Prodavačka, zabavení karty

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
19
22.2.22 12:56

Prodavačka, zabavení karty

Ahoj holky, zakládám diskuze ze zvedavosti😅
Byla jsem nakoupit v místním obchůdků, je jediný v naší vesnicí. Nakupovat často nechodím, a kartou platím max 4× za rok. Stále pletu pin na kartě, a dnes se stalo totéž. Na 2hy pokus o který jsem požádala, prodavačka mne zdeluje : Já vám seberu kartu. Já se začínám smát, proto že si myslí že si dělá srandu. Na druhý pokus, jsem zas to zadala blbě ( v respektyve jsem zadala stejný pin jak poprvé, jen na to zapomněla)
Pak ona mne zas sděluje : Já si nedělám srandu, na 3 pokus tu kartu seberu. Jelikož neznate pin, to není vaše karta.
Pak Teda mne napadlo že vlastně se můžu podívat v aplikaci, a bylo to.
Což ona na mne zírala dost skeptický. Pak jsem to řešila, jako že jak ji tu kartu můžu nechat, vidi na ni všechny údaje a teoreticky ji může zneužít. 😅
A co to je vůbec za blbost, že mne sebere kartu na které je moje meno, a v mobilu mám aplikaci 😅 a občanku taky mám.
Vysvětlí mne to někdo jak to je? Jak můžou zabavit kartu? Já to prostě nechápu.
V žádném obchodě nikdy jsem nic takového neslyšela, a ani žádné známé.
Popravdě si myslím že jsou pouze na mne zaujatý, proto že nejsem Češka ( nejsem ciganka kdyby senekdo ptal) vždy se cítím strašně, když obě 2 prodavačky za mnou chodí, a suskaji, a furt mne koukají do košíku 😅
Chápu je, proto že jsem pracovala v obchodě, ale v naší didine jsou jiné lidi ktere se musí kontrolovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9918
22.2.22 13:02

Podle popisu mi to prijde jako sikana. Prodavacka rozhodne nema pravo nekomu zabavovat kartu, Pokud ma nejake podezreni, tak ma volat policii.

Tady to vidim na sikanu,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24750
22.2.22 13:02

@Kristinekk :mrgreen: paní prodavačka se asi moc dívá na detektivky ala Policie Modrava a hraje si na Colomba :lol:
JEDINÉ, na co má právo je zavolat pčr pro podezření na trestný čin (zneužití plat. prostředku), maximálně by tě při troše tělesné zdatnosti mohla zadržet do jejich příjezdu podle § 76/2 tr. řádu
ale pokud by se ukázalo, že jsi v tom nevinně, tak by pak s tebou prosoudila kalhoty, kdyby sis žádala nemajetkovou újmu z takového jejího jednání..
je to střelkyně prostě a blbá k tomu :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35531
22.2.22 13:05

Ne, určitě na to pravo nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
22.2.22 13:09

Prodavačka nemá nárok ani kartu dostat do ruky, natož ji někomu zabavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26851
22.2.22 13:09

@Kristinekk Priste ji rekni, ze pokud ma duvodne podezreni, at zavola policii. Ze ty potom na ni podas trestni oznameni za krive obvineni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2658
22.2.22 13:10

Právo na to nemá. Pokud by něco takového zkusila, tak okamžitě volat policii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
22.2.22 13:12

Mně říkala že to ne vymýšlí, a že jí to ukazuje pokladna, že má sebrat kartu😅
Což je pravda, že pokladna toho dost ukazuje, ale to že někomu máš sebrat kartu asi těžko.
Já to jak sikanu neberu, proto že byli i horší věci a hlavně zůstane to na jejich karme, ne na moji.
Jen doufám že conejdriv se prestehujeme už, proto že zachvylku dítě už bude rozumět co se děje, a rozhodně mu nechci vysvětlovat to tak brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.2.22 13:13

Nemá na to právo. Pokud by si takhle vyskakovala i příště upozornila bych jí, že na to nemá právo. V případě, že by mi ji nějakým způsobem vzala z ruky, volala bych PČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190

Samozřejmě, že na to právo nemá, babizna jedna :mrgreen: :cert:
Tam máte nějaké dusné ovzduší ne? Jinak jsou sousedé na vesnici v pohodě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19

@Lucy75 tak to je dedina, tu každý drbe na každého, a lidé se nudí.
Co už jsem slyšela na sebe, to ani není možný 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
22.2.22 13:14

:lol: promin, ja bych s pani prodavackou byla rychle hotova, tohle fakt neni jeji pravomoc. Asi vycitila, ze si k tobe tohle muze dovolit. Uz jen ze te to furt zere, ja bych ji dala najevo, ze je hodne mimo a rekla si v duchu o ni neco peprneho a hodila bych to za hlavu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
22.2.22 13:14

@cecetka ať raději neprodávají prošlé zboží to bych mne stačilo. 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.2.22 13:15
@Kristinekk píše:
Což je pravda, že pokladna toho dost ukazuje, ale to že někomu máš sebrat kartu asi těžko.
Já to jak sikanu neberu, proto že byli i horší věci a hlavně zůstane to na jejich karme, ne na moji.
Jen doufám že conejdriv se prestehujeme už, proto že zachvylku dítě už bude rozumět co se děje, a rozhodně mu nechci vysvětlovat to tak brzo.

Pokud by „pokladna ukazovala, že se jedná o kradenou kartu“, tak by měla volat PČR. Rozhodně ti jí nemůže jen tak vzít. Ale o tom bys asi něco musela vědět ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
22.2.22 13:15
@Kristinekk píše:
Jen doufám že conejdriv se prestehujeme už, proto že zachvylku dítě už bude rozumět co se děje, a rozhodně mu nechci vysvětlovat to tak brzo.

Ji rekni priste, ze pokud ti uzme kartu, tak ze je to kradez a volas policii ty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák