Problém s tchýní - prosím o radu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
23.10.18 23:03
@Serpentini píše:
Vyřešit se to dá jedině odstěhováním a to nechceš :nevim: Jako pardon, mě mí tchánovci taky nesnáší, nejsem jim pro synáčka dost dobrá, ale proto si taky udržuju bezpečný odstup. :D

odstehovat se vidim jako reseni. I kdyz vse by bylo od znova ale pritel bohuzel nechce prijde mi, ze je rad kdyz ma rodice za zadkem. Nikdy nebyl daleko od nich

• Citovat
  • Upravit
5006
23.10.18 23:04

@Kriss Tina Souhlas. Tak nejak mi ale pripada, ze si zakladatelka potrebuje “jen postezovat” anebo doufa v zazrak. Pritom v tehle situaci pomuze jen odstehovani anebo aby zmenila pristup, jak uz tu nekdo radil a aby se za ni postavil manzel a jasne si to s tchanovci vyrikali. Nic jineho nepomuze a casem se to bude zhorsovat, ve finale to muze narusit i vztah mezi manzely. Ja bych zdrhla dokud to je mezi nimi v poradku, a nehledela bych tak moc na fin.stranku veci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.18 23:06
@marka123 píše:
Nerekla bych mladim, ale vypada to, ze jste povahove dobre manipulovatelny clovek, neumite se ozvat a kazdy s vama muze orat jak chce, tchanovci toho pekne vyuzivaji. Tchyne se mi taky pokousela radit, co a jak bych mela delat a prvni dceru jsem mela ve 23, vzdy jsem slusne vysvetlila ze ne, ja to delam tak a proc to delam tak a tvrde si stala za svym, casto byla urazena, ale je to moje dite a moje vychova, ted je mi 26, dcery uz mam dve a uz nic nezkousi, ale ja i celkem omezila navstevy, kdyz byla hodne protivna nebo po tom co 5ti mesicni dcerce se snazila nacpat cokoladovou trubicku do pusy, jen co jsem zasla za roh na wc.
Bud ozelite hezke nove bydleni nebo vlastni svobodu, klid a soukromi.

s jidlem to mame taky na hrane ty uz by ji davali buh vi co. Ano sem bohuzel takova, ze se nerada dohaduju a delam zle. Vzdy se pred nima tvarim ze sem ok ale ve zkutecnosti bych rvala.

• Citovat
  • Upravit
1397
23.10.18 23:07

Takže jste v podnájmu a byt máte jen vybaveny novým nábytkem jestli dobře chápu…tak to potom buď ozelite levný nájem a odstěhujete se jinam a budeš mít klid vychovávat vlastní dítě a nežít vedle posahanych tchanovcu (bude to časem jen horší, starší lidi už se nezmění) nebo v tom budeš holt žít :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
23.10.18 23:07
@Anonymní píše:
ano neveri pry ji spadl syn na zem a boji se aby se to nestalo i nam ale ja na ni davam pozor. Prijde mi, ze by si ji nejradeji vzali a vychovali oni. Podle nich totiz je to tak, ze sou nejlepsi a vse co delaj ostatni je spatne. Spatne peru zehlim varim uklizim i to, ze s dcerou chodim ven je spatne pry mame byt doma.
tohle je takove pomale systematicke deptani Tvoji sebeduvery; oni si to mozna vubec neuvedomuji, ale pusobi to hrozne. Jenze se obavam ze maji vek, ze se nezmeni ani kdyby chteli. Mel by jim Tvuj partner vysvetlit ze timhle chovanim cele souziti (Tve s partnerem i s nimi) nici a ze on stoji pri Tobe :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.18 23:09
@Helca83 píše:
@Kriss Tina Souhlas. Tak nejak mi ale pripada, ze si zakladatelka potrebuje “jen postezovat” anebo doufa v zazrak. Pritom v tehle situaci pomuze jen odstehovani anebo aby zmenila pristup, jak uz tu nekdo radil a aby se za ni postavil manzel a jasne si to s tchanovci vyrikali. Nic jineho nepomuze a casem se to bude zhorsovat, ve finale to muze narusit i vztah mezi manzely. Ja bych zdrhla dokud to je mezi nimi v poradku, a nehledela bych tak moc na fin.stranku veci.

mate pravdu. Potrebuju se sverit a trochu sebrat odvahu rict co se mi libi a co ne. Bohuzel za mnou pritel nestoji kdyby ano urcite by vse bylo jinak. Stale mi rika, ze problem mam jen ja ne oni je to jejich prvni vnouce a chtej si ho uzit.

