Problém v rodině.

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
456
21.2.05 21:26

Problém v rodině.

Ahojky :wink: už je vše v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2304
21.2.05 21:37

Soňo,
dala bych řetízek na dveře a přes ten bych suše oznámila, že se neohlásili a ty nemáš čas. Co manžel? Protože on by to měl se svou sestrou řešit, případně s pomocí rodičů.
Soňo, je to základní slušnost se předem ohlásit a předem si domluvit návštěvu. Mně tohle dělala vlastní matka a nakonec bylo kolem toho sice taky křiku a uraženosti, ale zdá se, že nastal klid. Už si netroufá přijet neohlášeně. Ano, buďte asertivní, ale v tom, že je nepustíte za dveře.
Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
21.2.05 22:05

Ahoj Soňo,
přidávám se ke Stefince, rozhodně je nepusť dál, pokuď se předem neohlásí, případně jim narovinu a NAHLAS řekni, že na ně nemáš čas.
Nebo, pokud máš možnost, energii a odvahu, zkus jim oplatit stejnou měrou…pár dní jim denně klepej na dveře :) ale já osobně bych jim prostě neotevřela, nebo je vyprovodila ode dveří.
Taky si o tom promluv s manželem ať v tom nelítáš sama, je to jeho krev.
držím palce

Markmark

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
21.2.05 22:41

Ahoj Soňo,

taky se přidávám k holkám, prostě když to chtějí slyšet, tak jim to řekni, NEMÁM NA VÁS ČAS, AHOJ. Já osobně jsem se s takovýmhle vnucováním se ještě nesetkala, připadne mi to trošku kuriózní :D , no co naplat, příbuzný si nevybíráme. A rozhodně se musejí předem ohlásit, a když to neudělají, řekni jim NE!
No a na řeči typu že jsi necharakterní atd. se vybodni! Jestli Ti manža věří (a snad jo), tak bude věřit Tobě a ne ségře.

Ahoj Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
22.2.05 08:24

Problém je tady ten, že když jim řeknu, že nemám čas, ta oni řeknou „a proč“,. Když mi zavolají, že příjdou, tak je to většinou je asi tak… " ahojky, mi příjdeme, cau" … Já ještě nemám ve zvyku vyhazovat návštěvy, protože jsem to nikdy neudělala a každá navštěva ví, kdy má a nemá odejít, či přijít. Mám 13 měsíční dceru, pak ještě chodím do školy + si beru jěště nějakou práci domů. Mám toho na hlavu, všichni to dokážou pochopit, jenom oni ne. Oni mají před maturitou a očividně se nudí. Asi i kouří trávu, protože to už není normální. Já kdyby mi někdo řekl, že jsem u něj často, tak sklopím hlavu a bude mi trapně, že jsem to nepoznala. Ale oni jsou naštvaný, nafouklý a dokonce tady byli včera to řešit „jako v čem je problém“ :roll: :roll: Tady u nás doma řvali na manžela, začali vytahovat pěknou špínu. Já nevím co mám dělat, takové příbuzné snad jedině vystřelit na Mars. K nim chodit nebudu, protože já si s nima nemám co říct. Pravdou je, že tady celej den někdy i víc jen sedí u internetu. :cry:
Mě pochopitelně vše vázne, nemám žádné soukromí. :evil: :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
22.2.05 08:42

Soni,
moc ti držím palce. A vidím opravdu jediné řešení = neotevřít dveře, přes zavřené jim říct, že přišli nevhod. Budeš i mít míň práce je vystrkávat.
Vidím, že jsou to pěkní vychcánci, ať si jdou brouzdat po internetu k sobě nebo někam do kavárny. Klidně bych i zavolala policajty, kdyby mi bouchali na dveře nebo pořád zvonili. Na to co dělají nemají nejmenší právo.
Když ti zavolají stylem - my se objevíme a nedají ti šanci se ohradit, pošli jim smsku, že nemáš čas a pak jim neotevřeš a bude to.
Ty jim nemusíš NIC vysvětlovat.
Jsou dospělí a tak se podle toho musí chovat. O tomhle si promluv s manželem, jestli budete táhnout za jeden provaz, tak vás sice budou pomlouvat, ale měli by vám časem dát pokoj.
Držím ti palce ať odprejsknou co nejdřív. Vím jaký to je mít nervy na pochodu, já se bála měsíce každého auta co u nás zastavilo. Protože to taky nebyly jen nevyžádané návštěvy. To by mi až tak nevadilo. Ale moje máti se při nich moc slušně taky nechovala.
Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.2.05 09:23

