a jeste se tomu poddava, lepsi fakt ty ctyriadvacitky ![]()
@karantena18 a máte spolu děti? Vzatý nejste? A jak dlouho spolu vlastně jste?:)) že jsem tak zvědavá
![]()
Vzatý nejsme, jsme spolu rok a půl, děti už velké ale každý svoje z prvních manželství
@karantena18 Možná by stálo za úvahu jestli bude mít tenhle vztah nějakou perspektivu. Aby Tě po čase taky nezahrnul do depresí a neskončila jsi na práškách. Nebo aby jste pak neměli děti a on se nedej bože nepokusil o něco jako sebevražda.
Pokud on sám nechce pomoct, tak Ty ho k tomu těžko nějak donutíš. Čím větší nátlak na takové lidi člověk dělá, tím oni více propadají do hlubin z kterých ho těžko pak vytáhneš.
@BuffyCZ píše:
@karantena18 Možná by stálo za úvahu jestli bude mít tenhle vztah nějakou perspektivu. Aby Tě po čase taky nezahrnul do depresí a neskončila jsi na práškách. Nebo aby jste pak neměli děti a on se nedej bože nepokusil o něco jako sebevražda.Pokud on sám nechce pomoct, tak Ty ho k tomu těžko nějak donutíš. Čím větší nátlak na takové lidi člověk dělá, tím oni více propadají do hlubin z kterých ho těžko pak vytáhneš.
taky nad tím často přemýšlím, sehnat si bydlení, protože jsem se kvůli němu odstěhovala z vělkoměsta musela bych si najít něco já…bože
@karantena18 samozřejmě, že člověk nechce opustit toho koho miluje. Ale nesmí se to dostat za hranice, kdy Tě bude psychicky ničit a sám s tím nic udělat nechce.
Přijdu večer a hned se ho ptám, jak mu je, co dělal atp…každý den stejně. Asi ho to štve, že se takhle blbě ptám…nemám se ptát vůbec, nebo co???