Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
To je normální, děti se radují celým tělem. Že moc nemluví nemusí znamenat nic. Ukazuje ti něco? Kouká ti do očí a kouká tam, kam koukáš ty…?
@Dobrej_tym do očí se dive. Když se raduje dive se na mě, usmívá.
Když se někam podívá tak se podívá tím směrem ale ne vždy se úplně trefí božátko 🙂 jinak když mu řekni dones mamince, dej do koše plenecku, ukaž nějaké zvířátko atak tak mi rozumí mi přijde. Akorad mame stále plenecku a moc se nechce sám krmit.
Když mám radost a není nikdo poblíž, dělám to dodnes. Skáču, třepu rukama jako ptáček a říkám u toho potichu jo. A nejsem autistická. Moje dcera má odmala mizerný oční kontakt. S chutí kouká do zdi, když mluví na mě a taky není autistická. Jo a myslím, že se tomu skákání a třepání říká stimováni, nebo tak nějak. Někde jsem na to náhodou narazila. Klid.
@Anonymní píše:
Když se někam podívá tak se podívá tím směrem ale ne vždy se úplně trefí božátko 🙂 jinak když mu řekni dones mamince, dej do koše plenecku, ukaž nějaké zvířátko atak tak mi rozumí mi přijde. Akorad mame stále plenecku a moc se nechce sám krmit.
A ty máš taky plenečku? Pokud se ti něco nezdá, tak to řešit doktorkou. Ale pokud jsi tak snadno ovlivnitelná, tak ji příprav na to, že to bude časté.
@Trojlístek omlouvám se a to „my“ taky nějak nemusím…já jsem jen napsala že my dala brouka, toť vše. Otázka tak jako ostatní tady na diskuzi a zkušenosti maminek
@Anonymní píše:
Prosím tě, máš normální zdravý dítě. To moje ani neprošlo dotazníkem, ve dvaceti měsících jsem z něj nevypáčíla ani slovo, plíny měla taky. Přesto je z ní normální zdravá slečna.
@Anonymní píše:
Ve 20 měsících je úplně normální, že má plínku. Krmit se nechce jen lžičkou? Zkusila jsi mu dát do ruky něco pevného?
Jinak se mi nezdá, že by měl nějaké příznaky autismu, reagování tělem je normální. Nohy nahoru a klid ![]()
Ano, asi i o dost později. To pak vylepšila i pobíháním a rychlým mluvením, kterému nikdo nerozuměl.
@Anonymní píše:
@Asiina děkujirukou ji hezky
A ukazuje tobe na neco zajimaveho? Tak pardon, ale syn mel pleny na velkou do 3.5 let. Toto a znak autismu…?
Moje děti si kolem 20 měsíců nevšímaly ostatních dětí, neukazovaly, nemluvily, nekoukaly do očí, pořád skákaly, třepaly rukama, hučely, měly každé svůj hlavní zájem a na nic jiného jsem je neutáhla. Samozřejmě byly na plenkách a nerozuměly prakticky nic, nenajedly se samy, měly hodně omezený jídelníček atd.
Obě mají potvrzený autismus.
Tvůj syn umí víc než má dcera. Ta uměla víceméně jenom to „máma“, „ba“ a neidentifikovatelné pazvuky. Dcera byla hodně neklidná a uřvaná. Což jak jsem zjistila bylo hodně autistických dětí, co popisovali ostatní rodiče. Podstatě na běžné situace reagovala podrážděně. Vadilo ji snad každá maličkost. Bavila se zvláštním způsobem. Měla snížení prach bolesti. Neukazovala. Bylo to takové jiné. Místo hraní s hračkami, dělání nějakých her, to s ní celou dobu bylo o tom, to proboha přežít. Taky měla a má obrovský problém se spánkem. V jídle byla hodně vybíravá. Krmení byl horor. Často jídlo plivala. Pokud vůbec něco snědla, byl to úspěch. Dávala přednost výhradně um. Plenky měla samozřejmě také. Upřímně, ty má do teď a to jí o vánocích bude 4,5. ![]()
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na to když se vám vaše děti radovali, měli radost jestly poskakovali a třepali ručičkami jako ptáčci. Náš malý má 20 měsíců - opravdu nemluví - nejde mu to, snaží se mi přijde ale nejde mu to jen baba, máma, táta, dede. A teď se začal takhle radovat. Měla jsme tu kámošku a když ho přitom viděla začla toto téma.
Takový šroubek do hlavy mi dala, je fakt že nevyhledává druhé lidi. Spíše pozoruje děti. V 18 měsících dotazník prošel.
Chtěla bych se zeptat jestly se vám takto taky radovali děti nebo opravdu se znepokojovat.
Nejlépe bych poprosila maminky co se stím setkali s touto diagnózou jaké měli jejich dětičky projevy v těch 1,5 -2, jestly by napsali podrobněji. Děkuji všem