Ahoj Soni,

priznavam, ze teda nestacim valit oci :roll:
Ale co na to jit z druhe strany… nejdriv tedy zneskodni PC nebo alespon internet, odpoj nejaky kablik a dobre ho nekam schovej a bud zoufala, ze nevis co s tim a nerozumis tomu. Ale hlavne az zase zabusi tak je vitej s otevrenou naruci: Jeje no to jsem moc rada, ze jste prisli, zrovna nevim kde mi hlava stoji tak mi alespon pomuzete, no ze jo?! A hned jednomu vraz do ruky kybl a hadr at jde vytrit, druhy muze vyzehlit nebo umit nadobi, vyluxovat, no proste co Te napadne, co nerada delas a uz ceho nenadelaji moc skody. Nechapou proc na ne nemas cas? Tak jim nic nevysvetluj a prakticky jim ukaz co takove ditko a domacnost obnasi. Rozhodne se s nimi moc nevybavuj jestli jo nebo ne… tady mas hadr a suruj! Jsou to pribuzni tak Ti „urcite radi pomohou“, no ne? :wink: Delej to pri kazde navsteve a uvidis, ze je to prestane bavit a najdou si nekoho jineho koho by mohli otravovat. Jo a hodne je u toho chval a bud strasne mila a treba zavolej pak jejich rodicum a pochlub se jim jak jsou uzasni jak mooooc Ti pomohli a tak. Proste uplne obrat. Nemas co ztratit, horsi uz to snad byt nemuze :D
A pak dej vedet jak se u toho tvarili :D :D

Monca a moncicaci 8 1/2m

• Citovat
  • Upravit
2304
22.2.05 09:31

Mončo, přiznám se, že to mi sice něco podobného taky přišlo na mysl, ale nedokázala jsem tak suprově promyslet co s tím :lol: . To je skvělý nápad.
Soňo nedej se.
Kdyby se jim to náhodou zalíbilo, tak to by taky nebylo špatné?
Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
22.2.05 09:32

Nejhorší je, že já se s nima už nemám ani chuť bavit. Jsou to fakt přiblbla. A nakonec já jsem ta špatná, která je nedokáže aNI VYHODIT. :roll:
Ale díky za radu. Moje švagrová je fakt konfliktní typ. S nikym nevychází, je to modelka a myslí si, že jí svět leží u nohou. Moje tchýně na ní nadává kde může - hlavně u mě doma apak se jí zastává a mudrujou, že jak já jsem ta špatná a chudák manžel jak mě pěkně poslouchá. :roll:
Mám jich plné zuby a ještě s nima musí bydlet v jednom městě, naštěstí ne v jednom baraku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
22.2.05 11:16

Ja bohuzel znam z vlastni zkusenosti podobne situace. Trvalo mne leta nez jsem to dokazala, ale dokazala jsem to. Ted kdyz prijde necekana a hlavne nezvana navsteva tak bud 1)vubec neotviram 2)otevru a sdelim, ze ted dovnitr nemohou protoze nemam na ne cas a priste at si navstevu domluvi predem. Napoprve to byl pro ne sok a porad nejak nemohli uverit, ze dovnitr nepujdou, teprve kdyz stali asi minutu za zavrenymi dvermi tak s nadavanim odesli. Ja jsem sice za dvermi brecela a porad si musela opakovat, ze to neni muj problem, ale jejich. Nakonec nejen, ze nejsou urazeni, ale opravdu nez prijdou zatelefonuji a uprimne se ptaji zdali mohou prijit. Takovyhle lidi jsou totiz uplne splachovaci a ver mi, ze se tim trapis jenom ty, protoze jsi slusna :) Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
862
22.2.05 12:43

Ahoj Sonko, teda, já taky jenom valím oči 8O Než někam jdu na návštěvu, tak se nejdřív zeptám, jestli tam můžu přijít. Úžasná rada je ta od Monči. To by asi koukali :D Ale jestli je to nějaká kikina nafoukaná, tak ta Ti doma na nic nesáhne… Je zcela evidentní, že k vám chodí vyloženě jenom na internet. Tak mám taky jednu radu: Skásni je za to. V kavárnách to stojí 0,50 až 1 Kč za minutu, tak jim naúčtuj 1,50. Mají to v domácím prostředí. Jestli oni jsou takhle drzí a neomalení, tak na ně nemůžeš se slušností. Tvrdě do nich. A jak se k tomu staví Tvůj manžel? Jestli třeba Ty řekneš, ať švagrová neotravuje a on jí řekne, ať klidně přijde? To by pak vše bylo na nic.
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
22.2.05 15:23

