Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Michelangelo píše: Jasný volební vzkaz: Praha už k Česku nepatří! Hlavní město dobyli bruselští kolaboranti. Absolutní vítěz udělal první chybu. ODS jako pravé křídlo ČSSD? Piráti místo KSČM. Okamura nemusí zoufat. Boj o všechno teprve začínáhttp://www.protiproud.cz/…e-zacina.htm
Tohle je moc povedený článek.
Už dlouho jsem se tak nezasmála. Hájek to trefil přesně.
Jinak, holky, Michi a mgdl, klobouk dolů, že s tím ještě máte chuť diskutovat.
@matkabagristy píše:
Stačilo by, kdyby za svou činnost nesli zodpovědnost.
To nenesou ani lékaři, bohužel.
@alifie píše:
@Emimin7
Vidím podstatný rozdíl vchemoterapii a ve fiknutí kousku kůže. Nemyslím, že někdo, komu stačí ufiknout kousek kůže půjde k léčiteli a bude riskovat, že se mu to rozleze.Když tak ufiknout, a pak to ještě pojistit „fialovýma šípama“.
A to, že „chemoterapie vyléčila“ se říkají lékaři i tomu, že rakovina na dva roky zmizí, a pak člověka během dalšího půl roku zabije. Ne, chemo momentálně nemá moji důvěru, v blízkém okolí se neosvědčila. Uvěřím, až narazím na někoho, koho vyléčila aspoň na 10 let.
S tou chemo stačí kouknout na statistiky. A za vyléčení rakoviny se považuje 5 let bez návratu problému. A i v mém blízkém okolí se osvědčila zhruba na 50%, což je podle mě dost, na tak závažnou nemoc.
@matkabagristy píše:
Stačilo by, kdyby za svou činnost nesli zodpovědnost.
Lidi mají zodpovídat sami za sebe. Nechám se léčit léčitelem, který je idiot? Můj problém, že se nezajímám o možné následky, když vím, že nemá odborné vzdělání. Nechám se léčit doktorem, který je idiot a předepíše mi léky, které mi škodí? Taky můj problém, že jsem si nepřečetla příbalák.
Myslím, že k totálnímu hloupnutí národa přispívá právě to, že za problémy, které si způsobí jedinec vlastní blbostí, je „zákonem“ často označen jako viník někdo jiný. Připadá mi děsivé, jak se postupně blížíme americkému ideálu:
@Emimin7 píše:
S tou chemo stačí kouknout na statistiky. A za vyléčení rakoviny se považuje 5 let bez návratu problému. A i v mém blízkém okolí se osvědčila zhruba na 50%, což je podle mě dost, na tak závažnou nemoc.
V mém okolí napáchala víc škody než užitku (může jít o můj osobní pocit).
Myslím, že když je statistická úspěšnost jen 50%, tak by měli pacienti mít možnost volby (tak jak ji mají teďˇ). ![]()
@alifie píše:
V mém okolí napáchala víc škody než užitku (může jít o můj osobní pocit).Myslím, že když je statistická úspěšnost jen 50%, tak by měli pacienti mít možnost volby (tak jak ji mají teďˇ).
Statistická úspěšnost se různí podle typu rakoviny, jejího stádia, stáří a celkového zdravotního stavu pacienta. Nejde jednoduše vycházet z pouhého slova rakovina.
Pokud potřebuješ jednoduchou statistiku, např. v šedesátých letech přežilo dětí s rakovinou pouhých 10% a dnes je to 88%. Myšleno byly vyléčeny = žily aspoň dalších 5 let.
A jak jsem psal, mít možnost volby ano, ale trval bych na tom vzdělání léčitelů a jim podobných.
@Emimin7 píše:
Statistická úspěšnost se různí podle typu rakoviny, jejího stádia, stáří a celkového zdravotního stavu pacienta. Nejde jednoduše vycházet z pouhého slova rakovina.
Pokud potřebuješ jednoduchou statistiku, např. v šedesátých letech přežilo dětí s rakovinou pouhých 10% a dnes je to 88%. Myšleno byly vyléčeny = žily aspoň dalších 5 let.A jak jsem psal, mít možnost volby ano, ale trval bych na tom vzdělání léčitelů a jim podobných.
Tím dosáhneš akorát toho, že budou certifikovaní a necertifikovaní léčitelé, nikoli toho, že se lidi přestanou léčit u lékařsky nevzdělaných léčitelů. ![]()
Těm kvalitním (certifikovaným) léčitelům akorát zhoršíš podmínky - zvednou ceny. Ti nekvalitní získají klientelu, která nebude mít finance na certifikované léčitele a tedy důsledkem tvého opatření bude více jedinců poškozených nevhodnou léčbou.
Nebo bys zavedl pokutu pro každého, kdo známému poradí pití průduškového čaje na kašel? To je praštěné, ne? ![]()
(Ano, narazila jsem na informaci, že chemoterapie je mnohonásobně úspěšnější u dětí než u dospělých - mají zřejmě lepší schopnost regenerace, takže se s následky chemoterapie dokáží vypořádat lépe než jedinci vyššího věku.
)
@alifie píše:
Tím dosáhneš akorát toho, že budou certifikovaní a necertifikovaní léčitelé, nikoli toho, že se lidi přestanou léčit u lékařsky nevzdělaných léčitelů.
Těm kvalitním (certifikovaným) léčitelům akorát zhoršíš podmínky - zvednou ceny. Ti nekvalitní získají klientelu, která nebude mít finance na certifikované léčitele a tedy důsledkem tvého opatření bude více jedinců poškozených nevhodnou léčbou.
Nebo bys zavedl pokutu pro každého, kdo známému poradí pití průduškového čaje na kašel? To je praštěné, ne?(Ano, narazila jsem na informaci, že chemoterapie je mnohonásobně úspěšnější u dětí než u dospělých - mají zřejmě lepší schopnost regenerace, takže se s následky chemoterapie dokáží vypořádat lépe než jedinci vyššího věku.
)
Asi jsme se nepochopili. Zakázal bych provozovat praxi jakémukoli léčiteli, který není MUDr. To je celé.
Léčitel bez MUDr. by nesměl být z právního hlediska léčitelem. Pokud MUDr. titul udělá, klidně může provozovat výše zmíněné "zabít rakovinu pomyslnými fialovými šípy, které mi do ní vrhala a křičela, že už vidí, jak se nádor zmenšuje,“.
@alifie píše:
Lidi mají zodpovídat sami za sebe. Nechám se léčit léčitelem, který je idiot? Můj problém, že se nezajímám o možné následky, když vím, že nemá odborné vzdělání. Nechám se léčit doktorem, který je idiot a předepíše mi léky, které mi škodí? Taky můj problém, že jsem si nepřečetla příbalák.Myslím, že k totálnímu hloupnutí národa přispívá právě to, že za problémy, které si způsobí jedinec vlastní blbostí, je „zákonem“ často označen jako viník někdo jiný. Připadá mi děsivé, jak se postupně blížíme americkému ideálu:
- Terrence Dickson z Pensylvánie opouštěl přes garáž dům, který vykradl. Nepodařilo se mu ale otevřít dveře garáže, protože se porouchal zámek. A spojovací dveře do domu si zaklapl. Domácí byli na dovolené. Terrence zůstal osm dní v garáži, kde přežil jen díky zásobě Pepsi a pytlů psích granulí. Od vlastníka domu vysoudil za duševní újmu 12 milionů Kč.
- Jerry Williams z Arkansasu získal v přepočtu 340 000 Kč, když ho napadl sousedův pes. Náhrada byla tak nízká, protože porotě připadal pes vyprovokován, když Jerry přelezl přes plot a na psa pálil ze vzduchovky.
- Merv Grazinski si koupil nový obytný vůz Winnebago. Při cestě na dálnici nastavil automat na 130 km/h a šel si dozadu uvařit kávu. Vůz sjel z dálnice, havaroval a převrátil se. Merv se soudil s výrobci, že v návodu nebylo napsáno, že se to nesmí. Soud vyhrál, získal náhradu 41 milionů Kč a nový vůz Winnebago.
- Američanka omylem uškvařila svou kočku v mikrovlnce. Vysoudila na výrobci několik milionů Kč. V návodu totiž nebylo napsáno, že mikrovlnná trouba je kočkám nebezpečná.
- Americká prodavačka vysoudila od supermarketu 50 milionu Kč za pracovní úraz, když upadla při otevírání nádoby s nakládanou zeleninou a zranila si záda.
- Celkem 350 milionů korun dostala Američanka za zranění způsobená vozem metra. Lehla si totiž na trať a pokoušela se o sebevraždu.
Tohle ale není zákon, ale příběhy ďáblových advokátů z americké justice.
Jinak snad mám právo předpokládat, že odborník pracuje v souladu se schválenými principy, např. lege artis, nebo že mi do zásuvky nepřivede 2kV. ![]()
@alifie @Emimin7 Alternativci s MUDr. vzděláním již přece jedou ve velkém, viz. https://ct24.ceskatelevize.cz/…540895-aktip
Příspěvek upraven 09.10.18 v 20:52
@jege píše:
https://www.novinky.cz/…i-farmu.html
Nějaký amatéři … Il - 96 na ně!
![]()
@jege Já vim. Jen píšu, že bych byl radši, aby každý provozovatel praxe alternativní medicíny musel být ze zákona MUDr.
@TMana píše:
To nenesou ani lékaři, bohužel.
jasné felčaři se pohybují v právním vzduchoprázdnu. Trestní oznámení na dochtory hází fízly hned do koše, bo stejně nenesou žádnou zodpovědnost, tak proč se tím zabývat.
@alifie píše:
Lidi mají zodpovídat sami za sebe. Nechám se léčit léčitelem, který je idiot? Můj problém, že se nezajímám o možné následky, když vím, že nemá odborné vzdělání. Nechám se léčit doktorem, který je idiot a předepíše mi léky, které mi škodí? Taky můj problém, že jsem si nepřečetla příbalák.Myslím, že k totálnímu hloupnutí národa přispívá právě to, že za problémy, které si způsobí jedinec vlastní blbostí, je „zákonem“ často označen jako viník někdo jiný. Připadá mi děsivé, jak se postupně blížíme americkému ideálu:
- Terrence Dickson z Pensylvánie opouštěl přes garáž dům, který vykradl. Nepodařilo se mu ale otevřít dveře garáže, protože se porouchal zámek. A spojovací dveře do domu si zaklapl. Domácí byli na dovolené. Terrence zůstal osm dní v garáži, kde přežil jen díky zásobě Pepsi a pytlů psích granulí. Od vlastníka domu vysoudil za duševní újmu 12 milionů Kč.
- Jerry Williams z Arkansasu získal v přepočtu 340 000 Kč, když ho napadl sousedův pes. Náhrada byla tak nízká, protože porotě připadal pes vyprovokován, když Jerry přelezl přes plot a na psa pálil ze vzduchovky.
- Merv Grazinski si koupil nový obytný vůz Winnebago. Při cestě na dálnici nastavil automat na 130 km/h a šel si dozadu uvařit kávu. Vůz sjel z dálnice, havaroval a převrátil se. Merv se soudil s výrobci, že v návodu nebylo napsáno, že se to nesmí. Soud vyhrál, získal náhradu 41 milionů Kč a nový vůz Winnebago.
- Američanka omylem uškvařila svou kočku v mikrovlnce. Vysoudila na výrobci několik milionů Kč. V návodu totiž nebylo napsáno, že mikrovlnná trouba je kočkám nebezpečná.
- Americká prodavačka vysoudila od supermarketu 50 milionu Kč za pracovní úraz, když upadla při otevírání nádoby s nakládanou zeleninou a zranila si záda.
- Celkem 350 milionů korun dostala Američanka za zranění způsobená vozem metra. Lehla si totiž na trať a pokoušela se o sebevraždu.
to jsou roztomilé číčoviny, dík zasmála jsem se ![]()