Problém s vrácením prošlého zboží

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
24.2.22 20:57

Problém s vrácením prošlého zboží

Ahoj, chci se zeptat…manžel koupil v prodejně obojek proti klíšťatům, až doma jsme si všimli, že je datum expirace 2/22. Když jsme pak o obchodě chtěli zboží vyměnit, řekli nám, že nám zboží nevymění, protože jsme zboží koupili se slevou. Všude čtu pouze o vrácení prošlých potravin, ale jak je to s nepotravinářským zbožím?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
24.2.22 20:58

Ten obojek se nekazí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.22 21:04

@martina.se Já tomu nerozumím, ale asi je to něčím napuštěné, aby to odpuzovalo klíšťata a to taky asi nevydrží věčně? Zas proč tam tedy ta expirace je? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
76266
24.2.22 21:05
@martina.se píše:
Ten obojek se nekazí :think:

ale ta účinná látka bude už vyprchaná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
24.2.22 21:06

Taky záleží jestli bylo označeno že je ve slevě z důvodu končící expirace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76266
24.2.22 21:07
@Anonymní píše:
@martina.se Já tomu nerozumím, ale asi je to něčím napuštěné, aby to odpuzovalo klíšťata a to taky asi nevydrží věčně? Zas proč tam tedy ta expirace je? :nevim:

ovšem když jste to koupili ve slevě, tak to mění situaci, reklamace není možná - proto to bylo slevněné, že to končí expiraci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.22 21:09

@DruhaStrana Bylo na tom sleva, ale nic o blížící se expiraci. Manžel to běžně nekupuje, takže ani neví, jaká je cena.

• Citovat
  • Upravit
9677
24.2.22 21:12

Když koupíš něco ve slevě, protože tomu končí expirace, tak to logicky nemůžeš vrátit proto, že je to prošlé. Jediné co, tak takový výrobek musí být označený, že mu ta trvanlivost končí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.22 21:14

@stinga Tak ono plno věcí je teď často ve slevě bez toho aniž by se blížila doba expirace, hračky, oblečení… Jako kdybychom to věděli, že je to kvůli tomu, tak to logicky nekoupím, když jaro a doba klíšťat teprve přijde…

• Citovat
  • Upravit
9677
24.2.22 21:18

Když koupíš něco ve slevě, protože tomu končí expirace, tak to logicky nemůžeš vrátit proto, že je to prošlé. Jediné co, tak takový výrobek musí být označený, že mu ta trvanlivost končí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76266
24.2.22 21:18
@Anonymní píše:
@stinga Tak ono plno věcí je teď často ve slevě bez toho aniž by se blížila doba expirace, hračky, oblečení… Jako kdybychom to věděli, že je to kvůli tomu, tak to logicky nekoupím, když jaro a doba klíšťat teprve přijde…

já vím, a chápu tě, že jsi kvůli tomu naštvaná, taky bych byla, ale já jsem to nevymyslela, je na to nějaký zákon nebo vyhláška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35610
24.2.22 21:20
@Anonymní píše:

Tak oblečení a hračky expiraci nemají. Obojek ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.22 21:25
@stinga píše:
já vím, a chápu tě, že jsi kvůli tomu naštvaná, taky bych byla, ale já jsem to nevymyslela, je na to nějaký zákon nebo vyhláška

Jasný, já to nemyslela na tebe nijak útočně :-) No nic, nechci slevu zadarmo…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.2.22 21:29
@JancaS84 píše:
Tak oblečení a hračky expiraci nemají. Obojek ano.

Ano nemají a přesto se prodávají ve slevě, nemusí být vždy nutně sleva kvůli blížící se době expirace, tak jsem to myslela.

• Citovat
  • Upravit
68928
24.2.22 21:34

No, musela by ta sleva být z důvodu končící expirace. Klidně může být sleva proto, že to má expiraci za pár měsíců, nebo prostě jenom sleva proto… že prostě sleva. To, že je zboží ve slevě neznamená, že není reklamovatelné, pokud ho člověk nechce reklamovat na to, proč bylo zlevněné - ale pak to tam musí být uvedené. To je, jak kdybych koupila svetr ve slevě, začal se mi párat ve švu a řekli mi že smůla, když to bylo zlevněné. Na druhou stranu je otázka, že jste to vlastně koupili ještě neprošlé… Kolik to stálo? Osobně bych nad tím mávla rukou, pomyslela si cosi o neserióznosti obchodu, už tam dál nenakupovala a obojek normálně používala. Kdybys měla pocit, že nefunguje, tak holt koupila nový a dala si na to pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák