Probiotika pro roční miminka - ano, ne? Jaké?

627
21.3.13 08:29

Probiotika pro starší miminka (1rok) ano ne? a jake?

Zdravim všechny maminky :-)

chtěla jsem se zeptat zda davate probiotika staršim dítkam? naše mala bude mít za nedlouho rok.. a nevím jestli je potřeba davate ještě probiotika? davam biogaia i proto, že je to na imunitu…
Jenže nevim když ji to davam skoro rok v kuse.. a pak vysadim.. jestli z nebude nachylnějši na nemoci?
Davate nějake probiotika? případně jaké?

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
144
21.3.13 08:48

Dobré ráno,
mám sice mladší dítko, ale probiotika jsem chvíli dávala taky… Co se vašeho dotazu týká, vysazovala bych tedy postupně a hlídala bych dostatečný příjem probiotik a ve stravě( hlavně živé jogurty). Mimčo si s tím určitě poradí ;) A pokud budete mít obavy i nadále, tak se pro jistotu poraďte s vaším pediatrem. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
21.3.13 09:14

Tak já mám půlročního klučinu, kterému jsem koupila a dávala Biopron baby. KDyž jsem se o tom zmínila doktorce, tak mi řekla, že ho mám dávat jen tak měsíc, pak na měsíc vysadit a pak třeba znovu a takhle to opakovat, že on si buduje imunitu a měla by se budovat i přirozeně, že mám jen hlídat, kdyby ho náhodou bolelo bříško, tak třeba nasadit zpátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ohýnek
21.3.13 09:20

Mě doktorka taky jednou říkala že dávat, když je oslabenej nemocí a pak zase vysadit.
Sice to není dítě, ale přítelkyně synovce to do sebe cpe každý den a je furt přichcíplá.

• Citovat
  • Upravit
21.3.13 09:38

My užíváme od 1 roku Children Dophilus, musí být v lednici, vždycky otevřu tu tabletku a nasypu do jogurtu. Užíváme s přestávkami, hlavně po nemoci. Doktorka říkala, že ty co nemusí být v lednici, tak nic moc…Tak nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
21.3.13 09:54

Rozhodne bych to nedavala nonstop…nejsou to bonbony..zrovna moje teta se uz rok potyka s velkym problemem protoze se ji v tele premnozil lactobacil..a neni jednoduchy to srovnat. ma se to davat jen pri obtizich nebo jako podpurna lecba kdy treba ATB lactobacili zabiji. telo si je umi vytvorit samo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
21.3.13 13:01

Synovi (15. měsíců) dáváme Lactobacilky Baby od Swissu. Jeden denně do jogurtu. O nějakém omezení jsem nikdy neslyšela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
22.3.13 13:20

Žádné omezení co se týče délky neexistuje. Jen je třeba dodržovat dávkování-pokud by se překročilo denní množství pak je možnost „předávkování“. při správném dávkování není problém. Může se užívat i několik let. tak mi to bylo sděleno lékařem. Navíc na internetu je mnoho poraden, kde jsem nejprve hledala a bylo psáno to samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
22.3.13 13:24

Jo a malé je 10 měsíců a dáváme Biogaia. Včera jsme se zrovna v lékárně dozvěděla, že Biopron je to samé, jen o polovinu levnější :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
all85
19.7.13 21:03

Ahojte, biopron je i pro miminka?

• Citovat
  • Upravit
11.9.19 21:37

Moje dcerka nebyla kojená a probiotika brala do svých dvou let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
25.6.20 12:41

Používáte nějaké osvědčené probiotika, které nejsou ve formě kapek? Těžko se mi to kape a nikdy nevím, jestli jsem omylem nedala víc nebo méně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
7.7.20 11:07

Taky mám tenhle pocit z kapiček takže budu ráda za tip…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí