Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@pohledzdruhestrany
Hele docela bych brzilamyslím, ze jsem uznala svoji chybu, ze jsem byla blba, ale kdyby nebyl manipulátor, mohlo to dopadnout jinak ne? Navíc ve výsledku to ani neukončil. O to tady jde. Neříkám, ze je hňup jen on
chyba je na obou stranách, ja se minimálně pokusila o fér jednání
A. P. S. fér jednání…vždyť víš, že máme radši mrchy, mrchovost plodí totiž nejistotu a ta přitažlivost ![]()
@pohledzdruhestrany píše:
to může bejt jeden ze znaků nádhernýho počínajícího vztahu potenciálně zakončenýho 15 vnoučatama…předehra partnerského boje o moc…na tohle, kdyby mu řekla, hele Franto, o tom ani na chvíli neuvažuj, já jsem jen kámoška s výhodama, žádnej vztah a fakt mě baví poznávat nový věci (chlapy), tak tipuju, že Franta by se začal velmi intenzivně snažit, aby zakladatelku dostal aspoň do malého chomoutku
No, jak u koho a pouze teoreticky. Kazda baba si musi v sobe nadefinovat, na jakeho partnera ma a na jakeho ne. Jasne, ze prijde nejaka a tamtoho chyti za koule v duchu tebou naznacenem, ale manipulace to kazdopadne je a zakladatelka je typ uplne normalni fer holky, takze az se trochu otrka, tak nabidky kvalitniho nezavazneho sexu hodi do kose a bude zit s normalnim „bambulou“
@pohledzdruhestrany no, ona je otázka, zda to dopadlo blbě. Ve výsledku to dopadlo uplně nejlépe, jak mohlo. Páč co bych s ním ve výsledku dělala
a ještě bych se třeba víc citově zavázala…což, díky nechci
Manipulátory přenechám jiným.
A křehce klíčící asi taky budu, pravda. Říkám, doted jsem s touto formou vztahu neměla zkušenost. spadla jsem na hubu, poučím se a jdu dál. Bylo to třeba
@Anonymní píše:
@pohledzdruhestrany no, ona je otázka, zda to dopadlo blbě. Ve výsledku to dopadlo uplně nejlépe, jak mohlo. Páč co bych s ním ve výsledku dělalaa ještě bych se třeba víc citově zavázala…což, díky nechci
Manipulátory přenechám jiným.
A křehce klíčící asi taky budu, pravda. Říkám, doted jsem s touto formou vztahu neměla zkušenost. spadla jsem na hubu, poučím se a jdu dál. Bylo to třeba
já tím jen chci říct, že je strašně lehký odsoudit, že je manipulátor, a jo říkám to i podle sebe, několikrát se mi stalo, že něco se tak po správnejch cestách pomalu lehce a příjemně vyvíjelo a nakonec to bylo úplně zabitý atomovou bombou nezvládnutýho přívalu „lásky“
@Anonymní píše:
@PaníKadrnožková
Haha asi mas hodně zkušenosti, ale mas naprostou pravdu!!On to i párkrát zmínil, že ho to baví, si s lidma hrát, jenže ja jak v tom na začátku neměla city, bylo mi to fuk a proste jsem si chtěla užívat léto, dokud jsem mohla
jsem blba jak tago
a teď “brečim” nad rozlitým mlikem
![]()
No, třetí pokud si hooooodne rozmyslim a dam si sakra na čas!! Tyhle dvě ponaučení mi stačily!Díky moc za krásnou zprávu, takhle mi to nikdo nebyl schopen říct…ikdyz ja to upřímně to tusila, úplně jsem mu nedůvěřovala.Naložim s tím tak, že ahoj
![]()
ať si najde jinou buchtu na manipulováni a prc
![]()
kterou už beztak má
teď uvazuju, zda mu vrátit jeho mikinu a tricko, co mě dal
spálit nebo vrátit?
![]()
Hele a on Ti někdy něco slíbil na vážno anebo ne? ![]()
A opravdu si nemyslím, že každý chlap, který nedělá to, co já chci, je manipulátor, ten termín mi tu přijde občas dost nadužívaný… ![]()
Některé ženy jsou příliš vztahovacne. Chlap to bere jako sex, kdežto ona si tam naprojektuje svatbu, dům a bůhví co ještě.
Myslím si, že je důležité si nelhat do kapsy a podívat se na věci zcela realisticky a bez romantických serepeticek. Užili si sex oba, bylo to dobrý, že? Proč chtít něco navíc, když druhá strana jasně deklaruje, že jí o to nejde.
@free333 píše:
Hele a on Ti někdy něco slíbil na vážno anebo ne?A opravdu si nemyslím, že každý chlap, který nedělá to, co já chci, je manipulátor, ten termín mi tu přijde občas dost nadužívaný…
Nejde o to, ze nedelal to, co ona chtela, ale jedtli se choval v souladu s tim, co deklaroval. Pokud deklaruju kamaradstvi, neosobuju si od kamaradky pravo na jine spolecenske vyziti. A manipulator je ten, kdo manipuluje. To muze byt kazdy a kdykoli ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj všem![]()
Možná tu hledám podporu, pochopení situace či jen slyšet názory a zkušenosti ostatních? Ráda se přiučím a třeba se začnu na věci dívat jinak
Jde samozřejme o vztahy a muže. Bohužel se mi stala velmi nemilá zkušenost. První, seznámení s mužem, vše super, on chtěl vztah, drahé dárky, výlety, představení sestře, velmi hodný a pozorný. Ideál, řekl by si člověk po těch všech zkušenostech. No a prd, ani ten to nebyl![]()
Bez jediného vysvětlení a slova zmizel. Zmizel mi ze života a už jsem o něm nikdy neslyšela. Na sms nereagoval, mobil nezvedal, ale žije. To vím jistě. Prostě zbaběle zdrhnul bez jediného slova. No nic, člověk se oklepe, nějak to přijme a jdeme dál. Další. Kamarád, na začátku, hodně jsme si rozumněli, časem ta chemie byla docela už hmatatelná, takže kamarádi s výhodami. Hodně společného času, večeře, samozřejmě intimní kontakt. Vše bylo vyjasněné, nikdo do toho city netahal. Celý týden strávený na dovolené v jeho rodném městě. Stále kamarádi, z mé strany jsem nikdy nedala najevo větší city, ani on ne. Bohužel jsem byla nucena se přestěhovat do jiného města, hodně daleko. Což na začátku nebyl problém, psali jsme si jak se nám daří atd. No a po x týdnech zase konec. Z ničeho nic, neodepisuje mi na zprávy, nereaguje. Od společných kamarádů vím, že žije a normálně funguje. Už nikomu nepíšu, neuháním, svoje jsem řekla a opět, jdu dál, snažím se neřešit. Jen to zase nechápu.
Jsem snad prokletá, nebo proč se na mě takhle vykašlou?a nikdy žádné vysvětlení. Dvě stejné situace. Ačkoliv jsem celkem smířená, asi to znáte, v koutku duše je stále otázka „co se stalo“ aneb když hrajete únikovku a musíte přijít na kloub danému problému. A nechci se smířit s vysvětlením „je to jen další debil“. Vše v životě beru jako zkušenosti a lekce, ze kterých se máme poučit. Jen tahle lekce mi prostě nejde do hlavy
Vím, že mi odpovědi dají jen oni, ale té se nedočkám…Poprvé dobrý, nehrotila jsem to tak, ale když se vám stane to stejné o x měsíců později, už to nutí přemýšlet…
![]()
Je tu někdo s podobným příběhem, situací, zažili jste si něco podobného?
Prosím, nepiště mi řeči typu, ať to neřeším, jdu dál, že jsou to kreténi atd. Asi máte pravdu, ale vysvětlení to není.Vím taky, že je to problém dnešní doby. Je tak strašně snadné přestat komunikovat, je tak snadné vyměnit. Nevyhovuješ? Pche, smůla, za rohem čeká jiná. Z citů a pochopení se stalo něco, co nikdo nepotřebuje? Co je vždy a všude nahraditelné? Ve světě tindru, instagramu a všemožných sociálních sítí se to prezentuje jako normální. Nevyhovuje, vyhodíme/vyměníme. Píšeš mi a dožaduješ se normálního lidského vysvětlení? Bloknu Tě…
Je mi z toho všeho nějak ouzku…![]()
Co na tom jako nechapes. Proste jste spolu soustali a ted uz nesoustate, tak neni duvod udrzovat nejaky kontakt. Sice by se sluselo napsat, hele sory dalka, jina zenska, nabavi me si vypisovat jen tak cau. Ale spis se zamysli nad tim proc chces udrzovat nejaky vypisovani s nekym koho nevidis jen tak ze tam za rok pojedes. Az pojedes, tak se staci ozvat a bud bude zajem nebo ne.
