Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@free333 píše:
Můžeš to víc rozvést, pls?
Jdu ted do Kočičí kavárny a pak si to ráda přečtu?![]()
Předpokládám, že půjde o vztah, kde na rozdíl od KSV bude větší sdílení každodenností, bude tam výjev citů ve smyslu „mám Tě rád, miluji Tě“ atd., ale bude tam stejné vymezování se jako u KSV ve smyslu žádné zásnuby, svatby, společné majetky atd.?
Jenže úhelnej kámen toho všeho je, dle mého, že každodennost nemá vůbec žádnou vazbu na štěstí/lásku a další podobné aspekty
respektive, že ta každodennost tomu škodí
@PaníKadrnožková píše:
přesně. Ale asi jsme z této skupiny ti zamilovávací nebo co…![]()
Zlatý vášnivý románek se vším všudy, který se následně po rozdýchání může přetavit v celkem fajn kamarádství než nějaké provizorium, kde se budu zamýšlet, jestli se už 30 minut před tím, než na to vlítnem, můžu přitulit nebo se na rozloučenou líbat
@free333 jak jsi psala ty příklady, tak ty určitě můžou prakticky takhle fungovat, ale nepočítají s tím, že např. opuštěná maminka může být citově vyprahlá nebo že studentka medicíny se po třetím orgasmu normálně zamiluje. Takže jsou to spíše nějaké teoretické konstrukce. Stejně tak by se dalo uvažovat, že spolu na dovču jedou dva vyhořelé manželské páry, tam se vyvekslujou a všichni si užijou prima jízdu. Pořád tam nejsou zahrnuty ty faktory, kdy se to fakt zvrhává… Např. pokud bude mít maminka na mateřské dlouhé kamarádství, má „nárok“ na to kámoše vidět o vánocích, byť ne ve svém rodinném kruhu?
Protože já se jmenuji Roman Tyčka
![]()
@pohledzdruhestrany píše:??? delsi vedeni?
Protože já se jmenuji Roman Tyčka![]()
@PaníKadrnožková píše:
už
Což je pro tebe poučení, že musíš číst v kontextu, jak se tomu nadává…teologickej výklad ![]()
@pohledzdruhestrany píše:
Což je pro tebe poučení, že musíš číst v kontextu, jak se tomu nadává…teologickej výklad
zkouším, ale jsi příliš stručný, tudíž moje logika často pokulhává, prostě úlohy typu autor tvrdí/netvrdí nebyly má nejsilnější stránka… teologu ![]()
@Anonymní píše:
@free333 ale tím nic víc jsem myslela vztah. Asi jsem si naivně myslela, že když skončí sex, zůstaneme kamarádi jako předtím. Páč si nemyslím, že by nás to oba nějak citově zasáhlo. se všema lidma z kolejí jsem v kontaktu, občas si napíšeme, co nového či plánujeme party na Vánoce. Prostě klasika kamarádi. Čehož už on asi není a nechce být schopen.
Mno, ale všem jsi asi nenechala, aby to lezli do kalhotek. To byli jen kámoši.
@PaníKadrnožková píše:
přesně. Ale asi jsme z této skupiny ti zamilovávací nebo co…![]()
Zlatý vášnivý románek se vším všudy, který se následně po rozdýchání může přetavit v celkem fajn kamarádství než nějaké provizorium, kde se budu zamýšlet, jestli se už 30 minut před tím, než na to vlítnem, můžu přitulit nebo se na rozloučenou líbat
@free333 jak jsi psala ty příklady, tak ty určitě můžou prakticky takhle fungovat, ale nepočítají s tím, že např. opuštěná maminka může být citově vyprahlá nebo že studentka medicíny se po třetím orgasmu normálně zamiluje. Takže jsou to spíše nějaké teoretické konstrukce. Stejně tak by se dalo uvažovat, že spolu na dovču jedou dva vyhořelé manželské páry, tam se vyvekslujou a všichni si užijou prima jízdu. Pořád tam nejsou zahrnuty ty faktory, kdy se to fakt zvrhává… Např. pokud bude mít maminka na mateřské dlouhé kamarádství, má „nárok“ na to kámoše vidět o vánocích, byť ne ve svém rodinném kruhu?
Máš to blbě, Kadrnožková.
![]()
A to už jsem Ti to jinde explicitně vysvětlovala. ![]()
Znovu. Vy tady totiž detailně řešíte pravidla a jízdní řády, to je úplně k ničemu.
Představ si nějakýho svýho fáájn kámoše, se kterým seš normálně ráda, máte stejný koníčky třeba, máte si co říct, řehtáte se spolu stejným blbostem. Vykřičník podtržník!
Je Ti sympatickej jako člověk, ale necinklo to, nepřeskočila taková ta žhavá jiskra, nezamilovala ses. Lajnuješ si malý vápno velký vápno s kámošema a řešíš, kdy se Ti kterej ozval a proč asi tak ne?
Pokud jo, buď seš vztahovačná čtrnáctka, co si nutně potřebuje dokázat svoji důležitost pro okolí, nebo o žádný kamarádství nejde a Ty jenom svoje faktická očekávání dovedně maskuješ pod „hejkala“ onicnejdekámoši. ![]()
S kámošema si alespoň já osobně žádný mantinely nestavím a dělám si, co chci, pokud tedy svou uvolněností například dotyčnému neohrozím soukromí. Když má žárlivou ženskou, budu třeba při tanci s ním blbnout míň, než obvykle, případně se zeptám, kdy se mu raději nemá psát, aby neměl zbytečný trable.
Ale jinak vůbec neřeším, co na něj bude mít jaký dopad a chovám se úplně přirozeně.
Klidně mu dám dárek, nebo mu řeknu blbečku, když mě naštve. Kámoš, ne? ![]()
No a KSV je teda takovejhle kámoš, se kterým si rozumíte, máte spolu pohodu, chováte se k sobě hezky a nehrajete žádný hry. Přesně, jak píše @free333 - od začátku je jasně deklarováno, že nikdo nečeká žádný posun k sestěhovávání, svatebním zvonům a společnému majetku. Ale proč by se jako neměly dávat dárky, vodit se za ruce, líbat se, když se oběma zachce - a když se nezachce, nikdo z toho nevyvozuje žádný závěry.
Chápu, že plno lidí to nutně potřebuje echt gold „opravdový“, vzlety, pády a svoji pravidelnou dávku emocí. Ale jsou i tací, které prostě chlapské doteky a touha obecně baví a vzrušují, aniž by sexuální akt podmiňovali příslibem manželství v blízké (ni vzdálenější) budoucnosti.
Navíc někteří z nás, jež si svoji pravidelnou dávku emocí vystříkají příkladně v napínavém zaměstnání (a jak jsi správně napsala, mají plnej barák svých vlastních zvířat, harantů, gerontů a ambulantně i vnoučat
) a nemají sebemenší chuť řešit, co on myslel tím, že…
![]()
O nic nejde, když se pár dní nikdo nikomu neozve. Nebo se valí na nějaké téma celej den. Nebo někdo popřeje krásný ráno a ten druhej odepíše smajla s tím, že nestíhá a ozve se pak. Pak je za dva dny - a první není dotčen ani zhrzen a bez taktických zprávičkových vopičáren „jak to jenom úderně zformulovat
" normálně naváže.
Je jen na nich, co si spolu chtějí užít a povinný není vůbec nic. Kultura, cestování, relax, pohodářský povídání u vína nebo večeře, společný rozkošnický snídaně třeba, posílání si písniček do msg, fórečky a pak zas klidně nějaký čas nic…
Sex může být a nemusí, jde o kamarádství s možnou výhodou, ne s nárokem..
Je to strašně fajn, pohodlný, bezpečný vztah bez žárlivosti, nejistoty a okousaných nehtů.
Akorát že to jde právě a jenom v případě, že opravdu nepřeskočila jiskra a oběma jde výhradně jenom o tuhle příjemnou formu vztahu bez srdcervoucích komplikací.
Jestli je to ono poznáš dobře podle své (nebo protějšku) reakce, když se druhý z dvojice zamiluje a rozjede ofiko láskyplnej vztah.
Pokud to "opuštěná/ý“ píše o karmě a řeší, jestli rozstříhat kámošova trička, o žádný KSV nešlo. ![]()
A pokud jo, citově se Tě tato informace nedotkne vůbec nijak a na koncíky, do wellness etc si prostě najdeš jinýho parťáka. Totéž právem očekáváš, když se zamiluješ Ty a tím pádem už nejsi na trajdání s kámošem zvědavá. Nestane se nic, všichni si prostě žijou svůj vlastní život a občas se jeden druhýmu spokojeně ozvou. ![]()
Blbá zpráva pro oficiální partnery: takhle fungující Kamarádství S Výhodami je obvykle velmi trvanlivé a když to v ofiko vztahu skřípne nebo zevšední, kámoši mají často tendenci se sepsat a splavně navázat tam, kde posledně skončili.
![]()
@PaníKadrnožková píše:
zkouším, ale jsi příliš stručný, tudíž moje logika často pokulhává, prostě úlohy typu autor tvrdí/netvrdí nebyly má nejsilnější stránka… teologu
Teď když to čtu, tak se stydím, přestože jsem křesťan, chtěl jsem napsat teleologický ![]()
Omluvou je mi má aktuální ožralost ![]()
Teď když to čtu, tak se stydím, přestože jsem křesťan, chtěl jsem napsat teleologickýOmluvou je mi má aktuální ožralost
ale nezkoušels to včera vyslovovat, že ne ![]()
@PaníKadrnožková píše:
ale nezkoušels to včera vyslovovat, že ne
Ani teď ráno mi to nejde, strašně bolí hlavička ![]()
@sirikit píše:
Máš to blbě, Kadrnožková.![]()
A to už jsem Ti to jinde explicitně vysvětlovala.
Znovu. Vy tady totiž detailně řešíte pravidla a jízdní řády, to je úplně k ničemu.
Představ si nějakýho svýho fáájn kámoše, se kterým seš normálně ráda, máte stejný koníčky třeba, máte si co říct, řehtáte se spolu stejným blbostem. Vykřičník podtržník!
Je Ti sympatickej jako člověk, ale necinklo to, nepřeskočila taková ta žhavá jiskra, nezamilovala ses. Lajnuješ si malý vápno velký vápno s kámošema a řešíš, kdy se Ti kterej ozval a proč asi tak ne?Pokud jo, buď seš vztahovačná čtrnáctka, co si nutně potřebuje dokázat svoji důležitost pro okolí, nebo o žádný kamarádství nejde a Ty jenom svoje faktická očekávání dovedně maskuješ pod „hejkala“ onicnejdekámoši.
![]()
S kámošema si alespoň já osobně žádný mantinely nestavím a dělám si, co chci, pokud tedy svou uvolněností například dotyčnému neohrozím soukromí. Když má žárlivou ženskou, budu třeba při tanci s ním blbnout míň, než obvykle, případně se zeptám, kdy se mu raději nemá psát, aby neměl zbytečný trable.
Ale jinak vůbec neřeším, co na něj bude mít jaký dopad a chovám se úplně přirozeně.
Klidně mu dám dárek, nebo mu řeknu blbečku, když mě naštve. Kámoš, ne?No a KSV je teda takovejhle kámoš, se kterým si rozumíte, máte spolu pohodu, chováte se k sobě hezky a nehrajete žádný hry. Přesně, jak píše @free333 - od začátku je jasně deklarováno, že nikdo nečeká žádný posun k sestěhovávání, svatebním zvonům a společnému majetku. Ale proč by se jako neměly dávat dárky, vodit se za ruce, líbat se, když se oběma zachce - a když se nezachce, nikdo z toho nevyvozuje žádný závěry.
Blbá zpráva pro oficiální partnery: takhle fungující Kamarádství S Výhodami je obvykle velmi trvanlivé a když to v ofiko vztahu skřípne nebo zevšední, kámoši mají často tendenci se sepsat a splavně navázat tam, kde posledně skončili.
Chápu, že plno lidí to nutně potřebuje echt gold „opravdový“, vzlety, pády a svoji pravidelnou dávku emocí. Ale jsou i tací, které prostě chlapské doteky a touha obecně baví a vzrušují, aniž by sexuální akt podmiňovali příslibem manželství v blízké (ni vzdálenější) budoucnosti.
Navíc někteří z nás, jež si svoji pravidelnou dávku emocí vystříkají příkladně v napínavém zaměstnání (a jak jsi správně napsala, mají plnej barák svých vlastních zvířat, harantů, gerontů a ambulantně i vnoučat) a nemají sebemenší chuť řešit, co on myslel tím, že…
![]()
![]()
![]()
O nic nejde, když se pár dní nikdo nikomu neozve. Nebo se valí na nějaké téma celej den. Nebo někdo popřeje krásný ráno a ten druhej odepíše smajla s tím, že nestíhá a ozve se pak. Pak je za dva dny - a první není dotčen ani zhrzen a bez taktických zprávičkových vopičáren „jak to jenom úderně zformulovat" normálně naváže.
Je jen na nich, co si spolu chtějí užít a povinný není vůbec nic. Kultura, cestování, relax, pohodářský povídání u vína nebo večeře, společný rozkošnický snídaně třeba, posílání si písniček do msg, fórečky a pak zas klidně nějaký čas nic…
Sex může být a nemusí, jde o kamarádství s možnou výhodou, ne s nárokem..
Je to strašně fajn, pohodlný, bezpečný vztah bez žárlivosti, nejistoty a okousaných nehtů.
Akorát že to jde právě a jenom v případě, že opravdu nepřeskočila jiskra a oběma jde výhradně jenom o tuhle příjemnou formu vztahu bez srdcervoucích komplikací.
Jestli je to ono poznáš dobře podle své (nebo protějšku) reakce, když se druhý z dvojice zamiluje a rozjede ofiko láskyplnej vztah.
Pokud to "opuštěná/ý“ píše o karmě a řeší, jestli rozstříhat kámošova trička, o žádný KSV nešlo.
A pokud jo, citově se Tě tato informace nedotkne vůbec nijak a na koncíky, do wellness etc si prostě najdeš jinýho parťáka. Totéž právem očekáváš, když se zamiluješ Ty a tím pádem už nejsi na trajdání s kámošem zvědavá. Nestane se nic, všichni si prostě žijou svůj vlastní život a občas se jeden druhýmu spokojeně ozvou.![]()
nazdáááár ![]()
Hele, díky, žes to sem ještě jednou napsala
Já tohleto přesně chápu a víš, žes mi to jako jediná dokázala prodat ![]()
Ale zatím to mám prostě cinkací, když to necinkne, tak nemám nějak pnutí s kámošem spát, i když si třeba pěkně na parketu zařádíme. Tuhle jsem o jednoho přišla, jezdili jsme na chalupu, bylo to super, ale nic… a on se zabouch ![]()
A když to cinká, tak je to na ten románek (když se bavíme o nemožnosti vztahu). A pak se pěkně na čas rozloučit a v ideálním případě se po pauze sejít v kamarádském módu. Prostě pro mě jsou důležité ty rituálky a tanečky kolem toho a s těma kámošama mi ty tanečky nejdou ![]()
Ani teď ráno mi to nejde, strašně bolí hlavička
prasátko
![]()
@PaníKadrnožková píše:
nazdáááár![]()
Hele, díky, žes to sem ještě jednou napsala
Já tohleto přesně chápu a víš, žes mi to jako jediná dokázala prodat
Ale zatím to mám prostě cinkací, když to necinkne, tak nemám nějak pnutí s kámošem spát, i když si třeba pěkně na parketu zařádíme. Tuhle jsem o jednoho přišla, jezdili jsme na chalupu, bylo to super, ale nic… a on se zabouch
A když to cinká, tak je to na ten románek (když se bavíme o nemožnosti vztahu). A pak se pěkně na čas rozloučit a v ideálním případě se po pauze sejít v kamarádském módu. Prostě pro mě jsou důležité ty rituálky a tanečky kolem toho a s těma kámošama mi ty tanečky nejdou
Protože Ty seš ještě děcko!
![]()
To jde s věkem, taky jsem to tak mívala. Vášeň, vyhraněný požadavek exkluzivity, taková ta sinusovka od hluboký deprese k endorfinový extázi…
![]()
A pak se člověk - nebo teda aspoň mně se to stalo
- příjemně vyklidní, ujasní si, že to on je důležitej, rozumíš, v základu on, tedy já
, jeho život se netočí jen kolem přízně či nepřízně chlapů a začne si vyďobávat jenom to, co od vztahu opravdu chce, bez nutnosti si spolu se sexem, pozorností a pěknými chvílemi brát do života i protějšku děcka, vnoučata, ex, nutnost rekonstruovat (jeho) barák a snášet jeho stavy při rýmičce.
![]()
Počkej tak 10 - 15 let a přesně Ty budeš v tomto rozpoložení taky, máš k tomu dobře našlápnuto. ![]()
No já, jelikož jsem si to celý prostě jen užívala a bylo mi fajn, neřešila jsem to a mávla nad tím vždycky rukou. Dramat jsem předtim zažila dost a prostě mi bylo proti srsti zas něco řešit a hrát hry
jediný co, tak jsem chtěla ať zůstaneme kámoši. Možná to celý byla přetvářka, ale s nikým jsem se tak dlouho nezasmála jako s nim. Máme stejný humor a prostě jsme si ve více věcech sedli. Vůbec nejde o city, ale o to, že už jsem asi ve věku, kdy už nechci o kamarády přicházet, kor o ty, se kterýma si hodně rozumím atd. V tomhle směru mě to hodně štve…
haha a klidně kecej dál, mám pocit, že se mě fakt snažíš pochopit a píšeš zprávy, které nejsou ani za mák útočné a vše mi hezky objasníš…díky