Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@PaníKadrnožková
Sama bych se za manipulátorku asi neoznačila…na začátku jsme si ujasnili pojem kamarádi s výhodami. To ano, jen on pak přišel s podivnými pravidly, že nesmím spát s někým jiným, často mi předhazoval, že mě chtějí i kluci na kolejích, především jeden, ke kterému se často točilo téma, společný týden, kecy typu, že mě chce udělat štastnou atd. Já byla blbá a neřekla dost, neuměla jsem rozeznat kde je ta hranice…
@Dena12 určitě jsem tady udělala chybu, že to nechala jen tak volně běžet a neviděla to, že ta hranice „kamarádství s výhodami“ byla překročena…on člověk moc neuvažuje, když si užívá a je mu dobře…Myslím, že jsem ted na velmi dobré cestě to v sobě komplet uzavřít, i bez jeho vyjádření a pokud v prosinci přijdou trapné výmluvy? Hmm hezký, ale to už mě zajímat nebude. Zase se mám ráda a ikdyž dělám chyby, nedovolím, aby mi někdo tohle dělal. Takže by byl zazděný. A přesně jak píšeš, přístě víc definovat a mít jasnou představu ![]()
@pohledzdruhestrany píše:
no právě, proto mě celej institut „kamarádství s výhodama“ přijde naprosto podivnej…takovej institut praktikujou dle mého buď trochu citově plošší lidi, protože si fakt nedokážu představit, jak se s někým líbám a nic k němu necejtim nebo je to obvykle nevyváženej vztah, kde jeden chce bez dalšího jen zasunout a druhej si od toho slibuje podstatně víc
Tak já si tento institut „KSV“ umím představit např. v těchto případech :
1. Slečna studuje VŠ, třeba medicínu, je to těžká škola, chodí na praxi a prostě ted nemá kapacity na zakl. vážného vztahu, ale nechce být bez sexu.
Spřátelí se s mladíkem, vyloží mu karty na stůl a občas si někam vyjdou, pobaví se, pomilují a pokračují ve svém životě.
Jednou to bude hezká vzpomínka na mládí pro oba. ![]()
2.Mladá žena je po rozchodu, zůstala sama s malou holčičkou a nechce jí v žádném případě plést hlavu s nějakými „strejdy“ a svými pokusy o tzv. „vážný vztah“.
Takže si najde lepšího kamaráda, záleží jí na něm, chová se k němu hezky, je sex, ale nikdy ho neplánuje představit dceři a ani neplánuje víc.
3. Žena po rozchodu, který byl nepříjemný, nemá naprosto žádnou chut na něco vážného a přesto nechce být bez sexu, není ani kdyby chtěla schopná jít do vážného vztahu…tak opět KSV, je mu to vyloženo na začátku…
4.Starší žena se rozvedla, děti dospělé, vnuci, konečně má poprvé v životě čas jen na sebe, svoji práci, koníčky…
Nechce být bez sexu, ale nemá už zájem o nějaké hry na vztahy, řešit bydlení, děti a vnuky obou, stačí jí jen se občas vidět, udělat si hezký den, večer, jít si pak po svém…
A klidně mu i koupí dárky k Vánocům, klidně ho bude vodit za ruku, ale nechce už nic víc…
Chlap je s tím srozuměn, samozřejmě… ![]()
Tak proč by to měli praktikovat jen citově plošší lidi, není to spíš tak, že ti lidi víc přemýšlí nad dopady svého jednání, nechtějí nikomu ublížit a proto nejdou bezhlavě z tzv. „vážného“ vztahu do „vážného“ vztahu?
Jak je tu známo, kolikrát rozpady vážných vztahů zasáhnou celou rodinu… ![]()
Samozřejmě je důležité to vymezení na začátku a vyložení čistých karet na stůl… ![]()
@Anonymní píše:
@pohledzdruhestrany Nad tím sem se musela zamyslet…a je docela i možný, že to tak bylo. Psal do té doby, než objevil dárek, který jsem mu na kolejích nechala. Bylo to docela osobní a je možné, že si to prostě špatně vyložil, lekl se a raději se na to kompletně vykašlal…jenže. Z mého pohledu to nebylo moc, jsem to já, celou dobu za mě platil, sehnal mi můj oblíbený parfém, bral mě na večeře a ukázal mi jeho rodné město. Můj dárek byl spíš znakem vděku a na oplátku. Alespoň mu z části vrátit jeho péči. Tím to končí. A mrzí mě, že neřekl ani blbé děkuji, jen proto, že se mohl leknout a stáhnout.
