Pro a proti, aneb další dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
245
17.9.18 20:41

Za me také další Nee, uvědom si, ze třeba manžel už to muže pak ventilovat v posteli jiné ženy..rozhodne bych se NAPLNO věnovala 3 dětem a i muži a sama sobě ..neboj vnoucatek budeš mít dost :lol: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
18.9.18 20:54

Zakladatelko, jak já ti rozumim… :) ;)
Většina ti tady radí, ať se na to vyprdneš a z docela praktických a racionálních důvodů.. ale řeknu ti jeden argument. Kdybys takhle uvažovala u třetího dítěte, tak ho mít taky nikdy nebudeš, jelikož to zákonitě omezilo dva starší sourozence. A jak ho teď zbožňuješ a seš za něj ráda.

Pokud se na to cítíš, prober to s manželem. Rozhodnutí můžete klidně ještě odsunout, seš mladá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
1.10.18 19:51

Mne to prijde srandovni.....ja tise zavidim 3 deti.Mam jen jedno uz 6 lete..Moc jsem si prala druhe…ex manzel ne a pak slo vse z kopce.Rozvedli jsme se kvuli spouste jinym vecem ale tohle tema hralo take velkou roli.Takze za me budte stastna..ja mam jen to jedno a moc byh si druhe prala (snad se s partnerem zadari).Vim ze bych asi vic jak 2 ani nechtela prave kvuli tomu ze si myslim ze bych se jim nedokazala tolik venovat.Mit mimco jen kvuli nunani mi taky trochu prijde sobecke vuci stavajicim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
2.10.18 21:46
@Helen78 píše:
Já na tom byla podobně, ale děti nyní 12, 10 a 8, myšlenka na čtvrté mě pronásledovala několik let. Začalo mě to přecházet, když i nejmladší začal chodit do školy, těch povinností, všichni tři na ZŠ, to bylo náročné, starší syn flákal školu, musela jsem se mu hodně věnovat a už jsem nestíhala a byla nervní. Plus doktoři, děti jsou zdraví, ale u doktora nebo na kontrolách (alergo, ortopedie, rovnátka, ORL) jsme fakt často. Do toho jsem měla opravdu velký strach, že by to čtvrté nemuselo být zdravé, že už jsme měli 3× štěstí. A to byl i důvod, proč manžel řekl ne. A další důvod - děti jsou za sebou, jsou parťáci a ten poslední by byl sám. Vyřešili jsme to tak, že jsme si koupili psa, děti nadšené, moc si ho přáli, my máme s mužem taky dalšího miláčka a ta péče a starání o pejska mě přesvědčila, že další dítě ne. Ale já jsem tedy o dost starší. Ono se říká, že ty starší děti už mámu tolik nepotřebují, ale není to pravda :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
19.10.18 21:33

Ahoj zakladatelko, radím počkej. Zaprvé je to věc obou, musíte se na tom s manželem schodnout, a za druhé věkové rozmezí děti značí že jste si fakt moc neodpocinuli, takže teď si pár let užívejte a třeba za 5let můžes doma diskuzi otevřít znovu (mezitím postupne nahlodávej :)). Věk na čekání máte oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
19.10.18 21:43
@kilčo píše:
dle mě by to byl jedináček,prostě chudák osamocený,byť by v domě bylo relativně dalších dost osob.
Ty uvažuješ celkem sobecky jen o tom,o čem sníš ty, manželovy námitky zdá se,ani moc vážně nebereš,prostě by to vydržet musel,či jak to píšeš.

Nemáš co nunat? A co tvoje nejml.dítko,a ty starší,se určitě taky rády pomazlí,v klidu si s tebou povykládají.
Opravdu tvoje úvahy jsou dosti naivní,sama už můžeš vědět při 3 dětech,jak rychlostí blesku bude z miminka tak velké dítko,jako máš ty ted to nejmladší.
A velmi správně zminuješ možnost společných aktivit což není vůbec zanedbatelné;další dítko tohle rozsekne na více než 3 roky,co si budem povídat,protože např. nebudeš moci v žádném případě držet krok při lyžovaní s tím nyní nejmladším,třebas za 4-5 let,už bude vaše rodina navždy rouzkouskována kvůli 4.mrnouse,další 3 děti a možnost trávení s nima volného času tak pošleš plánovaně k ledu,a to jen proto,aby ses mohla cca jeden rok nunat s miminkem.

Ne nešla bych do toho,je to u vás o mnoha důležitějších věcech a o trávení času a bytí s již narozenými dětmi.A tvé řeči o tom,jak by ses mohla dětem víc věnovat,když bys byla na md - no to mi zní víc než bláhově.Můžeš se jim věnovat i nyní - viz společné dovolené a sportování,ale chceš se z toho dobrovolně vyvléci,fakt nechápu toto - lidi,kteří chtějí pořád víc a nespokojí se s tím zlatem,které doma mají,furt budou pokukovat radši po tom,co nemají a nedají pokoj,dokud to nedostanou :zed:

na muchlování si může pořídit pejska, morče, králíka nebo plyšáka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5124
20.10.18 16:00

Nez to pripadne mimino bude dost velke na spolecne aktivity, tak uz asi moc spolecne na kola a lyze jezdit nebudete. Nejstarsimu pak bude cca 17-18 a to uz moc o dovolenou s rodici a mrnousy stat nebude, nebo i kdyby ano, ten triletak vas stejne bude brzdit, protoze ostatni mezitim budou mit cca 10-18. A co treba kdyby to byly dvojcata? Zvladli byste to taky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24800
20.10.18 16:06

máte se báááječně

víš, záleží , zda ty 4 děti byl vážně „váš“ společný cíl.. není to úplně zbytečné !?? není lepší užívat vše, co váš krásný život skýtá ? užívat si své děti, dát jim maximum péče, času, pozornosti.. proč vůbec další?!! já tedy vždy chtěla dvě.. můj strop, mé maximum.. vzala si muže s jedním.. tak jsem chtěla jedno. adoptovali jsme nakonec naprostou náhodou a řízení osudu dvojčata.. konečně po pár letech jsou samostatné, můžem se konečně nadechnout, někam jít, společně si užít všichni aktivity, které s mimčem nejdou.. Tak proč to sakra komplikovat !?????????????????????????????? (můj názor ♥)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí