Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Zdravím, já už mám po covidu skoro rok a pořád mám problém trošku s čichem. Cítila jsem občas takový smrad, že jsem nedokázala popsat. Až známá, že to má taky, že je to taková kovová vůně a přesně, je to tak, kovovka. Problém je, že se to teda horší, cítím to častěji už z více věcí a jak tady čtu, je to fakt, že z jídla nejvíc
je to otravný smrad. Dřív mi krásně voněla cibule a teď úplně kovově a teda mně to spíš dělá problém, že se mi z toho dělá zle a bolí hlava jakoby. Blbě se to popisuje a horší se to ![]()
Zkouším hledat, jak si pomoct.. protože je to teda horší než lepší…
Do tý den..asi zhruba před dvanácti dny jsem byla v kontaktu z nakaženým člověkem já to nevěděla z hostila jsem to až potom…asi zhruba 4-5dni…nato jsem měla zimnici teplotu a rýmu během tří dnů zimnice ukončila i teploty ale rýmu stále mám ale ztratila jsem teď čich a chuť. a hlava mě strašně moc bolela. myslite si že bych mohla být nakažená kovidem…
A zhruba týden po mně jsou nakažený mé děti a mají pozitivní testy…já lékaře nemám abych se sním mohla spojit budu ráda za vaše odpovědi moc vám děkuji předem
Zdravím, jsem asi 4 měsíce po covidu a mám stejný problém, který se mi projevil trepvrw pár týdnu zpátky. Neustále cítím ten stejný zápach. Z jídla, z pití ale i ze sebe. Jsem z toho už nešťastná. Jak jste na tom teď?
Ozývám se znovu, bohuzel se teda zatím nic nezměnilo. Ty pachy citim porad stejne intenzivně, mam to tak uz od unora. Jsou dny, kdy je to dobrý a pak najednou zas to citim. Nejvic mi tedy smrdí výkaly, pot, a pečené jídlo, zejména kureci maso. I chuť některých jîdel mam zkreslenou. Parfémy, které mam uz déle mi taky voní trochu jinak nez dříve. Nemyslim si že to nekdy zas bude jako driv.. ![]()
Mně můj lékař doporučil ten správný čich trénovat a je to malinko lepší. Prý ty správné čichové vjemy jsou v paměti a lze je vyvolat. Prostě si zkusit vzpomenout, jak to vonělo předtím a tu vůni tam hledat.
Jinak na zápach všude kolem, který ostatní necítí, nic neznám. Toho jsem se po porodu zbavovala několik let a teď jedu po covidu znova. ![]()
Zdravím všechny, mám to samé. Koncem října kovid a teď v lednu mi smrdí kafe kysele, když vařím cibuli tak smrad jak z kanálu…má pozitivum že jsem teď místo kávy na zeleném čaji…není to příjemné ale věřím že to přejde…přece jenom jsem po kovidu chvíli.
@smallinka píše:
Zdravím všechny, mám to samé. Koncem října kovid a teď v lednu mi smrdí kafe kysele, když vařím cibuli tak smrad jak z kanálu…má pozitivum že jsem teď místo kávy na zeleném čaji…není to příjemné ale věřím že to přejde…přece jenom jsem po kovidu chvíli.
Zdravím, jsem rok po covidu a pořád cítím určitě věci jinak, nejvice cibule, paprika - chutná a voní jinak…
@makina89 píše:
Dobry den, rada bych mezi Vami nasla nekoho ( nebo pokud znate nekoho kdo ma stejny problem)Moc prosim o odpoved at uz bude jakakoliv.
- 9. zari jsem zacala pocitovat silene bolesti hlavy ( do toho se pridal pocit dusnosti)
- 14.zari jsem na 10 dni zcela ztratila chut a cich, ktery se postupne navracel
- po 10 dnech od ztraty chuti a cichu jsem si zacala z hlavy vytahovat chomace vlasu a olezlo mi cele telo cervenymi fleky, ktere svedily az do ted do prosince
- pred 45 dny( 3 mesice po asi prodelanem covidu) jsem zacala znova pocitovat, problemy s cichem i chuti ( covid test je k dnesnimu dni negativni) citim urcite pachy ale hodne veci mi opravdu ( smrdi a pachne stejne, nevim, k cemu to mam ani prirovnat) je to uz zoufalstvi. Vsude citim tem stejny smrad ( smrdi mi kafe, cibule, cesnek, pot, maso, odlakovac atd.) je to zoufalstvi.
- je mozne ze jsem pred tremi mesici ztratila cich pak se mi vratil.. a ted s nim mam znovu problemy ( ne, ze necitim ale citim vse jinak a vsechno mi smrdi)? Je mozne, ze jsem prodelala znova covid aniz bych to vedela a takto me to zas poznamenalo?:-(
Kamarád to měl podobně. Po covidu se mu čich vrátil částečně, pak měl čichové „halucinace“, prostě pořád cítil divné pachy, Plně se mu čích vrátil skoro až rok po prodělání covidu.
@robínek píše:
Kamarád to měl podobně. Po covidu se mu čich vrátil částečně, pak měl čichové „halucinace“, prostě pořád cítil divné pachy, Plně se mu čích vrátil skoro až rok po prodělání covidu.
Mě se taky čich vrátil cca po 2-3 týdnech a pak najednou po 2-3 měsících jsem začala pociťovat stejný smrad všude, zeleninová polévka, maso, šunka úplně hrůza. Do dnes cibule, paprika, domácí kysele zelí mi divné chutná i smrdi a to už jsem rok po covidu.
@Noname18 píše:
Mě se taky čich vrátil cca po 2-3 týdnech a pak najednou po 2-3 měsících jsem začala pociťovat stejný smrad všude, zeleninová polévka, maso, šunka úplně hrůza. Do dnes cibule, paprika, domácí kysele zelí mi divné chutná i smrdi a to už jsem rok po covidu.
Jo, ta paprika zase jiné kamarádce taky chutná jinak, taky rok po covidu. ![]()
@makina89 ahoj mám stejny problem začalo mi to asi tak mesic a půl po covidu a zároveň po porodu tak jsem dlouho nevedela čím by to mohlo byt
teď už to pricitam tomu covidu asi 10 dni jsem chut a čich nemela, pak se vše vrátilo do normálu a po mesici a půl takový zvrat
nesnasim cibuli, kuřecí maso, pot ze všeho je mi na zvraceni a presne takovej ten nepopsatelnej smrad
je to sileny a hrozné doufám ze se to někdy vrátí do normálu takže urcite nejsi blazen 🙈 😄
Dobrý den, také se přidávám do konverzace. V prosinci mezi svátky prodělaný covid, takový normální průběh a o čich jsem přišla asi na 14 dní. Pak se vše začalo vracet a teď po necelých 3 měsících cítím šílený pach. Sama také nevím čemu přirovnat, nějaký smažený maso zkažený. Cítím to nejvíce z jídla, nebo když vejdu do bytu, kde někdo vaří. Voňavky také voní trochu jinak. Někdy mě z toho bolí už hlava opravdu a zvedá se žaludek. První mě napadlo, jestli nejsem těhotná, ale beru antikoncepci a ani by to teď nebylo možné úplně a podle toho co čtu to vidím teda spíše potom covidu. Je to ke zbláznění. Doufám, že se to časem srovná 🙏🏻
Ahoj, od listopadu po prodelanem covidu citim pachy"jinak" než skutečně smrdí… Když vejdu do nevetrane místnosti, je mi i na blití.
máte to taky někdo tak? Celkem mě to znepokojuje. Musim s tím na Orl.
Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat a poradit. Od 2.4.2022 mám problém s čichem. Nevím o tom zda bych prodělala Covid, jsem zdravá. Začalo to, když jsem na oběd měla mleté hovězí maso, zapáchala od toho celá kuchyň a od té doby ten zápach citím hlavně v mase (kuře, karbenátek,..) a nejen v jídle, ale někdy mám chvíle, kdy to cítím v místnosti.
Těhotná bych neměla být, menstruaci jsem měla zrovna mezi ty daty a byla zcela normální. Jiné příznaky nenastaly. A těhotenský test jsem si dělala - negativní.
Cítím chuť jídla, ale některé prostě zapáchá.
Nevíte co by to mohlo být. Opravdu si nevím rady.