Víš, asi mi přijde vyloženě tupé přestat dělat něco, jen proto, že by se borec mohl leknout. Leknout citů? Dárku? Sakra, já mu ani nikdy neřekla, že ho mám ráda, nic, žádný náznak. Takže ani nevidím tu atomovku![]()
![]()
na druhou stranu ten chlap se dle tvého popisu k tobě choval celou dobu gentlemansky hezky, a pak se „něco“ stalo, to něco má milión výkladů, problém je, že to mezi váma nebylo (pak už) ani kamarádství, ani vztah, ani takovej spalující adrenalinovej románek, prostě nemáte k sobě žádné závazky, ani morální, proč to nenecháš bejt, obsah jeho neverbálního sdělení je jednoznačnej, a někdy nevyřčený věci jsou fakt lepší než vyřčený, a nemusíš přemýšlet o tom, že mu to karma vrátí, on nic špatnýho neudělal ![]()
@Anonymní píše:
@free333
Já jsem ale víc nechtěla. To jsem přeci nikde nepsala…
Tak pak nechápu, proč ta diskuse, když jsi nečekala nic víc? ![]()
@free333 píše:
Tak já si tento institut „KSV“ umím představit např. v těchto případech :1. Slečna studuje VŠ, třeba medicínu, je to těžká škola, chodí na praxi a prostě ted nemá kapacity na zakl. vážného vztahu, ale nechce být bez sexu.
Spřátelí se s mladíkem, vyloží mu karty na stůl a občas si někam vyjdou, pobaví se, pomilují a pokračují ve svém životě.
Jednou to bude hezká vzpomínka na mládí pro oba.2.Mladá žena je po rozchodu, zůstala sama s malou holčičkou a nechce jí v žádném případě plést hlavu s nějakými „strejdy“ a svými pokusy o tzv. „vážný vztah“.
Takže si najde lepšího kamaráda, záleží jí na něm, chová se k němu hezky, je sex, ale nikdy ho neplánuje představit dceři a ani neplánuje víc.3. Žena po rozchodu, který byl nepříjemný, nemá naprosto žádnou chut na něco vážného a přesto nechce být bez sexu, není ani kdyby chtěla schopná jít do vážného vztahu…tak opět KSV, je mu to vyloženo na začátku…
4.Starší žena se rozvedla, děti dospělé, vnuci, konečně má poprvé v životě čas jen na sebe, svoji práci, koníčky…
Nechce být bez sexu, ale nemá už zájem o nějaké hry na vztahy, řešit bydlení, děti a vnuky obou, stačí jí jen se občas vidět, udělat si hezký den, večer, jít si pak po svém…
A klidně mu i koupí dárky k Vánocům, klidně ho bude vodit za ruku, ale nechce už nic víc…
Chlap je s tím srozuměn, samozřejmě…Tak proč by to měli praktikovat jen citově plošší lidi, není to spíš tak, že ti lidi víc přemýšlí nad dopady svého jednání, nechtějí nikomu ublížit a proto nejdou bezhlavě z tzv. „vážného“ vztahu do „vážného“ vztahu?
Jak je tu známo, kolikrát rozpady vážných vztahů zasáhnou celou rodinu…
Samozřejmě je důležité to vymezení na začátku a vyložení čistých karet na stůl…
a je rozdíl v sexu dvou KSVéček a neKSVéček?
Nevím, já si sebe moc nedokážu představit v debatě…tak si jako trochu zašukáme, ale fakt pozor citově vopatrně ![]()
@pohledzdruhestrany
Já to vidím asi fakt trošku jinak…a samozřejmě jsem ho nechala bejt, nevím, proč zrovna tohle zmiňuješ, nepíšu mu, neotravuju a nevnucuju se. Však on si žije dál svůj život. Nedělej z něj chudáčka, kterýho bombarduju. Chci si to v sobě jen nějak vyřešit, prostě to člověku hlava nebere, ještě před dvěma týdny potvrdil, ať u něj v prosinci spím, at si nedělám starosti atd. A pak nic. Samozřejmě se zařídím jinak, ale už jen z toho principu. Slíbit a pak zdrhnout? Aha, tak asi je to v pořádku chování.
@free333 ale tím nic víc jsem myslela vztah. Asi jsem si naivně myslela, že když skončí sex, zůstaneme kamarádi jako předtím. Páč si nemyslím, že by nás to oba nějak citově zasáhlo. se všema lidma z kolejí jsem v kontaktu, občas si napíšeme, co nového či plánujeme party na Vánoce. Prostě klasika kamarádi. Čehož už on asi není a nechce být schopen.
@Anonymní píše:
@pohledzdruhestrany
Já to vidím asi fakt trošku jinak…a samozřejmě jsem ho nechala bejt, nevím, proč zrovna tohle zmiňuješ, nepíšu mu, neotravuju a nevnucuju se. Však on si žije dál svůj život. Nedělej z něj chudáčka, kterýho bombarduju. Chci si to v sobě jen nějak vyřešit, prostě to člověku hlava nebere, ještě před dvěma týdny potvrdil, ať u něj v prosinci spím, at si nedělám starosti atd. A pak nic. Samozřejmě se zařídím jinak, ale už jen z toho principu. Slíbit a pak zdrhnout? Aha, tak asi je to v pořádku chování.
Aha, ted mi to spíš přijde, že má novou ženskou, když ještě před 2 týdny chtěl, abys u něj spala?
@Anonymní píše:
@free333 ale tím nic víc jsem myslela vztah. Asi jsem si naivně myslela, že když skončí sex, zůstaneme kamarádi jako předtím. Páč si nemyslím, že by nás to oba nějak citově zasáhlo. se všema lidma z kolejí jsem v kontaktu, občas si napíšeme, co nového či plánujeme party na Vánoce. Prostě klasika kamarádi. Čehož už on asi není a nechce být schopen.
Tak to souhlasím, občas jako kamarád by odepsat mohl, je to těžké, jak se říká „do chlapa a do melounu nevidíš“ ![]()
@pohledzdruhestrany píše:
a je rozdíl v sexu dvou KSVéček a neKSVéček?Nevím, já si sebe moc nedokážu představit v debatě…tak si jako trochu zašukáme, ale fakt pozor citově vopatrně
Sex je samozřejmě stejný…
Prostě jde hlavně o to, že se neočekává, že bude posun jako zásnuby, sestěhování, představení dětem atd.,
Aspon tedy z mého pohledu… ![]()
@free333 píše:
Sex je samozřejmě stejný…Prostě jde hlavně o to, že se neočekává, že bude posun jako zásnuby, sestěhování, představení dětem atd.,
Aspon tedy z mého pohledu…
Ale i bez těhlech tří propriet se může jednat o vnitřně spalující lásku na celej život absolutně nesrovnatelnou s nějakým KSVčkem? ![]()
@free333 píše:
Aha, ted mi to spíš přijde, že má novou ženskou, když ještě před 2 týdny chtěl, abys u něj spala?
Tyjo, to mě tam taky moc nesedí. Byl na dovolené, celou dobu komunikoval, přestal, až když se vrátil na koleje. Ani na dárek nereagoval. Ženská v tom nebude
někdo mu mohl něco nakecat nebo už mě nechce ani jako kamarádku
spaní si zaridim u jeho souseda
![]()
@free333 píše:
Tak to souhlasím, občas jako kamarád by odepsat mohl, je to těžké, jak se říká „do chlapa a do melounu nevidíš“
Jooo, na tom fakt něco bude
co jsem pochopila z jeho vyprávění, nikdy neměl vážný vztah a celou dobu “jede” v kamarádství s výhodami. Takže komplikovaný kousek
![]()
@free333
Já jsem ale víc nechtěla. To jsem přeci nikde nepsala…