@PaníKadrnožková píše:
Nejde o to, ze nedelal to, co ona chtela, ale jedtli se choval v souladu s tim, co deklaroval. Pokud deklaruju kamaradstvi, neosobuju si od kamaradky pravo na jine spolecenske vyziti. A manipulator je ten, kdo manipuluje. To muze byt kazdy a kdykoli
Podle téhle definice by se dalo říct, že manipulátor je i zakladatelka.
Tvářila se jako kamarádka na sex, přestože chtěla víc a tím zmanipulovala chlapa, který jí to uvěřil…
@Komsomol to musím souhlasit. V případě takových vztahů jsem nečekala žádnou zpětnou vazbu ani vysvětlování, prostě nic. Vždyť nejsem včerejší a oba jsme věděli, proč se scházíme.
@free333 píše:
Podle téhle definice by se dalo říct, že manipulátor je i zakladatelka.Tvářila se jako kamarádka na sex, přestože chtěla víc a tím zmanipulovala chlapa, který jí to uvěřil…
Ano, muze byt, samozrejme. Mnoho zen to ostatne takto zkousi a pak tu na emiminu brecej.
Tady to asi tak jasne stanovene nebylo, zacali spolu travit cas, spat, vikendy, za rucicku, zarlivost a on se dostatecne casto nevymezoval a ona naznala, ze jde o pocinajici vztah. Jinak nevim, ja k tomu nikomu nesvitim.
@free333 píše:
Podle téhle definice by se dalo říct, že manipulátor je i zakladatelka.Tvářila se jako kamarádka na sex, přestože chtěla víc a tím zmanipulovala chlapa, který jí to uvěřil…
Hmmm, smekám, to je souboj, jako kdyby se utkal Jung s Freudem v partnerský poradně, jen nevím jestli někdo tady na to intelektuálně má, vám to soudcovat ![]()
@PaníKadrnožková píše:
Ano, muze byt, samozrejme. Mnoho zen to ostatne takto zkousi a pak tu na emiminu brecej.Tady to asi tak jasne stanovene nebylo, zacali spolu travit cas, spat, vikendy, za rucicku, zarlivost a on se dostatecne casto nevymezoval a ona naznala, ze jde o pocinajici vztah. Jinak nevim, ja k tomu nikomu nesvitim.
V podstatě by se zde už do budoucna a na vždy měla právně vymezit pro mě velmi nejasná otázka: můžou kamarádi s výhodama se vodit za ruce, nebo je to a priori vyloučené z podstaty tohoto vztahu?
![]()
@pohledzdruhestrany píše:
V podstatě by se zde už do budoucna a na vždy měla právně vymezit pro mě velmi nejasná otázka: můžou kamarádi s výhodama se vodit za ruce, nebo je to a priori vyloučené z podstaty tohoto vztahu?![]()
Tak za me je to apriori vyloucene. Predstavim si sveho nejlepsiho kamosa a pridam tam, ze vecer nejdeme spat kazdy jinam, ale do jedne loznice… ![]()
Jeste doplnuji, ze vse ostatni je vztah nebo pomer/romanek
Buď ti vyhovuje, že jsi „jen kamarádka s výhodami“ a budeš při nejbližší příležitosti odsunuta na druhou kolej (tj přesně to, co se ti děje). Kdy chlap necítí potřebu ti cokoliv vysvětlovat - i proto, že si nechce úplně zavřít vrátka… Kdyby ti totiž napsal „hele sorry, mám jinou“, asi by ses na něj definitivně vykašlala. Když o něm pár měsíců neslyšíš, a on se pak ozve jakoby nic s nějakou trapnou výmluvou - tak má docela šanci, že budete pokračovat tam, kde jste přestali.
Nebo si to v sobě musíš nastavit jinak - obzvlášť když víš, že to pro tebe není. A příště ten vztah definovat (chceš se exkluzivně poznávat/chceš romantický vztah/chceš děti a rodinu…?)