Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@kattkka píše:
V byvalem bydlisti jsme stim taky bojovali tedy my ale ne ostatni my meli radiotar zhavy.![]()
Ted uz nebojujeme mame svuj kotel a jedem na sve.
tise zavidim.Tady je to katastrofa. Vecer cvakam zubama.Tady je vse problem. Hlavne baba nad nama to je nestesti.Jako by nestacilo ze nad vytopila.To se jeste sla k nam podivat. Jestli nekecame.Pry ze ji nikde nic netece.Uz vidim jak bude cumet ze ma ovzdusnit radiatory.Boze muj ty to vidis…Poslu za ni chlapa. Neminim predcasne porodit.Na tskove akce nemam nervy ![]()
@martina.se píše:
a jak chceš řešit vývody, komíny a podtohle není jen tak
u našich je to třeba povolené, ale komíny tam už byly, takže si jen musí platit každý rok revize atd, protože se nemuselo nic přestavovat. Ale tam, kde je jen ústřední topení, vůbec netuším, jak by to bylo možno provést
To ja taky netusim. Prave pritel do me huci ze jsem majitelka bytu at se zeptam na druzstvu jak resit topeni.Ach jo na prd je mi byt kdyz stejne nic nemuzu.To uz jsem byla delat kraval kvuli vode. Nedoplatek jako blazen pritom setrime jak mag*ri.Jen se sprchujem a nadobi nemyjem pod tekouci vodou…A trubice na druzstvu prohladila ze cim vic budem setrit tim vic budem platit. ![]()
@kattkka píše:
V byvalem bydlisti jsme stim taky bojovali tedy my ale ne ostatni my meli radiotar zhavy.![]()
Ted uz nebojujeme mame svuj kotel a jedem na sve.
měli jsme to úplně přesně..pořád zima a ještě za takový prachy
Ted už taky máme svůj kotel a je to úplně o něčem jiném ![]()
@nikynkaa
Opravdu to zkuste odvzdušnit. Jak tady píšou holky pomůže to. Mělo by se to dělat vždycky v nejvyšším místě. Pokud má panelák třeba dvanáct pater tak ventil bývá v šestém a dvanáctém patře. Jasně že chápu že nechcete otravovat sousedy ale i jim bude topení lépe hřát. Nebo se obrať na družstvo a to by mělo sehnat topenáře kteří se na to podívají.
U nás byla závada v tom že jsme měli na radiátoru jeden ventil napůl uzavřený a schovaný pod krytkou - voda z toho topení nemohla plynule odtékat. No když přišel opravář a měl za minutu hotovo tak jsem si připadala jako blb ![]()
@denisa 76
Jo to znám taky. Ještě prý je na patě domu nějaký ventil který přivádí horkou vodu do domu. A družstva ho prý někdy přivírají a pak není takový tlak vody. Proto se do horních pater nedostane už tak horká aby dostatečně vytopila byt. Vím že brácha to řešil a měli na baráku ten hlavní přívod přiškrcený. Povolili ho a bylo to v pohodě
@Akras2 přesně
taky jsem tenkrát letěla na domovníka, že jako topím, platím a je mě furt zima.Mimo jiné si i stěžovali lidi podemnou, že mají v bytě zimu.Bylo to přesně jak píšeš. Bylo to tím, že nám to idioti škrtili ![]()
Co to pustili to pak bylo o něco lepší ![]()
Samostatne topeni lze technicky vyresit relativne jednoduse, pokud by byl do bytu zavedeny plyn…pisu relativne, pac uplne lehke ani levne to neni. Navic je problem, ze je to druzstevni byt, takze si o tom nemuzes rozhodnout…Asi nezbyva, nez vyresit odvzdusneni se sousedkou a zkontrolovat ten ventil ![]()
@beruska9 píše:
Samostatne topeni lze technicky vyresit relativne jednoduse, pokud by byl do bytu zavedeny plyn…pisu relativne, pac uplne lehke ani levne to neni. Navic je problem, ze je to druzstevni byt, takze si o tom nemuzes rozhodnout…Asi nezbyva, nez vyresit odvzdusneni se sousedkou a zkontrolovat ten ventil
Byt mam v osobnim vlastnictvi.Jsem zapsana jako vlastnik bytu v katastru.Ale byto ka je pod druzstvem nebo tak nejak
Kazdy rok jsme resili stejny problem- porad na me klepala sousedka, ze mam odzvdusnit. Jako vzduch ok, ale vodu ze 4 pater? Ta voda strika vsude mozne a navic je spinava. nakonec zavolali opravare, ti povolili neco primo na jejich radiatorech a jsou ted v pohode.
Jako zařídit si vlastní zdroj tepla do radiátorů ti nikdo nepovolí v bytovce. Nám nikdo nedovolil ani přechod z lihových měřáků na digitální, to musí celá bytovka. Ideální by bylo, kdybyste si pokud máte tu možnost odsouhlasili vlastní kotel pro všechny, nebo nějaký to čerpadlo ze země. Co by mohlo pomoci je výměna radiátorů. Máme celkem 4, v kuchyni je jediný nový a taky jediný pořádně topí, staré budou nejspíš zanesené, už dlouho odkládáme výměnu. To taky proto, že si kolegynem nechala v baráku vyměnit radiátory, měla na to firmu s projektem a teď jí topí vždy jen polovina nového radiátoru, nikdo neví proč, rada od firmy, vyměňte trubky přišla trichubpozdě po pulroční rekonstrukci…tak se bojíme, aby nebylo ještě hůř
Ahojky
Pokud patří byt družstvu obrátila bych se na ně ať to oni zařídí musí tam na to někoho poslat a opravit to. Kór ted když už je topná sezóna čím dřív tím líp. Pokuď ne tak jak už psali holky zajít k sousedum a vysvětlit jim situaci.
@nikynkaa No i plynový kotel se musí připojit na nějaký komín. A to v bytovce asi nebude úplně jednoduchý. Pokud tam teda vůbec nějaký komín někdy byl. A vafky ti nevytopí celý byt. Takže do každé místnosti jedny a pak bych teda nechtěla vidět účet za plyn. A Navíc bych se jich i bála.
@Akras2 píše:
@nikynkaa No i plynový kotel se musí připojit na nějaký komín. A to v bytovce asi nebude úplně jednoduchý. Pokud tam teda vůbec nějaký komín někdy byl. A vafky ti nevytopí celý byt. Takže do každé místnosti jedny a pak bych teda nechtěla vidět účet za plyn. A Navíc bych se jich i bála.
Vafky topi super.Mam zkusenost z podnajmu.Bylo teplo jak v pekle.Ale taky vyuctovani dopadlo pekelne
@nikynkaa
Tak je fakt že ty nový už asi budou o něco lepší. Ale to vyúčtování si dovedu představit. Mě stačilo letošní a to plynem jen topíme.
@Hanymany píše:
Jako zařídit si vlastní zdroj tepla do radiátorů ti nikdo nepovolí v bytovce. Nám nikdo nedovolil ani přechod z lihových měřáků na digitální, to musí celá bytovka.
Nasi bydli v bytovce a maji vlastni topeni. Neprechazela na to cela bytovka najednou. Vsechno jde za urcitych podminek. Nejedna se ale o druzstevni vlastnictvi a v byte byl plyn (prutokac na teplou vodu, na ktery se napojilo topeni). To jen tak pro uplnost ![]()