• Citovat
  • Upravit
6879
23.10.18 23:10

Bud se odstehujete, nebo budes muset pockat, az odejdou tam, odkud neni navratu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.10.18 23:11
@Anonymní píše:
s jidlem to mame taky na hrane ty uz by ji davali buh vi co. Ano sem bohuzel takova, ze se nerada dohaduju a delam zle. Vzdy se pred nima tvarim ze sem ok ale ve zkutecnosti bych rvala.

Tak neřvi, ale v klidu jim řekni „toto se mi nelíbí z toho a toho důvodu, děkuji za váš názor, ale v tomto případě se budu řídit podle sebe“. Asi budeš muset nejdřív začít bojovat sama se sebou, aby ses jim dokázala postavit. Oni vydí, že nemáš koule se jim vzepřít, tak si dovolujou. Musíš jim dokázat, že se pletou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
23.10.18 23:16
@Anonymní píše:
Dobry den, mam takovy dotaz jestli mate zkusenost.
Nasla sem si skveleho muze rozumime si vse ale casto se dohadujem o jeho mamince. Bydlime v jednom baraku a zacalo to tim, kdyz jsme si zaridili byt do vseho mi mluvila jak a co koupit jak ho vybavit dokonce kdyz sem nesouhlasila tak to koupila a proste dala. Ze zacatku sem to hazela za hlavu rikala sem si je to jen byt. Pak prislo tehotenstvi a to uz byl problem stale me kontrolovala kam chodim kdy se vracim kde sem byla at se setrim. Kdyz se nam narodila mala tak hodne plakala a zase porad me kontrolovala dokonce i tchan treba malou vzali na prochazku a nevratili ji na smluveny cas nebo mi nadavali ze kdyz malou krmim kazdy 3h tak sem jak mama co ma dite narizeny jak pocitac. Nebo kdyz plakala byl ji tyden prisel tchan a vyrval mi ji z ruky pomalu ze si ji utisi sam. Ted kdyz je vetsi rostou zoubky hodne zas plaka porad chodi jestli ji nemlatim ( vzivote bych ji neublizila je pro me vsim) nebo snad schvalne nehazu na zem takze sou tu i 2× dene ted kdyz 3 dny ji nevideli je to katastrofa a hned tukaj at ji jim dam. Nebo mi kecaj do vychovy a co smim a nesmim delat jak mam krmit jak chovat kazdy den neco uz mi s toho zacina hrabat nevim kudy kam pritel stoji za rodici nevycitam mu to mama je mama! Ale rada bych trochu soukromi a vic duvery a nevim kudy kam. Nemate taky nektera neco podobneho jak ste to resila? Rodice nemaj pratele nikoho sou sami zvirata nemaj radi abychom jim dali treba pejska. A tchyne je sva nikam nejezdi ani ven nechodi nic. Sou uply jen na tom co delam.

Zamknout a nepouštět. Když nepomůže, odstěhovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
23.10.18 23:16

Vy jste asi ten typ, co ma trochu potiz se sebevedomim a radsi po sobe necha slapat :( To by chtelo nejak spravit, abyste si vic verila, a umela s nimi slusne, ale durazne jednat tak, aby oni toho nezneuzivali :roll: Drzte se a zkuste tohle pomalu posilovat, je to hlavne Vase a manzelovo dite, ne dalsi dite tchanovcu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.18 23:18
@0___Lenka___0 píše:
Tak neřvi, ale v klidu jim řekni „toto se mi nelíbí z toho a toho důvodu, děkuji za váš názor, ale v tomto případě se budu řídit podle sebe“. Asi budeš muset nejdřív začít bojovat sama se sebou, aby ses jim dokázala postavit. Oni vydí, že nemáš koule se jim vzepřít, tak si dovolujou. Musíš jim dokázat, že se pletou.

ja to podobrym.uz jednou resila a nic se nezmenilo delali, ze sem nic nerekla. V nedeli kdyz mala plakala dokonce se sem cpala, ze si ji uklidni sama. V klidu se nic nevyresi. Pritel by mel stat zamnou a rict jim to ale bohuzel schazuje jesze me ze ja sem ta co vidi a hleda problem at nic netesim a ignoruju to jako on.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.10.18 23:20
@Helca83 píše:
Vy jste asi ten typ, co ma trochu potiz se sebevedomim a radsi po sobe necha slapat :( To by chtelo nejak spravit, abyste si vic verila, a umela s nimi slusne, ale durazne jednat tak, aby oni toho nezneuzivali :roll: Drzte se a zkuste tohle pomalu posilovat, je to hlavne Vase a manzelovo dite, ne dalsi dite tchanovcu :hug:

dekuju bohuzel mate pravdu nevim proc ale kdykoliv je problem nejsem razna coz bych byt asi mela a nebat se co kdyby a co bude kdyz se vzepru.

• Citovat
  • Upravit
2897
23.10.18 23:22

Pokud za tebou přítel nestojí, tak máš jen dvě možnosti - rezignovat a stát se jejich loutkou, která jim odevzdá dítě (a každé další dítě, které porodíš), nebo se odstěhuješ. I s přítelem, který by ti stál po boku a rodiče usměrňoval, by to bylo těžké. Ve tvé situaci nic než odstěhování nepomůže.
Znám jeden případ, kdy ona taky pořád doufala, že se to nějak vyřeší. No, „vyřešilo“ - žijí stále v jednom domě, ale vedle sebe, odcizení, každý si žije po svém, ona je v situaci, že kdyby se chtěla rozvést, dítě s ní odmítne jít, protože je tak zpracované tchánovci, že mámu bere jen jako někoho, kdo tam s nimi musí žít, kdo je tam trpěný. A čím je dítě starší, tím je vše horší. Popřemýšlej, jestli taky chceš, aby dcera v budoucnu měla raději babičku než tebe… Neříkám, že to tak musí dopadnout, ale tvá současná situace je stejná jako u mnou popsané rodiny. Abys nedopadla stejně jako ona - žít s tím, že vlastní dítě má radši všechny okolo a tebe vlastně nepotřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.18 23:27
@Melpel píše:
Pokud za tebou přítel nestojí, tak máš jen dvě možnosti - rezignovat a stát se jejich loutkou, která jim odevzdá dítě (a každé další dítě, které porodíš), nebo se odstěhuješ. I s přítelem, který by ti stál po boku a rodiče usměrňoval, by to bylo těžké. Ve tvé situaci nic než odstěhování nepomůže.
Znám jeden případ, kdy ona taky pořád doufala, že se to nějak vyřeší. No, „vyřešilo“ - žijí stále v jednom domě, ale vedle sebe, odcizení, každý si žije po svém, ona je v situaci, že kdyby se chtěla rozvést, dítě s ní odmítne jít, protože je tak zpracované tchánovci, že mámu bere jen jako někoho, kdo tam s nimi musí žít, kdo je tam trpěný. A čím je dítě starší, tím je vše horší. Popřemýšlej, jestli taky chceš, aby dcera v budoucnu měla raději babičku než tebe… Neříkám, že to tak musí dopadnout, ale tvá současná situace je stejná jako u mnou popsané rodiny. Abys nedopadla stejně jako ona - žít s tím, že vlastní dítě má radši všechny okolo a tebe vlastně nepotřebuje.

dekuji moc za priklad ted ste mi dal duvod to resit. Popravde stouto myslenkou si hraju porad ze babicku bude mit radeji nez me. Takto dopadnout nechci hned zitra co zas otevre dvere hned jak vyjdem ven a bude mit na me pripominky hned se postavim a reknu ji vse co mam na srdci. Moc dekuji za priklad :hug:

• Citovat
  • Upravit
34473
23.10.18 23:28
@Anonymní píše:
Myslela sem, ze budou trochu tolerantni a normalni? Ze mi nebudou do vseho mluvit? Pardon ale kdyz hledate bydleni a bohuzel dnes je to s pronajmama jak to je, je to tezke navic my nebydlime primo u nich sme v byte naproti nim oni sou v pronajmu my tez ale za par korun! Vedet, ze jsou takovy vzivote bych nesouhlasila odstehovala bych se rada ale nikde nic neni a kdyz tak za silene penize. A kdyz sw vam nelibi ze pisu o rodu ohledne tchyne tak to nekomentujte. Ptam se jestli nekdo ma zkusenost a jak to resil.

Jestli chceš radu, tak ta je jedna jediná, odstěhuj se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová