Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den prosím vás mam problém s čůráním už třetím dnem nejde mi pořádně se vyčůrat a ted pet hodin ležím v bolestech zad bolí me to v oblasti ledvin ale pouze jen na jedne strane a to na leve a ja nevim co mam delat ziju sama a je mi teprve 18
![]()
Jeď na pohotovost a nejlíp hned. Máš nejspíš zánět ledvin. Pokud se tam nemáš jak dostat, tak si klidně zavolej sanitku. To není sranda, hrozí ti selhání ledvin.
@Janli píše:
Jeď na pohotovost a nejlíp hned. Máš nejspíš zánět ledvin. Pokud se tam nemáš jak dostat, tak si klidně zavolej sanitku. To není sranda, hrozí ti selhání ledvin.
Muze si zavolat taxik, ne.
@YVET1234 píše:
Dobrý den prosím vás mam problém s čůráním už třetím dnem nejde mi pořádně se vyčůrat a ted pet hodin ležím v bolestech zad bolí me to v oblasti ledvin ale pouze jen na jedne strane a to na leve a ja nevim co mam delat ziju sama a je mi teprve 18![]()
![]()
A vcera jsi k lekari nesla proc? Pokud mas zanet, uz jsi mohla zobat atb
Je vikend, tak se musis dopravit na pohotovost.
@YVET1234 píše:
Dobrý den prosím vás mam problém s čůráním už třetím dnem nejde mi pořádně se vyčůrat a ted pet hodin ležím v bolestech zad bolí me to v oblasti ledvin ale pouze jen na jedne strane a to na leve a ja nevim co mam delat ziju sama a je mi teprve 18![]()
![]()
Utíkej k lékaři. Dostaneš zřejmě antibiotika.
Vyraz na pohotovost (klidně si tam předem zavolej a popiš svoje problémy - stejně ti řeknou, ať přijedeš), může to být opravdu zánět. Udělají SONO, nasadí antibiotika a uleví se ti ![]()
@vokishka píše:
Muze si zavolat taxik, ne.
Záleží v jakým je stavu. Zánět ledvin jsem zažila několikrát a jednou bych tam došla i pěšky, jindy jsem nedošla ani do auta a potřebovala jsem rychlou. Zhoršení přišlo jak lusknutím prstu…
Neřeším to s rodiči protože je nemám, já s nimy nžiji od mala a prave ted žiju na azylu a jsem sama a jsem akova osoba ktera i když me to i do ted bolí hodne tak si proste k tomu nedokopu.Neda se to řešit jinak?
@YVET1234 píše:
Neřeším to s rodiči protože je nemám, já s nimy nžiji od mala a prave ted žiju na azylu a jsem sama a jsem akova osoba ktera i když me to i do ted bolí hodne tak si proste k tomu nedokopu.Neda se to řešit jinak?
Nečekej na průser a doprav se nějak na pohotovost. Já měla zánět ledvin vloni, několik dní mě pobolívalo v bedrech, na obou stranách, pak se přidala horečka, zvracení… už jsem byla úplně mimo, nevnímala jsem téměř… a sanitka mě vezla na nefrologii, kde jsem byla za 5 minut 12 a 15 dní jsem ležela na kapačkách. Tak to vážně nepodceňuj, pokud je to opravdu zánět ledvin, tak ten nepřejde a leda se bude zhoršovat. Držím palce.
@YVET1234 píše:
Dá se to řešit jinak, jestli to je zánět ledvin, tak klidně i dialýzou nebo otravou krve, jestli nepůjdeš k lékaři ihned. Neblbni a zajdi na pohotovost, do pondělí bych nečekala po svých mnoholetých zkušenostech ani omylem. Tenkrát ještě moje dětská dr. byla přesvědčená, že simuluju a krev v moči a bílkovinu mám z menstruace. I když jsem menstruaci neměla. Na bolest+horečku jsem si měla dát paralen…Za dva dny na to mě máma vezla na urologii, kde jsem si poležela 3 týdny na kapačkách a přijela za 5 minut 12, spíš tak za vteřinu 12. A problémy mám dodnes a už navždy mít bohužel budu. Takže si nehraj na hrdinku a jdi do nemocnice