Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zavolat si tam a podle jména. Nic jinýho jsem já nevymyslel. Je to oser. Ale ještě nejakej týden a bude zásilek brutálně min a už se tomu snad budou normálně věnovat. Jen chudáci lidi co teďka objednávají a dojde jim to po účinnosti zákona. Se chudáci prohnou pokud budou balíček chtít.
@Anonymní píše:
Zdravim, jak zjistim ze mam balicek na poste? Protoze me nechodi zadne emaily nebo sms ze je balicek pripraven k vyzvednuti jako u zasilkovny a opravdu nevim kdy za 3 mesice balicek z ciny uz bude na poste… Muzou to dorucit za mesic nebo taky za 3 mesice…Jak se dozvim ze uz tam je? Zkousela jsem si zalozit zakaznickou kartu abych videla „Moje zásilky“ jako je to u aplikace Zásilkovna a nic, zadne moje zasilky mi to proste neukaze. Stahovala jsem si Pošta Online jenze tam se taky nic nedozvim xd Jasne muzu vyhledat cislo zasilky jenze vetsinou mi to proste nic nevyhleda… treba prave zasilky z aliexpressu nebo z sheinu a kdyz si od nekoho neco koupim a on mi bude posilat balik a nerekne cislo tak jak se dozvim ze uz balik prijel na postu?😃 😃
Objednala jsi to z Aliexpressu? Mne u těchto balíčků taky nic nechodí. Prostě to doručí pošťácka normálně do schránky.
@Cenarius píše:
Zavolat si tam a podle jména. Nic jinýho jsem já nevymyslel. Je to oser. Ale ještě nejakej týden a bude zásilek brutálně min a už se tomu snad budou normálně věnovat. Jen chudáci lidi co teďka objednávají a dojde jim to po účinnosti zákona. Se chudáci prohnou pokud budou balíček chtít.
Myslím, že to zas takové drámo nebude, poslední čtvrtrok se to přebaluje ve třetích zemích, s kterými jsou celní dohody, občas to přijde i Německa nebo jiné EU země (proto tam byl ten půlrok odklad, aby dostali čas to pořešit). EU vlk se nažral, a čínská koza zůstala celá. ![]()
Jinak sledovat zásilku jde z toho Ali, ještě líp pokud máš zaplacenou prioritní dopravu, jestli to máš zadara, tak to se nesleduje - pak jen avízo od pošty, a jestli nechodí, tak to řešit s nimi (normálně to totiž chodí - mailem nebo do schránky). Taky hodně věcí teď vozí DHL, a to žádné upozornění nedá (právě kvůli tomu, že to mají jako low-cost - takže ani nevolají, nezvoní, nic, jediná možnost je to sledovat v té apce u prodejce). ![]()
@listento Jenze v aplikaci to je strasne neprehledny… Treba u balicku co uz mi prisel je ze zasilka je na ceste a u balicku ktery mi neprisel je ze uz to bylo doruceny. A zaplacenyho nic nemam, do schranky nic nechodi.
Zdravim, jak zjistim ze mam balicek na poste? Protoze me nechodi zadne emaily nebo sms ze je balicek pripraven k vyzvednuti jako u zasilkovny a opravdu nevim kdy za 3 mesice balicek z ciny uz bude na poste… Muzou to dorucit za mesic nebo taky za 3 mesice…Jak se dozvim ze uz tam je? Zkousela jsem si zalozit zakaznickou kartu abych videla „Moje zásilky“ jako je to u aplikace Zásilkovna a nic, zadne moje zasilky mi to proste neukaze. Stahovala jsem si Pošta Online jenze tam se taky nic nedozvim xd Jasne muzu vyhledat cislo zasilky jenze vetsinou mi to proste nic nevyhleda… treba prave zasilky z aliexpressu nebo z sheinu a kdyz si od nekoho neco koupim a on mi bude posilat balik a nerekne cislo tak jak se dozvim ze uz balik prijel na postu?😃 😃