Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky, zakládám diskuze ze zvedavosti😅
Byla jsem nakoupit v místním obchůdků, je jediný v naší vesnicí. Nakupovat často nechodím, a kartou platím max 4× za rok. Stále pletu pin na kartě, a dnes se stalo totéž. Na 2hy pokus o který jsem požádala, prodavačka mne zdeluje : Já vám seberu kartu. Já se začínám smát, proto že si myslí že si dělá srandu. Na druhý pokus, jsem zas to zadala blbě ( v respektyve jsem zadala stejný pin jak poprvé, jen na to zapomněla)
Pak ona mne zas sděluje : Já si nedělám srandu, na 3 pokus tu kartu seberu. Jelikož neznate pin, to není vaše karta.
Pak Teda mne napadlo že vlastně se můžu podívat v aplikaci, a bylo to.
Což ona na mne zírala dost skeptický. Pak jsem to řešila, jako že jak ji tu kartu můžu nechat, vidi na ni všechny údaje a teoreticky ji může zneužít. 😅
A co to je vůbec za blbost, že mne sebere kartu na které je moje meno, a v mobilu mám aplikaci 😅 a občanku taky mám.
Vysvětlí mne to někdo jak to je? Jak můžou zabavit kartu? Já to prostě nechápu.
V žádném obchodě nikdy jsem nic takového neslyšela, a ani žádné známé.
Popravdě si myslím že jsou pouze na mne zaujatý, proto že nejsem Češka ( nejsem ciganka kdyby senekdo ptal) vždy se cítím strašně, když obě 2 prodavačky za mnou chodí, a suskaji, a furt mne koukají do košíku 😅
Chápu je, proto že jsem pracovala v obchodě, ale v naší didine jsou jiné lidi ktere se musí kontrolovat.
Podle popisu mi to prijde jako sikana. Prodavacka rozhodne nema pravo nekomu zabavovat kartu, Pokud ma nejake podezreni, tak ma volat policii.
Tady to vidim na sikanu,
@Kristinekk
paní prodavačka se asi moc dívá na detektivky ala Policie Modrava a hraje si na Colomba ![]()
JEDINÉ, na co má právo je zavolat pčr pro podezření na trestný čin (zneužití plat. prostředku), maximálně by tě při troše tělesné zdatnosti mohla zadržet do jejich příjezdu podle § 76/2 tr. řádu
ale pokud by se ukázalo, že jsi v tom nevinně, tak by pak s tebou prosoudila kalhoty, kdyby sis žádala nemajetkovou újmu z takového jejího jednání..
je to střelkyně prostě a blbá k tomu
![]()
Prodavačka nemá nárok ani kartu dostat do ruky, natož ji někomu zabavit.
@Kristinekk Priste ji rekni, ze pokud ma duvodne podezreni, at zavola policii. Ze ty potom na ni podas trestni oznameni za krive obvineni.
Právo na to nemá. Pokud by něco takového zkusila, tak okamžitě volat policii.
Mně říkala že to ne vymýšlí, a že jí to ukazuje pokladna, že má sebrat kartu😅
Což je pravda, že pokladna toho dost ukazuje, ale to že někomu máš sebrat kartu asi těžko.
Já to jak sikanu neberu, proto že byli i horší věci a hlavně zůstane to na jejich karme, ne na moji.
Jen doufám že conejdriv se prestehujeme už, proto že zachvylku dítě už bude rozumět co se děje, a rozhodně mu nechci vysvětlovat to tak brzo.
Nemá na to právo. Pokud by si takhle vyskakovala i příště upozornila bych jí, že na to nemá právo. V případě, že by mi ji nějakým způsobem vzala z ruky, volala bych PČR.
Samozřejmě, že na to právo nemá, babizna jedna
![]()
Tam máte nějaké dusné ovzduší ne? Jinak jsou sousedé na vesnici v pohodě?
@Lucy75 tak to je dedina, tu každý drbe na každého, a lidé se nudí.
Co už jsem slyšela na sebe, to ani není možný 😅
promin, ja bych s pani prodavackou byla rychle hotova, tohle fakt neni jeji pravomoc. Asi vycitila, ze si k tobe tohle muze dovolit. Uz jen ze te to furt zere, ja bych ji dala najevo, ze je hodne mimo a rekla si v duchu o ni neco peprneho a hodila bych to za hlavu..
@cecetka ať raději neprodávají prošlé zboží to bych mne stačilo. 😁
@Kristinekk píše:
Což je pravda, že pokladna toho dost ukazuje, ale to že někomu máš sebrat kartu asi těžko.
Já to jak sikanu neberu, proto že byli i horší věci a hlavně zůstane to na jejich karme, ne na moji.
Jen doufám že conejdriv se prestehujeme už, proto že zachvylku dítě už bude rozumět co se děje, a rozhodně mu nechci vysvětlovat to tak brzo.
Pokud by „pokladna ukazovala, že se jedná o kradenou kartu“, tak by měla volat PČR. Rozhodně ti jí nemůže jen tak vzít. Ale o tom bys asi něco musela vědět ![]()
@Kristinekk píše:
Ji rekni priste, ze pokud ti uzme kartu, tak ze je to kradez a volas policii ty