Příušnice a 31 tt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
226
25.2.16 20:44
@Markéta80 píše:
@Jablecnak to tě asi nikdo neřekne, může a nemusí. otázka je jstli to vůbec dostaneš. koukala jsi do očkováku? Jaký jsi ročník, od roku 1986 se už očkovali všechny děti. i kdyby porod tak už by to byl slušný tt :hug: :hug: ale zavolala bych si do nějakého očko centra co vše hrozí.

Ja jsem 1986 a stejne jsem je v dospelosti dostala :( Uz je to par let, ale furt si pamatuju tu bolest. Jinak uklidnim zakladatelku…i kdyz jsou infekcni nikdo v mem okoli je ode me nechytnul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
25.2.16 20:53

@Markéta80 očkování (pokud vůbec dokáže chránit) chrání 10-15 let. běžně se dávaly dávky ve 14 měsících a cca 2 letech. Někdy se přeočkovávalo i ve 12 letech. Takže i pokud by slečnaočkovaná byla je velmi málo pravděpodobné že by jí to nějak pomohlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
25.2.16 20:53

@Simuleena protože to očkují brzo a pak už ta vakcina moc neučinkuje proto to chce zjistit protilátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
25.2.16 20:54

@Simuleena To si me uklidnila, kez by to byl i muj pripad :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
25.2.16 20:56

@paola white to já vim že právě ta účinnost pěkně v reprodukčnim věku mizí ale zase jak u koho :roll:, protobych si nechala zjistit protilátky, zavolala do očkocentra jak postupovat dál :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
26.2.16 11:19
@paola white píše:
@Markéta80 očkování (pokud vůbec dokáže chránit) chrání 10-15 let. běžně se dávaly dávky ve 14 měsících a cca 2 letech. Někdy se přeočkovávalo i ve 12 letech. Takže i pokud by slečnaočkovaná byla je velmi málo pravděpodobné že by jí to nějak pomohlo

Souhlas. Pokud byla paní očkovaná ve 12 letech v roce 2000 (mám za to že je ročník 88), je s největší pravděpodobností na hranici vyvanulých protilátek. Jak tu někdo radí test protilátek, je řešením.

Do pléna:
Spíš mi prosím vysvětlete, proč se těch příušnic tolik děsíte. Nenašla jsem nikde žádnou informaci o jejich negativním vlivu na plod. A stále jsem přesvědčená, že jste nebezpečnost zaměnili se zarděnkami. Ty nebezpečné jsou.

Proto bych byla raději, kdyby tady (ve ČR) nikdo neblbnul s očkováním proti zarděnkám a příušnicím, děcka by si jimi prošla v dětství a měli by všichni nadosmrti klid. Navíc by matky měly možnost svým kojenečkům alespoň na čas ty protilátky předat, kdyby něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
26.2.16 11:40

@mgdln moje sestry mely zardenky kdyz me mam cekala a taky jsem to zvladla. Dnesni ockovaci system jek fakt totalne na hlavu. Chranime deti proti naprosto normalnim nemocem aby v dospelosti a plnem reprodukcnim veku meli motnost temi nemocemi onemocnet s lepsimi nasledky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
5.4.16 09:10

@Jablecnak ahoj, tak jak jsi nakonec dopadla? jsem v dost podobne situaci, jen v mensim tydnu, predcasny porod by ted byl fakt spatny, tak z toho mam hlavu v pejru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
5.4.16 09:39

@Lusita Ahoj nakonec jsem je nedostala ale volala jsem do porodky a tam mi rekli ze az by propukli tak by museli hned nabrat protilaky aby vedeli jak na to jsem…a v kolikatem jses tt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
5.4.16 10:23

Ted se divam, ze v uvodu jsem te oslovila dost familiarne, omlouvam se - vyrizovala jsem nejake telefony, k tomu se dohadovala s dcerou o snidani a jeste psala zpravu, tak jsem to nejak neuhlidala :oops: jeste jednou se omlouvam.
No jsem ve 26 tt, to je dost malo… takze pri pvnich priznacich priusnic kontaktovat porodnici a ne infekcni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
5.4.16 11:41

@Lusita Porodnici nebo sveho gynekologa a naberou ti krev a pak ti reknou co dal, ale rikali ze az propuknou ze driv to nema smysl. Drzim ti palecky at je nedostanes a jste s mimcem v poradku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
5.4.16 11:48

Diky moc :-) no kdyz jsi je nechytla ani ty od pritele, tak trebas se to vyhne i me :-) mej se moc pekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
5.4.16 12:18

@Lusita Dekuji taky se mej pekne a uzivej si tehotenstvi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie