Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@makina89 Neporadím, jen utěším, že v tom nejsi sama
Máme v rodině tuhle zkušenost, covid na začátku října a ztráta čichu na cca 3 týdny, pak se postupně vrátil do normálu, od Vánoc nerozeznávání vůně/smradu, všechno cítí stejně „nechutně“ a test negativní ![]()
@Anonymní píše:
Tak asi jim hodně i očima a vím, co jim. Taky konzistence dělá hodně. A asi mi stačí, že cítím, že je to sladké. Zkusila jsem dva bonbony a byly kyselé. Víc netuším. Čokoládu jim, cukroví taky. Je fakt, že cukroví nebylo takové jako vždy. Ale je rozdíl, jestli jim marokánky nebo pracny nebo perníček.
Psychika dela hodne, hlava si pamatuje, jaka by ta chut mela byt a posila to do mozku, obcas je to tak i s cichem. Pricichla jsem k hrebicku a v tu chvili bych prisahala, ze jsem neco citila, ale kdyz jsem zavrela oci a cichla si znovu, necitila jsem nic. Je to dost v hlave
Ale zni mi to spis, ze budes mit cich hodne oslabeny. Asi se to obcas bude vracet. Snad ne cely zivot. ![]()
@Galitea píše:
Psychika dela hodne, hlava si pamatuje, jaka by ta chut mela byt a posila to do mozku, obcas je to tak i s cichem. Pricichla jsem k hrebicku a v tu chvili bych prisahala, ze jsem neco citila, ale kdyz jsem zavrela oci a cichla si znovu, necitila jsem nic. Je to dost v hlaveAle zni mi to spis, ze budes mit cich hodne oslabeny. Asi se to obcas bude vracet. Snad ne cely zivot.
![]()
@Anonymní píše: **
Jak to myslíš? Co se bude vracet - čich? Nebo ta ztráta čichu? Já ještě pořád doufám, že se to vrátí.
Ztrata cichu se bude obcas vracet
myslim ze pak to zase prejde. No, uvidime sami…
@Galitea píše:
Ztrata cichu se bude obcas vracetmyslim ze pak to zase prejde. No, uvidime sami…
No tak já chci zpátky svůj čich. A už o něj nechci přijít.
Pořád mám divný pocit i v nose. Kdo ví, co všechno mi to v mém těle ještě vyvedlo a nevím o tom.
@Anonymní píše:
No tak já chci zpátky svůj čich. A už o něj nechci přijít.Pořád mám divný pocit i v nose. Kdo ví, co všechno mi to v mém těle ještě vyvedlo a nevím o tom.
To chapu, mam to stejne. Mne se to jeste dost podepsalo na dychani. Budu to muset v budoucnu resit, pokud se to nesrovna.
@Galitea píše:
To chapu, mam to stejne. Mne se to jeste dost podepsalo na dychani. Budu to muset v budoucnu resit, pokud se to nesrovna.
Mně kupodivu (jsem astmatik) na dychani ne. Ale měla jsem jiné potíže, které jsem musela řešit a to v době, kdy jsem začala chodit do prace a myslela jsem, že už jsem v pohodě (kromě čichu). Zjišťuji, že fakt jim očima, protože když nevidím, co jim, tak poznám jen to, jestli je to slané, sladké… A odhaduji podle konzistence. Poprosím pak děti, aby mi nachystali nějaké voňavé věci, jestli poslepu něco odhadnu.
@Anonymní píše:
Mně kupodivu (jsem astmatik) na dychani ne. Ale měla jsem jiné potíže, které jsem musela řešit a to v době, kdy jsem začala chodit do prace a myslela jsem, že už jsem v pohodě (kromě čichu). Zjišťuji, že fakt jim očima, protože když nevidím, co jim, tak poznám jen to, jestli je to slané, sladké… A odhaduji podle konzistence. Poprosím pak děti, aby mi nachystali nějaké voňavé věci, jestli poslepu něco odhadnu.
Jojo, zkus to, je to zajimave. A teda i desive. ![]()
@Galitea píše:
Jojo, zkus to, je to zajimave. A teda i desive.
Máš nějaký tip, co třeba zkusit?
@Anonymní píše:
Máš nějaký tip, co třeba zkusit?
Zkusila bych pokud mas doma treba pomackany banan vs pomackane mekke mango, ruzne druhy orisku (idealne tak, aby to nemelo ten tvar, takze treba posekat vlasske a pekanove), zkusila bych ty dzusy nebo ruzne druhy stavy/caje - otestovat prichute
totez s bonbony nebo sladkym (mlecna vs bila cokolada apod). Cokoli, co ma podobnou konzistenci i chut (tj. obe veci slane, obe veci sladke, obe veci podobne kysele). Jasne, ze kdyz srovnas banan a brambor, budes vedet, ze brambor je slanejsi. ![]()
Ahoj holky, se přidám…čich a chuť nemám týden, dnes jsem poprvé trochu citila ocet, tak snad se pomalu začne vracet..ale mám covida 11 dni, ale jsem mega, ale fakt mega unavená..vyjdu schody a buší mi srdce, porad bych spala…:((
O mě se již asi 5 dní pokouší rýma, od včera ucpaný nos a přestala jsem cítit. Necítím voňavku, nic, ale chuť mám naprosto v pořádku. Poznám co jím i poslepu
@Matt 02 píše:
Já neměl čich měsíc, pak se mi postupně vrátil a teď už ho zas mám takovej divnej. Všechno smrdí stejněprej se to může stát, tak snad se to zas srovná. Znovu covid mít nemůžu, teprve to budou tri měsíce. A jinak mi nic není a chuť mám, ne jak předtím, tak nevim co to je
Ja to mam uplne stejne ![]()
Dobrý den,
Mám ten stejný problém. V listopadu jsem prodělala covid, ztratila jsem čuch a chuť asi na 10 dní. Od začátku ledna cítím hlavně z masa hrozný smrad (jak kdyby smrad nějaké zdechliny), cítím to jak z kuřecí, vepřového i hovězího a děláno bylo vždy všemi různými způsoby. Furt mě to pronásleduje, poslední dobou i z šunky atd. Navštívila jste nějakého lékaře? Já už se chystám…s pozdravem Míša
@makina89 Jsem neskutečně šťastná, že jsem našla někoho, kdo má stejný problém jako já! Covid prodělaný v říjnu, měsíc bez chuti a čichu. V prosinci se vše vrátilo do normálu a od poloviny ledna vše páchne stejně - některá jídla, pot, moč, káva. Už jsem si připadala jako blázen, hypochondr. ![]()