Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zkusil bych ho uvést do továrního nastavení, ale přijdete tím o veškerá data uložená v něm.
@Prostě Vodnář píše:
Zkusil bych ho uvést do továrního nastavení, ale přijdete tím o veškerá data uložená v něm.
To jsem našla na internetu. A to je ten problém. Přijde se o všechny fotky, vše. ![]()
@Prostě Vodnář píše:
Nevim teda ani, jak se to dělá. Ještě bude problém kontakty. Některé už nejde získat. Pokud se neozvou ![]()
@Anonymní píše:
To jsem našla na internetu. A to je ten problém. Přijde se o všechny fotky, vše.
Tak si fotky nahraj do PC, cloudu apod. kontakty to samý nebo google účet je taky dokáže uložit a obnovit. Možností jsou mraky.
@Cenarius píše:
Tak si fotky nahraj do PC, cloudu apod. kontakty to samý nebo google účet je taky dokáže uložit a obnovit. Možností jsou mraky.
Přesně tak, ideálně Google účet, ten nemáš? A kontakty mít na SIM kartě. Pak si vše zase přes ten účet na Googlu otevřeš. Stejně se to dělá, když máš nový mobil. Jen přes účet se ti vše přetáhne do jiného zařízení ![]()
@Dahlia0409 píše:
Přesně tak, ideálně Google účet, ten nemáš? A kontakty mít na SIM kartě. Pak si vše zase přes ten účet na Googlu otevřeš. Stejně se to dělá, když máš nový mobil. Jen přes účet se ti vše přetáhne do jiného zařízení
Kontakty se uloží taky na google, on je ještě někdo ukládá jen na Sim kartu?:)
Android systém dokáže (při správném nastavení) všechno (skoro všechno) zálohovat do Googlu. Předpokládám, že pro správné funkce spousty věcí je nějaký android účet zřízen. Tím se získá i 15 giga místa, což obecně není zase tak málo. Po nastavení / povolení zálohování se to děje skoro samo. Jen je dobré mít vhodné připojení. Pokud ale aktuálně není to zálohování nastaveno, nejspíš může být problém. Stačí se třeba z PC zkusit přihlásit přes web a hned se ukáže, jestli tam ta data jsou.
U mobilu ještě existuje „nouzový“ režim, kde pár věcí funguje, ale ne všechno.
Příspěvek upraven 17.09.23 v 13:45
@Svetluska55 píše:
Kontakty se uloží taky na google, on je ještě někdo ukládá jen na Sim kartu?:)
Já je pro sichr mám i na SIMce ![]()
Jako první můžeš zkusit vytáhnout baterii nebo ji úplně vybít do vypnutí. Jako druhé restart přes servisní menu (kombinace tlačítek). Když to nepomůže, bude potřeba tovární nastavení a tedy zálohování. Doporučuju starý osvědčený MyPhoneExplorer. Podle mého umožňuje nejjednodušší zálohování, synchronizaci a přenos kontaktů kamkoli. Stejně tak jednoduše umožňuje zálohovat data a aplikace a to i přes WiFi. To je ale vedlejší, protože data se dají zkopírovat kabelem a aplikace nainstalovat znova z Obchod Play.
Ono se těžko radí, když ani nevíme, co to je za telefon… Pokud to je iPhone, tak veškeré dosud zmíněné rady (krom továrního nastavení) jsou mimo.
Pokud se ten telefon chová jak píše, tak provádět nějaká nastavení nebo tam instalovat zálohovací aplikaci. Chtělo by to vidět a dát to do ruky někomu, kdo s tím má zkušenost, těžko radit když ani nepíšeš jestli je to Apple nebo Android, nebo ještě něco jiného.
Já tomu vůbec nerozumím. Bohužel počítač je doma nefunkční, takze tam se nepodivam, jestli je to zálohované. Myslím, že není. To jsem zjistila nedávno, že to u jiného telefonu nebylo nastavené a myslela jsem, že to nastavené bylo.
Je to Xiaomi. Nevim, na koho se obrátit. ![]()
@Anonymní píše:
Já tomu vůbec nerozumím. Bohužel počítač je doma nefunkční, takze tam se nepodivam, jestli je to zálohované. Myslím, že není. To jsem zjistila nedávno, že to u jiného telefonu nebylo nastavené a myslela jsem, že to nastavené bylo.Je to Xiaomi. Nevim, na koho se obrátit.
Určitě máš Google účet, ne?
Mám problém s telefonem. Ať kliknu na cokoliv, objeví se mi: Před otevřením aplikací vyčkejte dokud nebude restart zařízení dokoncen.
Co s tím? Zkusila jsem restartovat telefon, vypnout a zapnout.