Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, mam menší otázečku. S přítelem se poměrně dlouho snažíme o mimi a poslední týden na sobě pozoruji změny npř. Zvětšené a bolestivé poprsí, bolesti v podbřišku nevolnost a motání hlavy, menší zádrhel je že nemam zatím zpožděnou ms, ta by me mela čekat až za 2 týdny. Nechci dělat plány poplach a tak se chci zeptat myslíte ze je to možné? Případně mate někdo podobné zkušenosti? ![]()
Nic není nemožné nicméně 2 týdny před MS bývá obvykle ovulace…takže pokud nemáš potvrzeno že už byla tak myslím že to máš jen v hlavě…
@Vladusxx děkuji za odpověď, víceméně to mě taky napadlo, už se mi párkrát při ovulaci stalo že jsem měla například citlivé poprsí, ale dělala jsem si každé 2 dny ovulační test a pokaždé negativ. Nejsem moc ten typ co si dokáže něco vsugerovat ale samozřejmě me to taky napadlo takže to nechám na čase a uvidím
![]()
@Petra2004 ovulační testy musíš dělat denně a i tak nemusíš tu ovulaci úplně zachytit…lh může vyletět a zase klesnout klidně i během 24h…
Tohle jsem měla každý měsíc od ovulace do menstruace a těhotná jsem nebyla… Navíc dva týdny před ms teprve probíhá ovulace (za předpokladu cyklu cca 28 dní a ovulace uprostřed).
@CatOnTheMoon nemusí být 28denni cyklus…ale luteální fáze (od ovulace k menstruaci) bývá u většiny žen stejná kolem těch 14 dní plus minus…délka cyklu se různí právě hlavne délkou fáze před ovulaci…tu má každá jinou
Vidíte tam ducha ja moc ne ale přítel a mamka mě přesvědčuji ze ano 👍