Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dopis o neoplatku či přeplatku nám chodí, elktřina i plyn ČEZ
Tak ten nedoplatek ji nějak oznámit museli… nicméně není podmínkou, že to musí chodit dopisem, může mít elektronické vyúčtování, ale i to se dá vytisknout.
Pokud chce zaplatit nedoplatek, tak to musí být na základě nějakého vyúčtování. Pokud ho v ruce nemá, tak bych na ní prděla ![]()
Určitě ji muselo přijít vyúčtování, takže bych ho chtěle vidět i s podrobným soupisem měsíčních záloh, které posílá majitelka. Ona si totiž paní může posílat nižší zálohy než vybírá od nájemníka a ještě po něm může chtít ten nedoplatek. A výpisy z účtu bude mít taky, jen ať se paní snaží a vše doloží, jinak bych jí nic neplatila.
A ještě dodám, že ji to muselo určitě přijít. Vyúčtují ji nedoplatek a přesné údaje kolik a kam do kdy poslat a ještě přijde rozpis záloh na nový rok, takže paní kecá a chce nejspíš tvojí kamarádku ošidit.
No právě už jednou po ní chtěla vidět vyúčtování za vodu a majitelka jí donesla okopírovaný papír na kterém to bylo vytisknuté, ale to si může kdokoliv vytvořit tabulku na pc a napsat to tam. přece musí chodit výpiz z účtu normální tak jako každému ne z banky?? taky si myslíme že posílá za elektřinu méně.
A co přeplatky z předchozích období? ty dostala tvá kamarádka taky? nebo si je paní bytná ztopila pro sebe?
@Anonymní píše:
přece musí chodit výpiz z účtu normální tak jako každému ne z banky?? taky si myslíme že posílá za elektřinu méně.
Ne, nemusí, spousta bank má slevu, když si necháš pouze elektronický výpis.
Pokud zná číslo smlouvy, tak si může zavolat a nechat si udělat jakoby vyúčtování k datu, potřebuje jen spotřebu ve vysokém a nízkém tarifu, jmenuje se to simulace výpočtu elektřiny. Přesně ji řeknou kolik by v dané chvíli zaplatila, nebo přeplatila, kdyby bylo vyúčtování. je to zdarma. Děláme to tak vždy v létě, ať víme, jak jsme na tom. ![]()
A ještě pokud nezná číslo smlouvy, tak stačí když bude vědět jméno majitelky a datum narození. Musí pak prostě dělat, že je to ona. ![]()
@Anonymní píše:
Chci se zeptat, my platíme elektřinu přez Sipo a roční zůčtování nám vždy příjde dopisem. Ale kamarádka je v podnájmu a peníze dává osobně majitelce bytu, a té to strhávají měsíčně z účtu. Nic méně, jí te´d majitelka oznámila že má nedoplatek za elektřinu, což je podivné protože na garsonku platí dost. Tak se chci zeptat zda i když posíláte peníze z účtu, tak jestli Vám pošlou taky dopis na adresu domů o ročním zůčtování, protože majitelka bytu jí řekla, že jí dopisy nechodí. Tak ale jak má vědět zda si majitelka nevymýšlí?? Elektřinu má u spol. čez
Já mám taky čez a chodí přesné vyúčtování. Musí na tom být hlavička ČEZu a je tam přesně vypsána spotřeba, placené zálohy - ty jsou pak vyúčtovány a nakonec je tam soupis záloh na další rok. Paní majitelka bez tohoto vyúčtování nemůže vědět, kolik se má doplácet. Leda by byla věštec. Doma elektřinu platím trvalým příkazem a elektřinu z chalupy si strhávají. Na oba případy mi vyúčtování chodí, tak ať ho přivalí. ![]()
@Anonymní píše:
přece musí chodit výpiz z účtu normální tak jako každému ne z banky?? taky si myslíme že posílá za elektřinu méně.
moje banka mi výpisy neposílá, ale můžu si je vytisknout v internetovém bankovnictví ä stejně tak nám elektrika chodí mailem
Kamarádka tam bydlí teď prvním rokem. A majitelka je dost zvláštní… No ona má právě jen ty elektronické výpisy, ale jak pozná že si to nenapsala sama?
@Anonymní píše:
Kamarádka tam bydlí teď prvním rokem. A majitelka je dost zvláštní… No ona má právě jen ty elektronické výpisy, ale jak pozná že si to nenapsala sama?
A jak se pozná, že jsem si ten papírový taky neudělala sama?
Chci se zeptat, my platíme elektřinu přez Sipo a roční zůčtování nám vždy příjde dopisem. Ale kamarádka je v podnájmu a peníze dává osobně majitelce bytu, a té to strhávají měsíčně z účtu. Nic méně, jí te´d majitelka oznámila že má nedoplatek za elektřinu, což je podivné protože na garsonku platí dost. Tak se chci zeptat zda i když posíláte peníze z účtu, tak jestli Vám pošlou taky dopis na adresu domů o ročním zůčtování, protože majitelka bytu jí řekla, že jí dopisy nechodí. Tak ale jak má vědět zda si majitelka nevymýšlí?? Elektřinu má u spol. čez