Manžel je při mě. Taky mu lezou ne nervy. :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
22.2.05 16:39

Ahoj Soňko, pokud je manžel při Tobě, tak bych jim prostě neotevřela. Možná to bude nějaký čas ještě horší (tchýně bude nadávat nebo tak něco), ale jinak to bude furt to samý.
 Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.2.05 19:46

Noooo Soni, zalezi na tom, jestli Ti jejich navstevy OPRAVDU vadi a ches s tim neco udelat nebo jestli Te „jen“ stvou, ale do nejakeho reseni - dohadovani, slovnich potycek, razantniho bouchnuti dverma atd. nemas chut a proste sis jen chtela postezovat a politovat.
Tuhle otazku poloz sama sobe a poctive si na ni odpovez, jestli to vazne chces resit nebo ne.
My zensky totiz mame ve zvyku nadnest nejaky problem, ale v podstate ani nechceme znat nejake reseni nebo ho dokonce resit, jen mame potrebu komunikovat. Oproti tomu chlapi kdyz slysi o problemu, tak hned premysli na resenim a z toho pak vznikaji nedorozumeni a vzajemna nepochopeni, kdy obe strany jednaly podle svych nejlepsich umyslu, ale odezva byla spatna. Napr. Zena - Ta sefova je fakt desna! Muz - Tak s ni promluv. Zena - S ni se neda mluvit. Muz - Tak tam dej vypoved a najdi si neco jinyho. Zena - No ty si teda dobrej, copak si ja muzu dovolit dat vypoved? Kde bych asi shanela jiny misto??? Grrrr!!!! atd atd Kdyby byl MUZ znaly zenskeho mysleni rekl by: Mas to s ni fakt tezky vid, vubec si neuvedomuje co vsechno pro ni delas..... Zena by se uklidnila a uvarila super veceri. Pripadne se ji MUZ muze zeptat - Muzu Ti v tom nejak pomoct…nebo tak neco. Protoze jsou pripady, kdy my zeny OPRAVDU poct chceme a potrebujeme.

Nerikam, ze se musis ridit tim co jsem Ti prve napsala, ze je to to nejlepsi co muzes v dane chvili udelat a ze se tim vse vyresi. To opravdu netvrdim, ale pokud Te dana situace natolik ubiji a vysiluje, pokud je Ti jejich pritomnost protivna a na slova odmitnuti jsou hlusi, nemas co ztratit a muzes to zkusit. Jen musis opravdu chtit. Chce to i jistou davku kuraze, dej si treba panaka nebo se nejak jinak povzbud, urcite vis lip co na Tebe plati. Ale jak rika muj manzel: Kdo chce hleda zpusoby, kdo nechce hleda duvody.
Mozna Ti to co jsem prave napsal bude pripadat tvrde, ale chtela jsem Te zamerne vyhecovat, aby sis ujasnila svoje pocity a jak moc je ten problem pro Tebe (vas) velky.
Doufam, ze jsem Te nejak nezranila, to bych opravdu nechtela.
Preji Ti, abys reseni nasla co nejdrive :wink:

Monca a moncicaci
(alias Monis - nejde se mi prihlasit :cry: )

• Citovat
  • Upravit
240
22.2.05 20:28

Ahoj Sonka.
Viem presne o com hovoris, ja mam podobny problem v rodine /resp. mala som/ tiez s manzelovym bratom a jeho polovickou. :evil: Zo zaciatku to tiez boli navstevy samozrejme jednostranne, co ma nenormalne obmedzovalo pretoze som hakliva na sukromie, potom k tomu prislo ohovaranie, „nevinne“ intrigy (tie sice trvaju dodnes, ale uz mi to je pase/. Jednoducho si musi pre:,–(it svoje. je to tvoj zivot, tvoje sukromie, preco by si sa mala niekomu cely zivot prisposobovat, obmedzovat a pretvarovat? Povedz im na rovinu ze ti to vadi ze k vam chodia tak casto, aj keby prisli na navstevu jednoducho zabuchnem dvere ze nemam cas. Ver mi ze viac ako 2× to neskusia. A s ohovaranim pocitaj, podla toho co pises su to rovnake typky ako ti nasi. Ja to riesim teraz totalnou ignoraciou aj ked sa stretneme u svokrovcov, a mam klud. A poznamky ktore si „akoze“ len tak medzi sebou oni dvaja vymenia, ma uz davno prestali vzrusovat. Uvidis ze sa to casom spravi. hlavne ti prajem pevne nervy a vela vela odvahy. Nedajte sa vyuzivat a obmedzovat, hlavne ked ti ludia nestoja za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí