Problém s čichem po covidu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8
10.5.21 19:51

Mě už to trvá od začátku března jsem z toho už nešťastná vařené jídlo hrůza skoro vše mi smrdí mi můj pot, kafe je toho hodně když jsem to řekla u doktora tak jen tak ledabyle řekl to se časem srovná. Vonavky necítím jediné co cítím je tyčinka Hepči mentol co je na rýmu 😔.Vidím že je nás hodně ráda bych si o tom zněkym promluvila okolo mě nikdo není co má stejný problém 😟

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
13.5.21 20:45

Je tady někdo kdo má problém po Corone s čichem a chutí a dál se očkovat. Bojim se nechat očkovat když mám takové problémy. Cich jen smrad spáleného dřeva a chuť na nule😥

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
14.5.21 14:49

Ahoj. Taky se u mě objevily neco jako čichové halucinace. Na ORL mi rekla, že to bude postcovidove. Covid se ztrátou čichu jsem prodělala v půlce ledna. Po 6 týdnech jsem začala cítít nekdrive jak vatu/ buničinu. Přisuzovala jsem to nošení respiratoru. Po nějaké době se to změnilo. Cítím zápach jak kanálu z lednice snad i z jídla. Jídlo mi smrdí i chutná jinak. Zejména maso. Nedokážu už ani říct co to je za pachy. Když se vaří neco na cibuli, pórku zveda se mi žaludek. Mám prostě pocit, že určitá jídla voní a chutnají jinak než jsem byla zvyklá. Už mi to leze na mozek… :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
16.5.21 12:23

Mám úplně to samé. Zhruba 3 měsíce po covidu jsem začala cítit takovou divnou pachuť z veškerýho masa, z cibule i česneku. A dokonce mi příšerně smrdí máta a divnou pachuť má i zubní pasta, doufám, že se to brzy srovná. Koukala jsem na diskuze na tohle téma i na jiné stránky a tam zatím nikdo nepsal, kdy se mu to opět srovnalo… Už to takhle mám od půlky března.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.21 16:28

Tak se taky hlásím s úplně stejným problémem, Covid jsem prodělala bez příznaků a částečně čich ztratila v prosinci, ale ihned se vrátil. Od března mi začal neskutečně smrdět můj pot po česneku a pečeném jídle. Většina jídel mi také neskutečně smrdí po česneku, chutě jídel mam zkreslené a skoro ze všeho cítím olej a pečené maso. Jako kdyby to bylo pečené kuře s nějakým olejem. Fuj. je to ke zbláznění. Citim to vsude a nikdo jiný to necítí :D Káva mi také smrdí, že se mi z toho dělá zle. Bohuzel se to akorát zhoršuje a nelepší, tak nevím.. snad to časem zmizí. Ale jsem ráda, že v tom nejsem sama. Já už si myslela že jsem opravdu blázen

• Citovat
  • Upravit
3
7.6.21 16:56

Tak se mi to konečně po 5 měsících trochu zlepšilo, kafe mi pořád smrdí i pot, ale můžu do jídel konečně začít dávat cibuli a věci co ji obsahují mi už také tolik nevadí. Taky jsem si mohla dát po půl roce brambůrky :D. Není to ono, ale i tenhle malý posun je pro mě hodně pozitivní :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
7.6.21 19:00

Já doufám že se to snad srovná mám to od března je to maličko lepší ale když to někomu řeknu tak na mě divně koukají jen jedna kolegyně v práci začala mít stejný problém jen ne v takové míře jako já😥je hrozný stím žít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
17.6.21 18:19

Ahoj, jsem rád že nejsem jedinej co mám tyto problémy. Covid jsem překonal v lednu. 2 měsíce jsem byl s cichem v pohode a pak najednou vejce, česnek, maso a svůj pot cítim jako spálené maso a kov. Hrozně je to obtěžujici. Hlavně když jsem ve fitku připadám si jako pečene kuře. Ten pot tak úplně smrdí. Bůhví kdy se to vrátí do normálu. Je to strašne obtěžujici :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
18.6.21 22:32

Je to hrozný ale maličko se to lepší občas něco cítím. Treba svůj pot necítím ale ten smrad ze svého těla se trochu lepší bála jsem se třeba i mezi lidi že jim smrdím a bála jsem se k nim přiblížit 😔Nevím jestli se to někdy úplně srovná ale naučila jsem se stím žít 😔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
23.7.21 13:53

Já prodělala covid v březnu s lehčím průběhem, na jeden den jsem ztratila chuť a na měsíc čich.. Doteď ho nemám v pořádku, oblíbené parfémy mě už nevoní, vůně cítím tak na 70% a asi 3 týdny jsem cítila pach čpavku.. Taky doufám, že se to časem úplně srovná, ale kdo ví :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11736
23.7.21 13:57

@InkJaru já už v to nevěřím, že se to zpraví, mám po covidu 9 měsíců a čich jak byl se nevrátil, pachy necítím, něco málo jen slabě a některé věci mají jinou chuť

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.8.21 14:32

Potraviny mu smrdí

Taky zdravím, určitě v tom nejste sami, v říjnu 2020 jsme s manželem prodělali covid, průběh spíše střední, mně asi dva měsíce poté začaly neskutečně padat vlasy, měla jsem úplně rozhozené hormony, syndrom neklidných nohou, dva měsíce jsem skoro nespala, trvalo to 2-3 další měsíce, ale odešlo to…po nějaké době jsme si nechali udělat protilátky, já jsem měla pětinásobek a manžel málo, tak se rozhodl, že se půjde očkovat…už před očkováním měl problémy s čichem a chutí, ale dalo se to ustát, nepije svoji milovanou kávu - turka, smrdí mu a vadily mu nějaké potraviny, v nose pořád cítil spálenou naftu, teď po očkování se mu vše ještě zhoršilo, nemůže česnek, cibuli, turka, vepřové maso…už nevím, co bych vařila, maso někdy nemůže vůbec, paprika smrdí, teď mu začal smrdět i jeho vlastní pot…je to hrůza a člověk neví, jak by mu pomohl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.8.21 10:22

Zmena chuti a cichu

Dobry den,
Covid jsem prodelala v lednu 2021. Mesic jsem byla bez chuti i cichu. Pak se vse vratilo do normalu. V cervnu mi umrel tatinek a zniceho nic mi zacaly urcite veci podivne pachnout po vykalech. Kava, cibule, maso, masne vyrobky, cerstva paprika, parfemy, avivaz, prasek na prani, jar, vlastni pot atd. Z toho vseho pocituji stejny zapach jako z vlastni stolice (omlouvam se za otevrenost, ale je to tak). Dopady na muj vztah k jidlu, asi nemusim popisovat. Myslela jsem si, ze mam znovu covid, ale pravidelne testovani ukazalo, ze ne.
Faktem je, ze cich je soucasti nervoveho systemu. Rikaji, ze covid napada nervovy system. Takze se domnivam, ze ten stres a smutek z umrti tatinka aktivovaly znovu oslabena mista nervu, ktere byly covidem zasazeny a nadale tyto centra oslabuji. Ke zmene cichu se mi od toho cervna rozjely i dalsi komplikace…ozvala se vsechna ma oslabena mista a zacaly bolesti kolene, kycli, patni ostruhy, zad..a podotykam, ze vse do te doby bylo bez bolesti a v klidu. Dostavovaly se obrovske krece do nohou a ruky. Dostala jsem se v polovine cervence az do faze, kdy me pritel pomalu nosil na zachod, protoze jsem se kvuli bolestem skoro nepostavila na nohy. Vsechny ty komplikace, ktere nastaly me jen utvrdily v tom, co Covid dela s nervovou soustavou. Co ten Covid je za svinstvo?
Samozrejme nasledovalo litani po doktorech. Zjednodusene nasadili obrovske davky horciku, leky na bolest.
Absolvovala jsem neurologii, otopedii, vysetreni ORL, revmatologii. Vsechny mozne odbery…krome mirne zvednuteho CRP a leukocytu vse v poradku. Na vsech svych navstevach jednotluvych odborniku jsem neustale zminovala zmeny v tom cichu. Tak neurolog se tvaril, ze se ho to netyka, no dostala jsem obstrik do patere a na 2 mesice REVITANERV STRONG…pritom, jak uz jsem zminila, cich je nerv a je to jeho obor a nic. ORL mi vysetril krk, nos a sliznice snad az do zaludku, vse v poradku - dostala jsem sprej do nosu Mommox, pry corticoid…zacinam s nim teprve dnes, tak nevim zda mi v nose udela s cichem poradek. No pochybuji, ale zkusim. Revmatolog konstatoval Tetanii..asi kvuli tem krecim, ale zase..je to z covidu?
Jakoby to Ti doktori nechteli slyset. Jedine vysvetleni, co muj mozek byl schopen prijmout bylo stanovisko lekarky z ORL, ktera rekla..je Vam skoro 50 let, regenerace organismu po jakekoli nemoci uz je v to to veku zdlouhava. A cich se Vam bud vrati nebo ne. Mam tu i horsi pripady, treba lidi, co po covidu ohluchli. Tak to bylo desive.
Sami doktori nevi nic. Vsechny postcovidove nasledky asi teprve budou zpracovavat a mozna jednou najdou zazracnou pilulku??
Ale mam i par jiskricek nadeji ke svemu zkroucenemu cichu. Pred tydnem jsme byli na chalupe u rodiny vysoko v horach. Nachyslali oblozene chleby i s cibuli (ta mi pachne nejvice) a nic mi to nedelalo. Snedla jsem to, dokonce jsem citila i tu spravnou vuni cibule. Jakoby ten cerstvy, cisty vzduch zabral. Neradovala jsem se dlouho, po navratu do mesta, byl ten smrad zpet. Rikala jsem si..jakto? Zacala jsem experimentovat s vlastnim cichem. Prisla jsem na to, ze levou nosni dirkou citim smrad a pravou ne. Taky jsem prisla na to, ze kdyz se soustredim a cicham k vecem, ktere mi smrdi a dam je uplne k nosu, rozeznavam i pravou vuni, cim je mam od nosu dal, tim vice smrdi.
Mozna je to blbost..ale pokud pripusim myslenku, ze je covid umele vytvoren, asi reaguje na urcite chemicke latky obsazeny v tom co nam smrdi. Nejsem chemik…ale ve vsem je dnes chemie, v cibuli pri pestovani, prasky, parfemy, buh vi, co je v tom mase, cim ty zvirata dokrmuji. Musi to byt jedna chemicka sloucenina, na kterou ten covid reaguje, ktera v tom cichu prebije vse, protoze jsou ostatni veci, ktere nam nesmrdi, asi proto, ze ten chemicky spoustec neobsahuji. Proc je tento vir takto geneticky modifikovan? K jakym to melo byt ucelum? To se muzu jen domnivat.
No receno na zaver. Svuj cich budu zkouset nadale trenovat a vratit memu mozku vnimani tech spravny vuni. Tabletky mi doktori na to nedali, tak nevim co jineho.
Snad jeste jedno zamysleni..v podstate nam vznikly trvale nasledky po onemocneni. Kdo nas za ne odskodni? Jake komplikace jeste budou nasledovat?
Budou tyto nasledky zohlednovany pro nasledne posuzovani naseho zdravotniho
stavu v jednani o pripadne invalidite? Jsem zvedava, jestli nasi posudkovi lekari na to dostanou v pocitaci kolonku.
Preji vsem, co si muj prispevek precetli, at se brzy vrati vse do normalu. Nevzdavejte to, nervy maji dar, ze regeneruji. O cich uz jsem jedou prisla a vratil se, tak doufam, ze se vrati zas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11736
19.8.21 10:36

@Komunikuji chápu tě, já nemám čich doteď zpět jak byl, plno věci mi chutná jako by byly zkažené, dokonce se mi vrátil ekzém a rozjelo astma, asi vše od Covidu, kožní mi řekla, že to mohlo být spouštěčem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
26.10.21 11:24

Dobry den, chtela jsem jen hromadne odepsat.. v zari jsem prodella covid pustupne padani vlasu, presne tady ty stavy smradu atd. Vse se urovnalo po 10 mesich. Rostou i vypadane vlasy. Olezlo mi po covidu i telo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí