Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A kdy se to zhoršilo? A jak spí v noci. Mě se zdá, že je to právě tím zdlouhavým uspáváním. Není přetažená?
Zkusila jsi ji nechat v postýlce a jen chodit pohladit, dát dudel?
To je jak bys mluvila o mnohem mladším dítěti. Má režim úplně na houby.
Po nočním častém buzení je strašně brzy unavená, načež se jí nechce spát odpoledne.
Hele ale 1.5h uspavat vecer nedava moc smysl.. v kolik ji davas spat?
V noci jeste krmis?
Rano ma rocni dospavat, to je ok.
@Aries6 píše:
A kdy se to zhoršilo? A jak spí v noci. Mě se zdá, že je to právě tím zdlouhavým uspáváním. Není přetažená?
Zkusila jsi ji nechat v postýlce a jen chodit pohladit, dát dudel?
Spi semnou.. Kdyz ji polozim leze pryc..
@lear píše:
Hele ale 1.5h uspavat vecer nedava moc smysl.. v kolik ji davas spat?
V noci jeste krmis?
Rano ma rocni dospavat, to je ok.
Ona je unavena vecer.. Vypada, ze usne hned. Zavira oci ma je i par sekund zavrene a najednou tuk. A uz je ma otevrene a ja muzu jak blbec skakat na balonu v 19:30..
V noci kojim asi 6×. Mezitim jeste knoura
No mazec zkus vydrzet knourani neuspavej az usne unavou sama me takhle mala usla parkrat pri hre na koberci nechtela spat jak pises zabirala a najednou se probrala tak jsem si sla hrat a casem to na ni padlo
Snad tu ted nedostanu vyhubovano, toto alemivaj deti, ktere jsou zvykle spat s maminkou a u prsa, v noci ma kazdej ruzny faze spanku a kdyz ma takovy mimco zrovna lehci spani a nema prso v puse tak se vzbudi, takze odbourat nocni kojeni, davat dudlik, nebo vodu z flasky, presunout do postylky, pohladit ale odejit, za par dni spi jako dub.
Rocni dite bych uz davala spat jen jednou po obede.. ne dopoledne
@Tarinka píše:
Snad tu ted nedostanu vyhubovano, toto alemivaj deti, ktere jsou zvykle spat s maminkou a u prsa, v noci ma kazdej ruzny faze spanku a kdyz ma takovy mimco zrovna lehci spani a nema prso v puse tak se vzbudi, takze odbourat nocni kojeni, davat dudlik, nebo vodu z flasky, presunout do postylky, pohladit ale odejit, za par dni spi jako dub.
Joo. Kdybych to z ladla.. Ale nedam to ji nechat vybrecet
teda vyjecet..
Nedivím se, že je hned ráno unavená, když 6× v noci vstává. Takže u ročního bych zrušila noční kojení a neuspavala u prsa.
@lucenka píše:
Nedivím se, že je hned ráno unavená, když 6× v noci vstává. Takže u ročního bych zrušila noční kojení a neuspavala u prsa.
Jenze v tom pripade je tady jen to vyjeceni.. A na to nemam..
Jinak kdyz si vecer lehneme leze mi pryc. Dam ji prso napije se a usina.. Pak tuk a zas leze pryc.. Takze musime na ten balon a i tam se mi prohyba.
@Moniulik píše:
Jenze v tom pripade je tady jen to vyjeceni.. A na to nemam..Jinak kdyz si vecer lehneme leze mi pryc. Dam ji prso napije se a usina.. Pak tuk a zas leze pryc.. Takze musime na ten balon a i tam se mi prohyba.
a proc ji nedas do postylky? ja teda nerikam ze jsem vylozene proti spani deti v posteli u rodicu, ale my to teda moc nepraktikujem spis fakt jen vyjimecne kdyz je nemocny nebo kdyz jde rano chlap do prace tak si malyho vezmu k sobe.. neumi si predstavit, ze bych si v poledne lehala s ditetem do postele a vecer taky a cekala nez usne.. a pak ho kazdych pet minut chodila kontrolovat jestli nespadnul.. radsi ho dam do postylky zhruba v tom roce spani taky nebylo nic moc, ale uz teda spal pres den jen jednou
ted ve dvou letech ho dam v poledne do postylky on si vezme dudanka a plinu mudlinky a hned spi, to samy vecer.. kojeni jsem zrusila ve 13m
Hlavní problém bude noční spaní. Myslím, že v roce stačí max jedno kojení. Zbytek bych odbourala, jinak se prostě nevyspi. Nejsem zastánce vyrvavacich metod (dítě jsem nikdy vyrvat nenechala), ale pokud s tím nic neuděláš, nezlepší se to. Ale jednou se určitě najde chvile, kdy budeš muset říct NE (je jedno co to bude) a dítě tě prostě zkusí přesvědčit revem. Když to nikam nepovede, nechá toho.
A neuspavat u prsa. Jídlo je na hlad, spánek je spánek. Taky se necpeme v posteli…
A vůbec bych zrušila dlouhé uspavani. Já jsem udělala malému bezpečné místo, kde si hrál (ne uzavřenou postylku) a když chtěl spát, lehl si na polštář a usnul, nebo se přišel pritulit a usnul. V roce jsem už neuspavala (kromě doby kdy rostly zuby…). Kupodivu se režim sám srovnal a je celkem pravidelný. Jo a spí s námi a nebudi se.
Příspěvek upraven 09.05.16 v 17:20
Holky jsem nestastna
Mala ma zitra 1. Rok.. A spani je hruza
Vstava 6:30 dam ji spat v 9:30 usne prakticky hned.. Nekdy ji dam i v 9 uz knoura. Pak v 13:30 uz zas knoura.. Usina v leze u prsa. Vypada to, ze usina ale najednou sup otevre oci tak jdem na balon tam skacu 40 minut a nic
cely den je uknourana. Ted jsem ji zkusila dat spat a uplne to stejne vypada to, ze usne, ale najednou sup otervrene oci a nic :/
Vecer uspavam kdyz neusne 40 min kdyz usle odpledne tak 1,5h..
Holky je to silenstvi uz si rikam jestli nemuze mit nejaky problem
neni v klidu ani v kocarku(na prochazce mji musim nisit) v jidelni zidlizce neusedi ani vterinu..
Mam druhe dite, ale nevim co s ni.. Navic.. Kdyz rano hned tak usne.. To vypada, ze rano spanek potrebuje.. V noci se budi asi 5× ve spani knoura..
Uz jsem na pokrajibsil hlavne psychicky